///FERNO///
-
KLIENT
-
mirek
-
tęskniący za Serwinem
przez ostatnie lata współpracy tylko jakość wzrosła a inne parametry znacznie spadły ( likwidacja fabrycznego serwisu - został tylko pan kaziu ) terminy realizacji to niewiadoma nawet przy inwestycjach , jeżeli masz dużo czasu to zaryzykuj ale jeśli masz słabe nerwy nie polecam pozdro. dla A. tabały , który pozostał sam na placu boju
-
Stary pracownik
Tęskniący za Serwinem jeszcze bardziej
Chłopie nie masz pojęcia o tym co się dzieje w fabryce. Po odejściu Serwina tak fabryka z każdym dniem coraz bardziej przypomina pędzący pociąg bez maszynisty, totalna degręgolada to chyba odpowiednie słowo na określenie sytuacji panującej w tej chwili w firmie. Bezwład organizacyjny, potęgowany dodatkowo przez nieodpowiedzialne decyzje obecnego dyrektora sprawiają, że praca w tej firmie jest istną droga przez mękę. Żal się człowiekowi robi jak to widzi, szczególne gdy spędził w tej firmie parę dobrych lat. PANIE PRZEZESIE OBUDZ SIĘ PAN, FAKTY MÓWIA CO INNEGO NIŻ PAN PCHILIPPI ; NIE ROBIMY WIĘCEJ OKIEN-ROBIMY ICH ZNACZNIE MNIEJ, I WCALE ONE NIE SĄ LEPSZEJ JAKOŚCI. A NA PRODUKCJI PRACUJE OK. 40 OSÓB WIĘCEJ NIŻ CHOCIAŻBY 1,5 ROKU TEMU.
-
falko25
do prezesa ferno lubartów
Panie prezesie chyba pan nie widzi co sie dzieje w panskiej firmie.Pracuje u pana co roku sezonowo ale takiego koszmaru jak w tym roku to jeszcze nie widziałem,nie ma zadnej organizacji w tej firmie.DYREKTOR MULAK nie ma pojecia o niczym dla nie go sa wazne tylko sztuki,omija sie zlecenia,ludzi wykorzystuje sie na maxa.Dam panu jedną rade chca zwiekszyć produkcje i jakość swoich wyrobów powinien pan zacząć od polepszenia komfortu pracy i płacy pracowników.to przeciez oni na pana pracują ,pracując po 10 godzin dziennie plus wszystkie soboty i zarabiając 1000zł miesiecznie to lekka przesada.Niech pan da pracownikom podwyzke,niech najmniejsza wypłata wynosi 1500zł i nie bedzie panu potrzeba tylu majstrów i kierowników,oni i tak nie maja pojęcia o robocie,u pana wszystko robią pracownicy,majster przychodził do mnie i sie pytał co bede robił-wiec za co on bierze ta swoja wypłate.Pozdrawiam i licze na podwyzke w przyszłym roku-a propo podwyzki nie beda tez potrzebne panu zadne normy.Z powazaniem były pracownik
-
gosć
Re: do prezesa ferno lubartów
co, marzy się era Kistera????falko25 pisze:Panie prezesie chyba pan nie widzi co sie dzieje w panskiej firmie.Pracuje u pana co roku sezonowo ale takiego koszmaru jak w tym roku to jeszcze nie widziałem,nie ma zadnej organizacji w tej firmie.DYREKTOR MULAK nie ma pojecia o niczym dla nie go sa wazne tylko sztuki,omija sie zlecenia,ludzi wykorzystuje sie na maxa.Dam panu jedną rade chca zwiekszyć produkcje i jakość swoich wyrobów powinien pan zacząć od polepszenia komfortu pracy i płacy pracowników.to przeciez oni na pana pracują ,pracując po 10 godzin dziennie plus wszystkie soboty i zarabiając 1000zł miesiecznie to lekka przesada.Niech pan da pracownikom podwyzke,niech najmniejsza wypłata wynosi 1500zł i nie bedzie panu potrzeba tylu majstrów i kierowników,oni i tak nie maja pojęcia o robocie,u pana wszystko robią pracownicy,majster przychodził do mnie i sie pytał co bede robił-wiec za co on bierze ta swoja wypłate.Pozdrawiam i licze na podwyzke w przyszłym roku-a propo podwyzki nie beda tez potrzebne panu zadne normy.Z powazaniem były pracownik
-
falko25
tak mazy mi sie era kistera!!kister był dobrym dyrektorem to ze kradł okna to juz jego sprawa ale był sam i dawał przynajminiej pracowwnikom zarobic i paczki były i talony,teraz sa nastepni złodzieje PARUZEL i GRYZIO myślisz ze oni robia co innego tacy sami złodzieje tyle ze oni napychaja swoje kieszenie,a co do MULAKA to jest dla mnie dyrektor bez godności on uwaza pracownika za śmiecia przechodzi koło ciebie i nawet nie powie dzień dobry, KISTER nawet stanoł i porozmawiał jak idzie robota zawsze cos zagadał,nawet byl niedawno w ferno ,jest teraz w conwectorze dyrektorem i jak odwiedzil ferno stał i rozmawiał z nami jak dawniej i to mi sie podoba ,bo od kogo mozna sie dowiedziec co ulepszyc w firmie jak nie od pracownikó tylko ze trzeba byc dla nich uczciwym i myślec tez o nich a nie tylko o swoim portfelu i o tym zeby wypaść jak najlepiej w oczach philipiego(mam tu na mysli MULAKA) ostatnio mulak wprowadził 10 godzinny system pracy i kazał pracownikom kturzy pracuja na 2 zmiane czyli od godziny 16 do 2 w nocy przyjść na 6 rano na nastepny dzien dla mnie to jest tepak!!!!!!!!!
-
Stary pracownik
Falko daj sobie spokój z tymi komentarzami, z tego co piszesz widać wyraźnie, że nie masz większego pojęcia o tym co się dzieje w firmie, nie oskarżaj tez nikogo o kradniesz okien, gdyż nie masz żadnych dowodów na potwierdzenie swoich słów. Dzięki Gryziowi i Paruzelowi to ta firma jeszcze jakoś funkcjonuje, gdyż nie dali zupełnie doprowadzić Mulakowi do jej rozpadu. Łatwo jest sypać sloganami i frazesami jak to jest w twoim przypadku, znacznie trudniej, spróbować pokierować tak zróżnicowaną produkcją, mogę się założyć ze Ty po jednym dniu na st. majster lub kierownik zmiany potrzebował byś pomocy dobrego psychoanalityka lub nawet psychiatry. sam zresztą napisałeś, że już nie pracujesz a z tego co mi wiadomo to w pierwszej kolejności odpadli ci co nie mieli większego pojęcia o produkcji i nie mogli dać sobie rady i to chyba stąd twoje rozczarowanie, proponuje Ci więc, dla poprawy samopoczucia wziąć porządny 100 metrowy rozbieg i z całej siły palnąć głową w mur może wtedy przejdzie. Życzę powodzenia na wiosnę, wtedy prawdopodobnie będą znowu zatrudniać nowe osoby, to masz szansę się ponownie załapać.
-
Stefan Majewski
Bardzo dziękuję Panu za cenne uwagi. W sprawach wewnętrznych firmy proszę kontaktować się bezpośrednio na mój e-mail: [email protected]falko25 pisze:tak mazy mi sie era kistera!!kister był dobrym dyrektorem to ze kradł okna to juz jego sprawa ale był sam i dawał przynajminiej pracowwnikom zarobic i paczki były i talony,teraz sa nastepni złodzieje PARUZEL i GRYZIO myślisz ze oni robia co innego tacy sami złodzieje tyle ze oni napychaja swoje kieszenie,a co do MULAKA to jest dla mnie dyrektor bez godności on uwaza pracownika za śmiecia przechodzi koło ciebie i nawet nie powie dzień dobry, KISTER nawet stanoł i porozmawiał jak idzie robota zawsze cos zagadał,nawet byl niedawno w ferno ,jest teraz w conwectorze dyrektorem i jak odwiedzil ferno stał i rozmawiał z nami jak dawniej i to mi sie podoba ,bo od kogo mozna sie dowiedziec co ulepszyc w firmie jak nie od pracownikó tylko ze trzeba byc dla nich uczciwym i myślec tez o nich a nie tylko o swoim portfelu i o tym zeby wypaść jak najlepiej w oczach philipiego(mam tu na mysli MULAKA) ostatnio mulak wprowadził 10 godzinny system pracy i kazał pracownikom kturzy pracuja na 2 zmiane czyli od godziny 16 do 2 w nocy przyjść na 6 rano na nastepny dzien dla mnie to jest tepak!!!!!!!!!
Aktualne terminy dostaw to: 4 tygodnie na prostokąty i pierwszy tydzień lutego 2004 na kształty i okna nietypowe.
Pozdrawiam,
Stefan Majewski
/Prezes Ferno/
-
falko25
niestety kolego mylisz sie nie odpadłem w 1 rwszej turze tylko sam odmówiłem umowy wolałem siedzieć na zasiłku jak tyrac pod kierownictwet takich tepaków,a co do paruzela i gryzia to nie wiesz co mówisz oni maja firme w firmie sprzedaja okna na lewo i prawo jak sie tylko da,jestes widze kolego albo słabo poinformowany albo podesłany przez nich zeby ich bronic na tym forum-pozdrawiam
-
Gość
-
Gość
-
Gość
ss[/b]gosć pisze:co, marzy się era Kistera????falko25 pisze:Panie prezesie chyba pan nie widzi co sie dzieje w panskiej firmie.Pracuje u pana co roku sezonowo ale takiego koszmaru jak w tym roku to jeszcze nie widziałem,nie ma zadnej organizacji w tej firmie.DYREKTOR MULAK nie ma pojecia o niczym dla nie go sa wazne tylko sztuki,omija sie zlecenia,ludzi wykorzystuje sie na maxa.Dam panu jedną rade chca zwiekszyć produkcje i jakość swoich wyrobów powinien pan zacząć od polepszenia komfortu pracy i płacy pracowników.to przeciez oni na pana pracują ,pracując po 10 godzin dziennie plus wszystkie soboty i zarabiając 1000zł miesiecznie to lekka przesada.Niech pan da pracownikom podwyzke,niech najmniejsza wypłata wynosi 1500zł i nie bedzie panu potrzeba tylu majstrów i kierowników,oni i tak nie maja pojęcia o robocie,u pana wszystko robią pracownicy,majster przychodził do mnie i sie pytał co bede robił-wiec za co on bierze ta swoja wypłate.Pozdrawiam i licze na podwyzke w przyszłym roku-a propo podwyzki nie beda tez potrzebne panu zadne normy.Z powazaniem były pracownik
-
Gość
-
bim
-
Andrzej Tabała
Życzenia Świąteczne
Szanowni Państwo
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
Życzymy
Wielu radosnych, pogodnych chwil w gronie najbliższych
Rodzinnego ciepła, spokoju i ulgi od trosk dnia codziennego
Życzymy realizacji życiowych oraz ... domowych planów.
Dziękujemy za wszystkie krytyczne uwagi dotyczące FERNO. Pozwoliły nam bowiem na analizę słabych ogniw naszej firmy. Za niedogodności z tym związane Przepraszamy.
W nadchodzącym 2004 roku tak Państwu jak i sobie życzymy by spełniły się marzenia, a wszystkie działania wieńczone były sukcesem.
Stefan Majewski
Prezes Zarzadu
FERNO
Andrzej Tabała
Dyrektor Handlowy
FERNO
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
Życzymy
Wielu radosnych, pogodnych chwil w gronie najbliższych
Rodzinnego ciepła, spokoju i ulgi od trosk dnia codziennego
Życzymy realizacji życiowych oraz ... domowych planów.
Dziękujemy za wszystkie krytyczne uwagi dotyczące FERNO. Pozwoliły nam bowiem na analizę słabych ogniw naszej firmy. Za niedogodności z tym związane Przepraszamy.
W nadchodzącym 2004 roku tak Państwu jak i sobie życzymy by spełniły się marzenia, a wszystkie działania wieńczone były sukcesem.
Stefan Majewski
Prezes Zarzadu
FERNO
Andrzej Tabała
Dyrektor Handlowy
FERNO
-
mirek
-
mirek
prosze bardzo zamowienie z pazdziernika, okna + luki termin realizacji biuro podaje 4 tygodnie po 2 miesiacach oczekiwania na okna gosc w miedzyczasie wykancza chalupe ale nie ma okien - co mowi p.T. beda za 2 tygodnie.CIEKAWY pisze:PROSZĘ O KONKRETY
gosc sprzedal mieszkanie bo myslal ze gwiazdke spedzi u siebie i co robi - wynajmuje pokoj asysteta i czeka na okna moze w tym miesiacu dostanie ,a moze wlasnie dostal nie mam kontaku od tygodnia z klientem firmy ferno
-
werol
ACH, TE TERMINY...........
FAKT FAKTEM Z TERMINAMI W FERNO JEST SŁABIUTKO. PRZYKŁADY: LITR FARBY SIPO - TERMIN 1 MIESIĄC. ... 2 PARAPETY DREWNIANE - 3 MIESIĄCE !!!
NA SZCZĘŚCIE MAJĄ TAM LUDZI KTÓRZY POTRAFIĄ COŚ ZDZIAŁAĆ. (parapety przyszły po 3 tyg)
-
karmel
ta firma ma klientow za nic
Dzis mija prawie 2 miesiace odkad mialem miec okna....skandal...i dalej nie wiedza kiedy beda pprodukowane
cóż reasumując - firma ferno ma szalone kłopoty przede wszystkim z samą sobą. pracownicy wywlekają publicznie najgorsze brudy firmy, a panowie prezesi życzą wesołych świąt i dziękują za cenne uwagi.
tym czasem wydaje mi się, że klientów szacownej firmy bardziej interesuje co się dzieje z ich oknami a żadnych informacji ze strony kierownictwa brak, mimo że zapoczątkowana tutaj dyskusja daje okazję do uspokojenia nastrojów.
nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy, gdyż niedługo firmy ferno może po prostu nie być.
tym czasem wydaje mi się, że klientów szacownej firmy bardziej interesuje co się dzieje z ich oknami a żadnych informacji ze strony kierownictwa brak, mimo że zapoczątkowana tutaj dyskusja daje okazję do uspokojenia nastrojów.
nie pozostaje mi nic innego jak życzyć powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy, gdyż niedługo firmy ferno może po prostu nie być.