VEKA, VEKA, VEKA

DAREK13

VEKA, VEKA, VEKA

Post autor: DAREK13 »

MOIM ZDZNIEM NAJLEPSZY SYSTEM TO VEKA, NAJLEPSZE OKUCIE TO WINK-HAUS.

JEŚLI SIĘ NIE ZGADZACIE TO WYTKNIJCIE POWAŻNE, LUB MAŁE WADY PIERWSZEGO LUB DRUGIEGO.

A CO WY SPRZEDAJECIE? - DLACZEGO JEST LEPSZE?
PODYSKUTUJMY MOŻE COŚ WSPÓLNIE USTALIMY Z KORZYŚCIĄ OBOPÓLNĄ.

oknoAD

Gościu

Post autor: Gościu »

Lubię to złożenie
mirek

Re: VEKA, VEKA, VEKA

Post autor: mirek »

DAREK13 pisze:MOIM ZDZNIEM NAJLEPSZY SYSTEM TO VEKA, NAJLEPSZE OKUCIE TO WINK-HAUS.

JEŚLI SIĘ NIE ZGADZACIE TO WYTKNIJCIE POWAŻNE, LUB MAŁE WADY PIERWSZEGO LUB DRUGIEGO.

a dlaczego W-H jest najlepsze moze podasz kilka argumentow ???????
a SYSTEM VEKA co to jest za zwierze ?????
co ja robie i sprzedaje ?
uwazam ze forum nie sluzy do autoreklamy
podyskutujmy podaj swoje argumenty za i przeciw
pozdrawiam
Gość

Veka,Veka Veka

Post autor: Gość »

Doprawdy Panowie to śmieszne jak ta branża nie potrafi wyjść z szczekania, którego nauczyli ją rozmaici przedstawiciele handlowi it.d.
Jest wiele dobrych systemów. Ostatnio troche ze względu na ostre oszczędności po stronie niemieckich sytemów a trochę ze wzgledu na wiekszą dbałość o jakość przy mniejszych ilościach ( dawniej poprostu były to zawrotne ilości ) niczym nie różni sie najnowsze dziecko Azotów w Tarnowie, czy tym bardziej Riwen z Plastimetu. a liczy sie tak naprawde cena i certyfikaty może i własna renoma firmy. Klient szuka w oknach PCV ceny, a marka to byla potrzebna 10 lat temu kiedy ktos kiełbasą handlował i nie wiedział jak na lokalnym rynku sie zareklamować, że dobre okna tera bedzie robił to pisał - przedstawiciel zachodniego systemu XXX. A kapuche robił i tak na Panoramie, bo jak klient przyszedl po wycenę i zobaczył na wystawie, ze to bynajmniej nie jest taka różnica jak miedzy mercedesem a małym Fiatem to wybierał jedno onko więcej, a nie prestiż, czy co takiego. Zaufanie do firmy i tak opiera bardziej na tym,ze szwagier czy sąsiad kupili i prosze - zadowoleni. Od 10 lat jestem w branzy (nie zajmjue się ani nie planuję zajmowac sie profilami) ale znam bardzo wielu producentow okien ) i wierzcie mi - ci co zrobili kasę produkowali w wiekszosci na polskich profilach. Kasa producenta jest w oszczedności, bo ceny, jak wiadomo, obłęd. A z różnicą w jakości to juz stara sprawa i bardziej wynik inwestycji wprzedstawicieli handlowych niz czego innego ( Pamietajcie taka Panorama nie miała przedstawicieli handlowych i producenci ustawiali sie po nia w kolejkach, a profile niemiecki miały każdy po kiku, którym płacili głównie po to by jeżdzili i źle mówili o Panoramie. Ale poza tym dobrze mieć rozum. Pozdrowienia
wolf

Post autor: wolf »

wybacz kolego ale piszesz totalne bzdury!! Pracowałem dla zachodniego producenta profili pcv od 1995 roku i nikt nie płacił za krytykę panoramy!! Podstawowa zasada dobrego handlowca brzmi:"nigdy nie mów źle o konkurencji". Opinia na temat panoramy rozchodziła się "pocztą pantoflową" od klienta do klienta, profile najzwyczajniej w świecie się odbarwiały, a dla zachodnich dostawców panorama nie była solą w oku, tylko dostarczała "klientów z odroczonym terminem realizacji" t.z.n. sami się zgłaszali do nas, gdy po roku mieli mnóstwo reklamacji. Co do kolejek po panoramę, zapomniałeś napisać o "sprzedaży wiązanej", to oni mówili odbiorcy co i ile ma kupić w zależności od tego czego natłoczyli najwięcej i/lub mieli na magazynie.
vi

veka, veka, veka

Post autor: vi »

bardzo dobre założenie :wink: :wink:

Gość

Post autor: Gość »

wolf pisze:wybacz kolego ale piszesz totalne bzdury!! Pracowałem dla zachodniego producenta profili pcv od 1995 roku i nikt nie płacił za krytykę panoramy!! Podstawowa zasada dobrego handlowca brzmi:"nigdy nie mów źle o konkurencji". Opinia na temat panoramy rozchodziła się "pocztą pantoflową" od klienta do klienta, profile najzwyczajniej w świecie się odbarwiały, a dla zachodnich dostawców panorama nie była solą w oku, tylko dostarczała "klientów z odroczonym terminem realizacji" t.z.n. sami się zgłaszali do nas, gdy po roku mieli mnóstwo reklamacji. Co do kolejek po panoramę, zapomniałeś napisać o "sprzedaży wiązanej", to oni mówili odbiorcy co i ile ma kupić w zależności od tego czego natłoczyli najwięcej i/lub mieli na magazynie.
ZGADZAM SIE W CAŁEJ ROZCIAGŁOŚCI. A z tą zasadą nie mowienia źle o konkurencji to kolega, chyba nie wiele miał z branżą do czynienia. Cała różnica polega na opakowaniu. Cała róznica ceny - to wydatki na reklamę, prestiż, wycieczki do Ameryki dla klientow i.t.d.
Trako

Post autor: Trako »

Jaka jest różnica między profilami Aluplastu i VEKI?
DAREK13

Trako pisze:Jaka jest różnica między profilami Aluplastu i VEKI?
WOJSKO POLSKIE.
JEDEN SZEREGOWY PYTA KAPRALA
- CO TO JEST TA CZASOPRZESTRZEŃ??? W BIBLIOTECE DALI MI JAKĄŚ KSIĄŻKĘ JAKIEGOŚ AJNSTSTAJNA, CZY INNEGO JAK MU BYŁO CHYBA PLANK LUB MAKS COŚ TAKIEGO- CHODZI MI O TO CZYM SIE RÓZNI TA CZASOPRZESTRZEŃ OD CZASU I w ogóle.
KAPRAL CHWILĘ "POMYŚLAŁ" I POWIADA
-WEŹCIE SZAPADEL W ŁAPY I ZACZNIJCIE KOPAĆ RÓW!!!!!!!!!!!!

BIERZE I ZASUWA, A ŻE BYŁ ZDROWY I SILNEJ KOŚCI TO PO OK. GODZINIE PYTA
-ALE SKĄD DOKĄD MA BYĆ TEN RÓW?
-JA WAM WYTŁUMACZE CZASOPRZESTRZEŃ PYTALIŚCIE ............
NO TO DAJMY NATO OD TEGO MIEJSCA W PIZDU!!!!!

TAKA JEST RÓŻNICA MIĘDZY TEORIĄ A PRAKTYKĄ, NAJPOPULARNIEJSZEGO PROFILU (NA PODSTAWIE PLOTEK) W POLSCE.

JA WOLĘ KOPAĆ RÓW CZSOPRZESTRZĘNI, MOŻE KIEDYŚ DO CZEGOŚ DOJDĘ-TY JAKIŚ TAM PERFEKTPLAŚCIE, LUB INNY PLAŚCIE WOLISZ UDAWAĆ ŻE WSZYSTO WIESZ I NIE MA RÓŻNICY.

POZDRAWIAM konkurencje
vi

Post autor: vi »

PEWNE KONFIGURACJE SA BARDZIEJ LUB MNIEJ SŁUSZNE. JEDNAK NIEMA SIĘ CO OSZUKIWAĆ I WIERZYĆ ŻE NAJTAŃSZE MOŻE BYĆ NAJLEPSZE. OSOBIŚCIE UWAŻAM, ŻE NAJDROŻSZE NIE JEST NAJLEPSZE, ZAŚ NAJTAŃSZE ZAWSZE BĘDZIE NAJSŁABSZE. DLATEGO KLIENT ZAINTERESOWANY KUPNEM OKNA BĘDZIE BEZPIECZNY WYBIERAJĄC ZŁOTY ŚRODEK ---> VEKA +WH <--- NOWOCZESNE OKNA Z DOBREGO PROFILU Z DOBRYM OKUCIEM I GWARANCJĄ TRWAŁOŚCI.

...PLASTY??? A KTO TERAZ KUPUJE TRABANTA?? :wink:

POZDRAWIAM
wolf

jak mi podasz wymierne argumenty Veca-Wh kontra Dec-Sig, to może otworzę swoje zaśliepione opinie:)
DAREK13

Dec-Sig

TO TEŻ DOBRE ZLORZENIE ALE WIESZ KAŻDY SWJA DZIAŁKĘ CHWALI:)
wolf

ok kilku lat mam u siebie w domu okna w konfiguracji dec-sig i nie jestem już w "PCV" a okna nadal działają bez problemu, mimo, że zapominam o konserwacji od 8 lat. Pewnie to wynik tego, że sam je zgrzałem i okułem (pańskie oko konia tuczy?).
Co do kwestii złego mówienia o konkurencji... Jasne, że można, ale jak jadę do mechanika samochodowego, który zaczyna od słów "kto to panu robił?!", to zapewniam, że z góry dziękuję mu za usługę! Jeśli ktoś mówi źle o konkurencji, to sam ma zamiar coś ukryć i/lub usprawiedliwić swoje przyszłe błędy, weryfikuje to tylko Dr RYNEK.
DAREK 1

VEKA VEKA VEKA

Post autor: DAREK 1 »

JEŚLI KTOŚ UŻYTKUJE 10 LETNIEGO FIATA 126 P TO MOŻE GO PORÓWNAĆ DO OKNA WYK. Z VEKA PERFECT. , EUROLINE I OKUTEGO WH-DRZWI MALUCHA MOŻE PORÓWNĄĆ DO SKRZYDŁA OKIENNEGO!!!!!!!!!!!!!! ZA 5 RAZEM SIĘ ZAMYKAJĄ,A WH FLEX DO HUTY KATOWICE !!!!!
DAREK13

Re: VEKA VEKA VEKA

DAREK 1 pisze:JEŚLI KTOŚ UŻYTKUJE 10 LETNIEGO FIATA 126 P TO MOŻE GO PORÓWNAĆ DO OKNA WYK. Z VEKA PERFECT. , EUROLINE I OKUTEGO WH-DRZWI MALUCHA MOŻE PORÓWNĄĆ DO SKRZYDŁA OKIENNEGO!!!!!!!!!!!!!! ZA 5 RAZEM SIĘ ZAMYKAJĄ,A WH FLEX DO HUTY KATOWICE !!!!!

Ty to się znasz na oknach, mmmmmmmmmmmm..........super - podziwiam.........mmmmmmmmkopara opada.

Współczuję szczerze jeśli jeździsz maluchem, poszukaj pracy w dobrej firmie dostaniesz samochód...:):):):):):):)
pvc
Małomówny
Małomówny

Nasz DAREK13

Post autor: pvc »

Juz takich cyrkow w oknonecie dawno nie bylo.
DAREK13 pisze (jako DAREK1) wiadomosci i sam ze soba polemizuje .
Niedlugo bedzie z pewnoscia sam siebie wyzywal od burakow :lol: :lol:
DAREK13

Gościu spadaj teraz jesteś PCV a zazwyczaj gość, dlatego zarzucasz innym swoje praktyki.

Sądzę ciebie według siebie????:)
constans

VEKA VEKA VEKA

Post autor: constans »

Co byście chłopcy nie pisali to napewno WH i Veka to nie jest to mistrzostwo świata tak jak maluch,nie jest to służbowe A 4,DAREK 13 chwali tylko co ma!!!więcej chyba nie widział?????????? :lol: :lol: :lol: :lol:
ttoruniak

Post autor: ttoruniak »

mentalnie veka to nic innego jak cienka kopia aluplastu. vekowcy ! po prostu wstyd !!!!!!!!!!!!!!!!
tomi

Re: VEKA, VEKA, VEKA

Post autor: tomi »

DAREK13 pisze:MOIM ZDZNIEM NAJLEPSZY SYSTEM TO VEKA, NAJLEPSZE OKUCIE TO WINK-HAUS.

to daj 10 lat gwarancji (lub więcej) i poczekaj 10 lat (lub więcej) :lol:
ODPOWIEDZ