Firma "DZIESIĄTKA"d.Fonfara

_

Firma "DZIESIĄTKA"d.Fonfara

Post autor: _ »

Czy ktoś słyszał o tej firmie ? Jak są wiarygodni i solidni? Dziękuję za informacje.

oknoAD

Umberto

Zapomnij

Post autor: Umberto »

Nie zawracaj sobie głowy. Zmienili nazwę bo w okolicy (Białobrzegi - Radom) wszyscy już ich znali. Ze złej strony oczywiście
Gość

Post autor: Gość »

Kolejne opluwanie - Polak {UMBERTO} potrafi - to jego specjalność :oops:
Gość

Anonymous pisze:Kolejne opluwanie - Polak {UMBERTO} potrafi - to jego specjalność :oops:
Bez powodu nie zmienia się dobrze kojarzącej się nazwy na rynku - bo to kosztuje!
Gość

fonfara już nie istnieje - ogłosił upadłość
Gość

Firmy Dziesiątka (WARSZAWA,LUBLIN,RADOM) nie są żadną kontunuacją firmy FONFARA . Firma FONFARA straciła płynność finansową i po 13 latach istnienia (najpierw jako ALMEX potem jako FONFARA) ogłosiła upadłość.
NIE ZARZĄDZAJĄ ANI NIE SĄ WŁAŚCICIELAMI ŻADNE OSOBY KTÓRE ZARZĄDZAŁY LUB/I MIAŁY UDZIAŁY W FIRMIE FONFARA .
Firmy DZIESIĄTKA są to osobne podmioty które nigdy nie były powiązanę finansowo w żaden sposób z firmą FONFARA .
Firmy DZIESIĄTKA sprzedawały stolarkę (między innymi firmy FONFARA) długo przed upadkiem firmy FONFARA (ostatnio nastąpiło ujednolicenie nazwy tych trzech firm na DZIESIĄTKA oraz nawiązanie współpracy z nowym dostawcą stolarki z powodu upadku firmy FONFARA)

wiedżma

Post autor: wiedżma »

Anonymous pisze:Firmy Dziesiątka (WARSZAWA,LUBLIN,RADOM) nie są żadną kontunuacją firmy FONFARA . Firma FONFARA straciła płynność finansową i po 13 latach istnienia (najpierw jako ALMEX potem jako FONFARA) ogłosiła upadłość.
NIE ZARZĄDZAJĄ ANI NIE SĄ WŁAŚCICIELAMI ŻADNE OSOBY KTÓRE ZARZĄDZAŁY LUB/I MIAŁY UDZIAŁY W FIRMIE FONFARA .
Firmy DZIESIĄTKA są to osobne podmioty które nigdy nie były powiązanę finansowo w żaden sposób z firmą FONFARA .
Firmy DZIESIĄTKA sprzedawały stolarkę (między innymi firmy FONFARA) długo przed upadkiem firmy FONFARA (ostatnio nastąpiło ujednolicenie nazwy tych trzech firm na DZIESIĄTKA oraz nawiązanie współpracy z nowym dostawcą stolarki z powodu upadku firmy FONFARA)
Rozumiem, że oddacie kasę za fonfarę ?!?!
Gość

Chciałbym wyjaśnić sytułację . Firma DZIESIĄTKA i firma FONFARA to dwie różne firmy .
To pytanie proszę kierować do byłch właścicieli lub osób zarządzających firmą FONFARA . Proszę nie zapominać że firma FONFARA pozostawiła po sobie majątek z którego będzie teraz utworzona masa upadłościowa z której będą zaspokajane ew. roszczenia .
Co do firmy DZIESIĄTKA to są osobne podmioty zajmujące się dystrybucją stolarki PCV .
Firmy DZIESIĄTKA nie posiadają zadłużenia.
W przyszłości za ewentualne zadłużenie odpowiadają osoby które zarządzają i są właścicielami firm DZIESIĄTKA .
Gość

Anonymous pisze: NIE ZARZĄDZAJĄ ANI NIE SĄ WŁAŚCICIELAMI ŻADNE OSOBY KTÓRE ZARZĄDZAŁY LUB/I MIAŁY UDZIAŁY W FIRMIE FONFARA .
)
A kto jest właścicielem firmy Dziesiątka?
Gość

Pani Bożeno F. , naprawdę nie była Pani powiązana w żaden sposób ze sławną firmą Fonfara z Białobrzegów? Cóż za zbieg okoliczności Firma Dziesiątka też ma swoją siedzibę w Białobrzegach . :D :D
Gość

ale ubaw .... rotfl !
Gość

Chciałem zwrócic uwage że są 3 firmy DZIESIĄTKA ...
p.Bożena posiada firmę od prawie 10 lat zarejestrowaną w Białobrzegach i prowadzi interesy niezależne od firmy FONFARA - handlowala oprocz FONFARY innymi oknami i nie tylko ... nastapila tylko ostatnio zmiana na DZIESIĄTKA Bożena Fonfara a jeżeli ktoś chce może sprawdzić od ilu lat ma zarejestrowaną firme p.Bożena i twierdzenie że jej firma jest kontynuacją firmy FONFARA jest poprostu śmieszne ... To że jej mąż prowadził spółke i przez wiele lat współpracowali to nie znaczy że firma p.Bożeny była jakoś podległa firmie FONFARA . TO była jest i będzie niezależna firma która zajmowała sie i zajmuje się sprzedażą stolarki .
Gość

Chciałem zwrócic uwage że są 3 firmy DZIESIĄTKA ...
p.Bożena posiada firmę od prawie 10 lat zarejestrowaną w Białobrzegach i prowadzi interesy niezależne od firmy FONFARA - handlowala oprocz FONFARY innymi oknami i nie tylko ... nastapila tylko ostatnio zmiana na DZIESIĄTKA Bożena Fonfara a jeżeli ktoś chce może sprawdzić od ilu lat ma zarejestrowaną firme p.Bożena i twierdzenie że jej firma jest kontynuacją firmy FONFARA jest poprostu śmieszne ... To że jej mąż prowadził spółke i przez wiele lat współpracowali to nie znaczy że firma p.Bożeny była jakoś podległa firmie FONFARA . TO była jest i będzie niezależna firma która zajmowała sie i zajmuje się sprzedażą stolarki .
A świstak siedzi i zawija...
mirek

Post autor: mirek »

Anonymous pisze:Chciałem zwrócic uwage że są 3 firmy DZIESIĄTKA ...
jak ja kocham polska rzeczywistosc.
przeciez to takie jasne ze fafara nie byla zalezna od fafary, to tylko fafara byl zalezny od fafarowej.
mam nadzieje ze od 1 maja ( nie mylic z tym 1 maja) przyjdzie taka wielka zachodnia miotla i posprzata ten polski burdel. jak nie to to po co ta UE
pozdrawiam niezalezne fafaratka
Gość

Czy ta masa upadłościowa to są te samochody które poszły do Dobroplastu? Pozdrawiam
Gość

Masa upadłościowa to budynek maszyny samochody, komputery, oprogramowanie (które samo w sobie jest warte okolo 15 tyś zl) całe wyposażenie - kompletna firma z wyjątkiem kilku maszyn zakupionych przez DOBROPLAST . Jakby ktoś chciał mógłby od jutra zacząć produkcje . Żadne samochody nie poszly do firmy DOBROPLAST
Co do niezależności to :
- Firma Fonfara upadła była zarządzana przez 3 braci . Dodatkowo były firmy założone i kierowane przez synów oraz żony właścicieli firmy FONFARA ale firmy niezależne które zajmowały się sprzedażą stolarki PCV .Każdy miał swój interes który prowadził jak najlepiej umiał .Po upadku te firmy zmieniły nazwę na DZIESIĄTKA (chciano uniknąć mylenia że w tych firmach można dalej kupić okna od FONFARY) i zajeły się dystrubucją stolarki czyli tym czym wcześniej się zajmowały tylko zmienił się dostawca z wiadomego względu . Jeżeli ktoś uważa że to są bzdury to już jego sprawa to są szczere fakty i tak sprawa się przedstawia . Normalna jest sytułacja że w rodzinie mąż prowadzi interes i żona prowadzi interes to że w pewnych obszarach ich interesy się pokrywają lub uzupełniają to też jest normalna sprawa . A pragne zauważyć że interesy p.Bożeny to nie tylko okna - to jest jeden z kilku interesów .

Nie rozumiem w czym WY macie problem . Upadła firma FONFARA , właściciele stracili lub stracą cały majątek jaki posiadali i dorabiali się przez całe życie , ostatnie 13 lat było okresem wytężonej pracy ... niestety noga się podwineła kilka czynników złych naraz się zeszło i musieli ogłosić upadłość . To jest problem przedewszystkim właścicieli na oczach których ich majątek jest kawałek po kawałku sprzedawany . Oni już niestety ale mogą co najwyżej przejść na emeryture bo w ich wieku startowanie od 0 nie ma sensu . Interesami zajeły się osoby z ich rodzin. Oni podejmowali decyzje w firmie FONFARA i oni są gotowi podjąć odpowiedzialność za roszczenia .

Szczerze nie życze nikomu z wypowiadających się bycia w takiej sytułacji ,kiedy jesteś na górze to wszyscy cię klepią i pochlebiają kiedy upadasz to wszyscy Cię jeszcze dobija ....
Gość

a tu właśnie mamy przykład kopania leżącego i ubliżania :evil:
sam przeżyłem upadek swojej firmy i wiem jak to jest ale na tym forum nie które osoby mają nieuzasadnioną radość z kopania leżącego ...
maria

Post autor: maria »

Anonymous pisze:Czy ta masa upadłościowa to są te samochody które poszły do Dobroplastu? Pozdrawiam
Bożenka pozdrów Andrzejka :lol: :lol:
user

Post autor: user »

Anonymous pisze:Kolejne opluwanie - Polak {UMBERTO} potrafi - to jego specjalność :oops:
jestem tylko ciekawy kim jest ten caly {UMBERTO} i czy wogule ma jakiecc pojecie o branzy okienniczej, jesli gosc nie ma szcunku dla zadnej z duzy poslkich firm t ociekawe co on sam sprzedaje?? hmm :?
Gość

maria pisze:
Anonymous pisze:Czy ta masa upadłościowa to są te samochody które poszły do Dobroplastu? Pozdrawiam
Bożenka pozdrów Andrzejka :lol: :lol:
Ale od kogo ?? Czy tego sie boisz podac ??
salem

Post autor: salem »

nie wiem co to za firma "dziesiątka" ale jeżeli chodzi o "fąfarę" to jest to lub była bardzo nie profesjonalna firma
Gość

W "Dziesiątce " też tak jest . Ciekawe czy też tak szybko znikną z rynku.
Gość

Firma FONFARA istniała prawie 13 lat , daj Boże żeby którykolwiek z was prowadził tak długo działalność gospodarczą , przez 13 lat dawali zatrudnienie minium 40 osobom ... Niestety kilka czynników złych naraz się zeszło i firma musiała ogłosić upadłość .
Gość

Problemy w firmie DZIESIĄTKA mogą mieć tylko firmy które są "golasami" i nie mają kasy na wykup zamówionej stolarki (czyli firmy krzak które nie posiadają żadnego kapitału i bazują na tym co im producenci dadzą).
Gość

Anonymous pisze:Problemy w firmie DZIESIĄTKA mogą mieć tylko firmy które są "golasami" i nie mają kasy na wykup zamówionej stolarki (czyli firmy krzak które nie posiadają żadnego kapitału i bazują na tym co im producenci dadzą).
Idąc tym tokiem rozumowania to DZIESIĄTKA to też firma krzak .
Gość

Firma dziesiątka nie posiada zadłużenia u żadnego dostawcy ... bo nie ma takiej potrzeby ...
Gość

A może nie ma zadłużenia bo nikt jej nie da towaru na kredyt?
Duch

Post autor: Duch »

Pozdrawiam wszystkich Okniarzy.
Przyglądam sie długo tej polemice- zaczyna mnie bawić.
Może cofniemy się parę latek wstecz- firma Fanfara była przykładem zakładu ( raczej niewielkim), który chciał podbić rynek ceną; otwierali swoje przedstawicielstwa kto tylko chciał - warunki współpracy i polityka właścicieli :P :P :P ..... a co za obsługa :roll:
I jeżeli ktoś twierdzi (obecni właściciele Dziesiątki) że nie byli w żaden sposób powiązani z Firmą Fanfara to zaczyna być żenujące.
A tak na marginesie jak idzie Firmie Dziesiątce ( firmie dystrybucyjnej) w sprzedaży okien firmy Bajcar- podobna klasa okien tylko trochę gorsza jakość.
Czy Firma Dziesiątka przetrwa do następnego roku i rok 2004 na marży 7% ( trzeba zapłacić za lokale, telefony, nowe samochody itp....)
A może to sposób na życie.....

Szanowni właściciele firmy Dziesiątka i byłej firmy Fonfara nie róbcie nam wody z mózgu, wiemy o Was maże trochę za dużo :twisted: :twisted:
Gość

Przerabiane to było kilka razy przeczytaj wyżej post nie chce mi się tego tłumaczyć .
Firmą DZIESIĄTKA nie kieruje żaden z braci FONFARA który prowadził spółkę FONFARA . Synowie którzy teraz prowadzą firmy DZIESIĄTKA co prawda pomagali z "doskoku" w interesie , ale nie kierowali i nie decydowali o tym w jakim kierunku ma iść spółka , każdy z nich prowadził z doskoku interes wykorzystując uprzywilowaną sytułację w stosunku do dostawcy(terminy płatności brak zaliczek etc.) . Po upadku firmy , aby zachować rentowność chociaż firm zależnych , postanowili zacząć odnowa współpracę z jednym dostawcą .

Podsumowując ... o kondycji finansowej firm DZIESIĄTKA nie będe się wypowiadał bo to nie jest miejsce i tylko firmy zainteresowane mogą uzyskać takową informację ... ale mogę zapewnić że nie ma ŻADNYCH podstaw do utraty płynności finansowej a co idzie z tym do upadku firmy (pomimo szczerych chęci niektórych z Was :evil:)

Nie będe nikogo przekonywał do moich racji to jest stan faktyczny po firmie FONFARA . Nie będę tego dłużej tłumaczył ani się tłumaczył . To co jest to zostało napisane i nawet dziecko zrozumiało by tą sytułację .
Wiktoria

Post autor: Wiktoria »

Ja zaufania do nazwiska FONFARA już nie mam !!!
Gość

Duch pisze:
Czy Firma Dziesiątka przetrwa do następnego roku i rok 2004 na marży 7% ( trzeba zapłacić za lokale, telefony, nowe samochody itp....)
A może to sposób na życie.....
Pożyjemy , zobaczymy. To oni podnieśli marżę na 7%????
naprawdę przypakowy czyte

dot.przedmiotu pomstowań

Post autor: naprawdę przypakowy czyte »

:shock: Naprawdę dziwi mnie jak czasami niektorzy oczekują od naszego wejścia do EU tego samego co po inwazji sowieckiej ( jakieś przyzwyczajenie czy co ), że ktoś z miotłą przyjdzie i posprząta. Posprzątać musimy sami i zacząć od siebie. W calym tym temacie frustruje poprostu ,,pierdusińskowatość'', że tak powiem. W EU dopiero zobaczycie jak roi sie tam od bardzo podobnych sytuacji. Jeżeli ta sytuacja ( której nie znam z autopsji ) dotyczy poprostu czyjejś nieuczciwości - trzymać się z daleka i tyle. Szkoda czasu na pomstowania. Do roboty! Jedno jest pewne- Niemcy nie będą za was koledzy Pierdusinscy robić w UE. Pozdrowienia
darek13

Re: Firma "DZIESIĄTKA"d.Fonfara

Post autor: darek13 »

_ pisze:Czy ktoś słyszał o tej firmie ? Jak są wiarygodni i solidni? Dziękuję za informacje.

To zwykłe buraki, bez wychowania o kulturze nie wspomnę.
Gość

Miej odwagę się przyznać ... bo oszczerstwami to każdy może rzucać ... tym bardziej jak się czujesz "anonimowy"
Gość

Podaj imię nazwisko ... będziemy wtedy mogli dyskutować ...
Cwaniak

Post autor: Cwaniak »

Anonymous pisze:Podaj imię nazwisko ... będziemy wtedy mogli dyskutować ...
Jak taki mądry jesteś to sam podaj !!!
Gość

oj wy plotkarze
Gość

No i Dziesiątka Warszawa kaput . Nie przeżyli nawet do końca roku . A chcieli zawładnąć rynkiem Warszawskim . 8)
Gość

Co to za bzdura ?? Nie przeżyli ??
Gość

Z tego co ja wiem to działają dalej tylko nie przyjmują już od jakiegoś czasu na ten rok ... wiem że od nowego roku dalej sprzedaż idzie ...
ZORIENTOWANY

FONFARA DZIESIONA

Post autor: ZORIENTOWANY »

ZŁODZIEJE ALE JUZ NIEDŁUGO
Gość

Podpisz się cwaniaczku a nie obrażaj ludzi ...
DAREK13

Post autor: DAREK13 »

Anonymous pisze:Podpisz się cwaniaczku a nie obrażaj ludzi ...
TO CHYBA TY MAXIO JEŚLI CHCESZ WIEDZIEĆ Z KIM ROZMAWIASZ TO BARDZO CIĘ PROSZĘ WEŹ MOJA RADĘ.

JESLI CHCĘ WIEDZIEĆ Z KIM MAM PRZYJEMNOŚĆ TO PO PIERWSZE SAM SIĘ PRZEDSTAWIAM, ALE PRZEDTEM NIE RZUCAM MIĘSEM W ADWERSAŻA. POZDRAWIAM konkurencję.
maxio
Ekspert
Ekspert

Post autor: maxio »

DAREK13 pisze:
Anonymous pisze:Podpisz się cwaniaczku a nie obrażaj ludzi ...
TO CHYBA TY MAXIO JEŚLI CHCESZ WIEDZIEĆ Z KIM ROZMAWIASZ TO BARDZO CIĘ PROSZĘ WEŹ MOJA RADĘ.

JESLI CHCĘ WIEDZIEĆ Z KIM MAM PRZYJEMNOŚĆ TO PO PIERWSZE SAM SIĘ PRZEDSTAWIAM, ALE PRZEDTEM NIE RZUCAM MIĘSEM W ADWERSAŻA. POZDRAWIAM konkurencję.
Akurat to nie ja napisałem ale się zgadzam ...
Co do rzucania mięsem to zauważ kto zaczął . Ze zrozumiałych względów sprawa budzi emocje ale wyzwiska i obrażanie nikomu nic nie dadzą a tylko wywołają nie potrzebne emocje . Dlatego ponawiam swój apel do redaktora . Proszę o możliwość pisania postów przez osoby zerejestrowane bo pojawiają się tacy "ZORIENTOWANI" którzy z tego forum bagno robią .
Maxio
Umberto
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Umberto »

Jezu...
Morro

Post autor: Morro »

Bracia Fonfara są winni poddostawcom ok. 3 mln. PLN - kiedy oddacie Panowie ? Odsetki lecą cały czas !!!
Gość

to forum nie jest napewno do rozstrzygania takich spraw ... ale z tego co ja wiem to winna jest firma Fonfara i syndyk który nią zarządza dzieli majątek firmy . Ludzie którzy kierowali tą firmą już nie mają ani firmy ani długów . Teraz sąd i syndyk ma prawo do całego firmowego/osobistego majątku i wyznacza co spłacać ,w jakiej kolejności i z czego ... jezeli ma Pan jeszcze jakieś pytania to proszę je kierować pod : [email protected] .
marian
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: marian »

kto ci płaci ?
Gość

a tobie ??
marian
Czytelnik
Czytelnik

[qu :( 8) :oops: :P :? ote="Anonymous"]a tobie ??[/quote]
Gość

Marian ... o co tobie tak dokładnie chodzi ?? Człowieku nie masz lepszych zajęć tylko głupawe wypisywanie bzdur na tym forum ?? Czego się tak przyczepiłeś ... masz coś konkretnie do powiedzenia ... znasz e-mial wal śmiało ... a jak narazie coś próbujesz uklecić i sam nie wiesz do końca co ...
marian
Czytelnik
Czytelnik

Osobiście kupiłem okna u p.Marka Fonfary. Niestety.

A może ktoś miał inne doświadczenia ????
Ja od zakupu okien przestałem się cieszyć z budowy własnego domu.
Enzo

:-]

Post autor: Enzo »

Ale tanio było, co? Paru moich potencjalnych klientów zdecydowało się na fonfare (cena) a potem przychodzili do mnie co robić bo brak serwisu, bo nieskończyli montażu, bo okna nie takie jak zamawiał... No cóż... Jak widać aby pozbyć się konkurencji trzeba stracić paru klientów.
Pozdrawiam
Morro

Post autor: Morro »

Widzę, że bracia Fonfara monitorują temat - po co? Czyżby chcieli wrócić na rynek z produkcją ?
Jeśli tak to na przedpłaty !!!
MAREK 1

Post autor: MAREK 1 »

Czy bije się leżącego!
Gość

tak
mirek

Post autor: mirek »

Anonymous pisze:tak
a co na to Twoje chrzescianskie sumienie, a maze dzialasz i pracujesz zgodnie z przykazaniem - po trupach do celu
ODPOWIEDZ