co sie dzieje z Thyssenem

gosc

co sie dzieje z Thyssenem

Post autor: gosc »

Co sie dzieje z Thyssenem. Najpierw żona dyr. Handlowego z Thyssena produkuje okna na profilu T...... Później Thyssen zostaje sprzedany Deceunick. A teraz Powstała Firma Thyssen okna s.a. ?! A wiecie co to jest Thyssen okna s.a. To jest nasza stara poczciwa firma Budwar. Nieze jaja. Ciekawy jestem jak krotkim czasie spadna obroty firmy Thyssenpolimer Polska.

oknoAD

Gość

Post autor: Gość »

Ale co w tym dziwnego?
Żona pana Ś. już od niewiem jak dawna produkuje okna i ze zrozumiałych względów na profilu Thyssen
Thyssen Polymer ,ten niemiecki (razem ze wszystkimi fabrykami i oddziałami razem z tym w Polsce) został sprzedany firmie Deceunick .
A Budvar ?? On wykupił prawa do THYSSENA już bardzo dawno temu od niemieckiej centrali THYSSENA .
Gość

drobne sprostowanie: Deceuninck. Mam pytanie: Czy Thyssen Polska jest pod kontrolą Deceuninck Polska, czy Dc. Belgia?
Gość

Deceuninck Polska
pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

Deceunick/Thyssen Polymer jest zainteresowany rynkiem dajacym ogromne mozliwosci rozwoju czyli : Rosją .
Od przyszlego roku zostanie uruchomiony extruder profili w Rosji (wspolnie z partnerem Thyssena - Interpolymer Moskwa )
Ludzie , ktorzy budowali siec dystrybucji KBE-Rosja juz pracuja dla Deceunick/Thyssen .
Panowie moga sobie dalej plotkowac , karawana natomiast toczy sie dalej .
Pozdrawiam
Theo Góral
wolf

Post autor: wolf »

to szerokiej drogi rozwoju pod przewodnictwem Pana Z. życzę :lol:

Gość

Uwaga w Rosji są kiepskie drogi i rekietrzy.
Jak się kogoś przejmuje to raczej po to by go zlikwidować.
THYSSEN wobec DECEUNINCK-a to słabeusz.
Odchudzone ścianki, brak kolorów, jedynie 4-komorowy.
darek13

Post autor: darek13 »

Anonymous pisze:Ale co w tym dziwnego?
Żona pana Ś. już od niewiem jak dawna produkuje okna i ze zrozumiałych względów na profilu Thyssen
Thyssen Polymer ,ten niemiecki (razem ze wszystkimi fabrykami i oddziałami razem z tym w Polsce) został sprzedany firmie Deceunick .
A Budvar ?? On wykupił prawa do THYSSENA już bardzo dawno temu od niemieckiej centrali THYSSENA .

bardzo dziwne. podstawą demokratycznych gospodarek jest swoboda zawierania umów, w przypadku powstawania zgrupowań producentów na tyle silnych bymonopolizować rynek, odpowiednie działania rządów prowadzą do rozpadu takich porozumień. jako przykład można wymienic podział microsoftu. jeśli firma thyssen jest na tyle marketingowo mądra że daje wyłączność tylko jednemu producentowi to znaczy że jest tak samo jak firma budwar marketingowym analfabetom
Gość

Widać człowieku że masz takie pojęcie o gospodarce jak cholera ...
Człowieku małej wiedzy ...
Kto tu mówi o wyłączności ??
Poprostu się dogadał że może wykorzystywać znak i nazwę THYSSEN i to dużo wcześniej i z niemiecką centralą .
Tak jakby dealer samochodowy np. Forda dogadał by się że nazwie firmę "Janusz Kowalski - Dealer Ford" sp. z o.o. I gdzie tu jakaś wyłączność ??
Co do Microsoftu . To co ma piernik do wiatraka ... Kompletnie inna sytułacja . Microsoft , a dokładniej Gates znalazł się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej godzinie kupił DOS za bezcen ukradl od Jobsa system okienkowy i nazwał go Windows i dzięki układom z IBM (który olał oprogramowanie) udało mu się zmonopolizować rynek i to akurat w 90% dzięki piractwu komputerowemu przeciwko któremu tak usilnie walczy . Stworzył realny monopol na rynku oprogramowania i jego firma musi zostać podzielona bo uniemożliwia rozwój innym firmom . Jak to ma się do THYSSENA i BUDVARU ?? Kto tu jest monopolistą ?? THYSSEN ?? Budvar ??
I co ma o tym świadczyć że BUDVAR będzie miał w nazwie THYSSEN ?? To czyni go monopolistą na rynku ?? A może się okaże że szefostwo Deceuninck'a planuje powolne zastąpienie marki THYSSEN na ich (co miało by sens bo po jaką cholere trzymać nazwę reprezentującą obcy koncern - bo THYSSEN dalej istnieje tylko nie produkuje już profili) ?? Tak jak to zrobił ALUPLAST z INTERTEC ? Jeżeli BUDVAR za to zapłacił to umoczył bo może się okazać że będzie mógł sobie w buty wsadzić tą nazwę .
Gość

jednego zdania po polsku nie potrafisz sklecić ... a bierzesz się za jakieś analizy rynku ...
Gość

firma budwar marketingowym analfabetom
analfabetą , analfabetom to liczba mnoga .... chyba ta 13 to twój wiek ....
Gość

Nie sztuką jest wytknąć komuś błędy w pisowni, ale sztuką przedstawić konstruktywne kontargumenty tak, aby przekonać czytajacych do swojego jedynie słusznego punktu widzenia.
Odpowiedź typu: zdania nie potrafisz po polsku sklecić jest zupełnie nie na temat. Założę się o skrzynke piwa, że profesor Miodek takie samo zdanie mógłby powiedzieź o Tobie czytajac Twoje wypowiedzi, tylko się podpisz, żeby wiedział które to.
Gość

Thyssen się w Polsce chyba nie liczy. Ma chyba z 10 odbiorców.
Deceuninck ma ich ok. 150. Ma nowy system, okna kolorowe.
Thyssen drepcze w miejscu i wprowadza profile klasy B.
Budvar kupił nazwę bo liczy na sukces marketingowy.
Kiedyś się reklamował, że produkuje okna z profili niemieckich na które daje 10 lat gwarancji i z profili polskich na które daje 1 rok gwarancji. [Tych drugich nigdy nie produkował].
Reklama-manipulacja, nierzetelna, nieuczciwa, oszczercza.
Do tego reklamował się, że jego okucia są 1,3 raza trwalsze niż inne okucia a usztywnienia 2,3 raza sztywniejsze od innych.
Mam na to dowody.
Profile dwukomorowe "przerabiał" na 5-komorowe .
Taka to rzetelność firmy.
P.S. Jak Deceuninck wykupił Thyssena to nie po to by go wspierać, ale po to by go umoczyć. I dobrze.
Gość

Anonymous pisze:Odpowiedź typu: zdania nie potrafisz po polsku sklecić jest zupełnie nie na temat. Założę się o skrzynke piwa, że profesor Miodek takie samo zdanie mógłby powiedzieź o Tobie czytajac Twoje wypowiedzi, tylko się podpisz, żeby wiedział które to.
Piszę się powiedzieć ... a nie powiedzieź .... człowieku twoja pisownia o pomste do nieba woła ....
Gość

Anonymous pisze:Thyssen się w Polsce chyba nie liczy. Ma chyba z 10 odbiorców.
Deceuninck ma ich ok. 150. Ma nowy system, okna kolorowe.
Kiedyś się reklamował, że produkuje okna z profili niemieckich na które daje 10 lat gwarancji i z profili polskich na które daje 1 rok gwarancji. [Tych drugich nigdy nie produkował].
Do tego reklamował się, że jego okucia są 1,3 raza trwalsze niż inne okucia a usztywnienia 2,3 raza sztywniejsze od innych.
Mam na to dowody.
Profile dwukomorowe "przerabiał" na 5-komorowe .
Taka to rzetelność firmy.
P.S. Jak Deceuninck wykupił Thyssena to nie po to by go wspierać, ale po to by go umoczyć. I dobrze.
Thyssen ma 10 odbiorców ... człowieku ale jesteś zorientowany...
zobacz sobie "Miesięcznik Forum Branżowe" nr.5 ...
Thyssen ma taki sam udział w rynku jak i Deceuninck .
Sam BAJCAR produkuje ponad 25 tyś okien na miesiąc do tego Norma ponad 10 tyś okien , jeszcze dochodzi BUDVAR i setka innych odbiorców .
THYSSEN powinien teraz otwierać nową fabrykę .
Co do profili to kolego rzebyś się nie zdzwił ... sam się przekonasz w przyszlym roku .
darek13

nabrani na okna..........z bud

W pełni się zgadzam nadal jako mistrz manipulacji budwar reklamuje się " nabrani na okna" i to w GW oraz na uloteczkach........... A u góry jest ich logo. Kto zgadnie na jakiej firmy nabrani są klienci. Wystarczy bo sie jeszcze czego nauczą. Thyssena zabrali dla siebie bo wielu np stamir, norma inwestowała w promocję marki thyssen, budvar niską ceną podbiera klientów innym firmą. Ciesze się że dyskusja się ożywia.
darek13

co się dzieje z thyssenem

A tak a propo tylko w firmie budvar jest do kupienia okno na orginalnym profilu thyssen i to bezołowiowym. Na własne uszy to słyszałem kilka razy po raz pierwszy podczas dużej zeszłorocznej akcji forisa. Kolejny raz budwar wykorzystywał pomysły innch, a że przy okazji oszukał paru klientów. Chej ludzie popytajcie swoich niedoszłych klientów może mają zamontowane bezołowiowe okna na orginalnym, bezołowiowym thyssenie........
Gość

Mam aktualną listę producentów okien z PVC w Polsce - 1600 adresów z wyszczególnieniem na czym produkują i ile.
Thyssen nawet w I dziesiątce się nie mieści. A co do przyszłego roku to zobaczymy.[/list]
Gość

Ołowiowy czy nie to rybka mała. Nie ma znaczenia.
Czasy straszenia ołowiem już minęły i to nie działa.
Gorzej jak firma się reklamuje, że produkuje okna z tytanowymi usztywnieniami i z profilami ocieplanymi pianką.
Gość

BUDVAR przegrał z VEKA za nieuczciwą reklamę [apropo tej rocznej gwarancji na okna].
Przegrał znak towarowy co sobie przywłaszczył.
Przegrał w sądzie okna skitrane tragicznie w szpitalu w Kaliszu.
Przegrał inne sprawy.
darek13 - może się zamienimy tymi ulotkami. mam ich komplet. W tym taką co przerabia profile dwukomorowe na 5-komorowe.
Gość

Anonymous pisze:Mam aktualną listę producentów okien z PVC w Polsce - 1600 adresów z wyszczególnieniem na czym produkują i ile.
Thyssen nawet w I dziesiątce się nie mieści. A co do przyszłego roku to zobaczymy.[/list]
Nie ilość odbiorców tylko wielkość sprzedaży się liczy ...
Co z tego że DECEUNINCK może i ma 150 czy więcej odbiorców jeżeli sam bajcar produkuje tyle co 10 średniaków (po 2,5 tyś okien miesięcznie każdy) . Nie ilość a jakość .
Gość

Anonymous pisze:Mam aktualną listę producentów okien z PVC w Polsce - 1600 adresów z wyszczególnieniem na czym produkują i ile.
Na ile aktualna i sprawdzona jest ta lista? :roll:
DAREK13

NABRANI NA OKNA

Post autor: DAREK13 »

Anonymous pisze:Ołowiowy czy nie to rybka mała. Nie ma znaczenia.
Czasy straszenia ołowiem już minęły i to nie działa.
Gorzej jak firma się reklamuje, że produkuje okna z tytanowymi usztywnieniami i z profilami ocieplanymi pianką.

MNIE TEŻ WSZYSTKO JEDNO JAKIE OKNA SA W MOIM MIESZKANIU, ALE JEŚLI KLIENT CHCE BEZOŁOWIOWE I NIE MOGĘ GO PRZEKONAĆ DO OŁOWIU, BO NP JEST ZAPALONYM EKOLOGIEM, A PO KILKU DNIACH DZWONIĘ DO NIEGO I SŁYSZĘ ŻE KUPIŁ W BUDWARZE. TO TAKI FAKT OZNACZA ŻE PRZEGRAŁEM BO NIEKŁAMAŁEM. PODOBNYCH ZACHOWAŃ JEST WIELE ZE STRONY INNYCH FIRM, TYLE ŻE NALEŻĄ DO RZADKOŚCI I MOŻE NIEŚWIADOMIE ROBIĄ TO POCZĄTKUJĄCY, NO ALE JEŚLI FIRMA DZIAŁA KILKA LAT I "NABIERA NA OKNA".......................................
Gość

:D Lista jest aktualna na 95%.
Co do oszustów to trzeba ich tępić, chociażby przez internet.
A jak masz klienta co kręci nosem na profile ołowiowe to możesz zawsze mu powiedzieć, że cynk i wapń też są szkodliwe - cynk powoduje wypadanie włosów a wapń [nadmiar] zwapnienie kości.
To samo co twierdzenie, że ołów w PVC jest szkodliwy.
Cynkowo-wapniowe mają swoje wady - większa nasiąkliwość wody, bardziej są szorstkie i są miększe.
MD

profile

Post autor: MD »

Czy w Polsce bedzie połaczenie tych dwóch firm gdy idzie o asortyment i struktury handlowe?
Gość

[quote="Anonymous"]:D Lista jest aktualna na 95%.

Jestem nią zainteresowany.. Czy chcesz się nią podzielić?
Gość

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:Odpowiedź typu: zdania nie potrafisz po polsku sklecić jest zupełnie nie na temat. Założę się o skrzynke piwa, że profesor Miodek takie samo zdanie mógłby powiedzieź o Tobie czytajac Twoje wypowiedzi, tylko się podpisz, żeby wiedział które to.
Piszę się powiedzieć ... a nie powiedzieź .... człowieku twoja pisownia o pomste do nieba woła ....
Weź się lepiej za to co naprawdę potrafisz. Zrobiłeś więcej błędów w jednym zdaniu, niż ja w całej wypowiedzi. :lol: Ale skoro Cię to rajcuje to napisz, gdzie jeszcze ogonka w e, czy a nie wstawiłem, gdzie o przecinku zapomniałem. Dawaj śmiało. :lol:

Pisze się powiedzieć ... a nie powiedzieź .... człowieku twoja pisownia o pomstę do nieba woła ...
Gość

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:
Weź się lepiej za to co naprawdę potrafisz. Zrobiłeś więcej błędów w jednym zdaniu, niż ja w całej wypowiedzi. :lol: Ale skoro Cię to rajcuje to napisz, gdzie jeszcze ogonka w e, czy a nie wstawiłem, gdzie o przecinku zapomniałem. Dawaj śmiało. :lol:

Pisze się powiedzieć ... a nie powiedzieź .... człowieku twoja pisownia o pomstę do nieba woła ...
To co na czerwono zaznaczyłeś to są błędy ??
Zgrywasz się na wielkiego specjalistę ds. marketingowo-handlowych a w rzeczywistości nie potrafisz jednego zdania sklecić po polsku .
W dodatku takie bzudry wypisujesz w tej Twojej wypowiedzi , w dodatku łamaną polszczyzną .
Nie masz bladego pojęcia o czym się wypowiadasz ... Ile ty masz lat ?? 13 ?? Bo się tak zachowujesz, jak dziecko które niedokładnie usłyszało jak ojciec w pracy coś tam gada , a teraz starasz się niedokładnie z pamięci coś uklecić i Ci nie zabardzo wychodzi .
rafaello
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

lista ?

Post autor: rafaello »

Anonymous pisze::D Lista jest aktualna na 95%.
.....
właśnie jestem bardzo ciekaw jak ta lista wyglada
1600 producentow okien w polsce ?
i zgodna 95% ????
hmm
bardzo chetnie to zobacze
prosze o kontakt - 508 145 098 rafael
lub [email protected]
Gość

:D Do gościa z piątek 12 grudnia - mogę udostępnić listę - podaj jakiś adres.
Gość

Anonymous pisze::D Do gościa z piątek 12 grudnia - mogę udostępnić listę - podaj jakiś adres.
Będę zobowiązany.. [email protected]
Gość

Anonymous pisze:
Anonymous pisze::D Do gościa z piątek 12 grudnia - mogę udostępnić listę - podaj jakiś adres.
Będę zobowiązany.. [email protected]
Również bym prosił [email protected]
Gość

PROSZE O LISTĘ
[email protected]
Gość

nic nie dostałem [email protected]
RedYeti
Czytelnik
Czytelnik