budvar

Gość

budvar

Post autor: Gość »

czy ktoś współpracuje z budvarem?
Jak układa się współpraca z nimi piszcie wady i zalety

oknoAD

39maciek

współpraca z budvarem

Post autor: 39maciek »

współpracuję od ponad 2 lat. Mieli zawirowaniaw tym roku i szlak mnie trafiał. Terminy skoczyły do 4 tygodni. Trwało to 1, 5 miesiąca. Wcześniej nie było propblemów. Tyle, że w 2003 gdzie indziej było chyba dużo gorzej z terminami. Generalnie nie sa lubiani przez konkurencję, bo nie dorównuje im kroku. Ale to chyba dobrze.
Gość

Re: współpraca z budvarem

BUDVAR CZYLI THYSEN S.A???
JEŚLI NIKT IM NIE DORÓWNUJE CZEMU WCHŁANIA ICH INNA FIRMA? :?:
poinformowany

Post autor: poinformowany »

kasa stary :P
Jose
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Jose »

Od marca ubiegłego roku kupuje w budwarze okna i jak co sezon są tam wydłuzenia terminów realizacji, w tym roku terminy w listoadzie były rzeczywiscie 4 tygodniowe ale w innych miesiacach trzymali sie 2 tygodni. Współpraca - nie narzekam - czasami jest problem z dodzwonieniem sie i dowiedzeniem czegoś o realizacji zamówień ale pod koniec roku wdrożyli harmonogram dostaw i telefoniczne dowiadywanie przestaje być niezbedne (zresztą teraz też przez ich stronę www też można ustalić stan zamówienia). Jakość okien całkiem przyzwoita, cena też więc działam już tak ponad 1,5 roku bez większych wpadek (z obu stron :D ).
Jose
//////////////////////////////////
kupiłem kiedyś okna ...
JareX

budwar

Post autor: JareX »

Przyłączę się do opinii Jose - współpraca z budwarem z wyjątkiem szczytu sezonu mi układała się dobrze (do dziś). Terminy oprócz października i listopada oscylowały około 10-15 dni, dostawy kompletne (zdarzyło się im wieźć kotwy przez 3 tygodnie :lol: ale na to byłem przygotowany), co do okien to w porównaniu z innymi producentami na thysenie (a brałem od trzech :x ) muszę stwierdzić wyższość budwarowych.
ze zmianą nazwy czy przejmowania ich to nikt nie puszcza pary z gęby, PH który przyjeżdża do mnie mętnie tłumaczy że mają prawo do korzystania z logo i niby nic więcej się nie zmienia. ale czas pokaże...

JareX

Gość

czyli widzę że warto od nich brać a jak ceny panowie?? czy są dużo drożsi od Bajcara??
Gość

Czyżby zaczeła się ucieczka od Bajcara?
Gość

Może ktoś wreszcie myśli o jakości :D
Monter

Post autor: Monter »

Bajcar - dzięki nie skorzystam, cena niższa od innych o parę złotych ale mówienie o jakości to nie przy tej firmie
poinformowany

Post autor: poinformowany »

BUDVAR jak na razie nadal jest Budvarem i nikt go nie przejmuje. Nie jest tajemnicą, że kilka lat temu Budvar kupił wyłączne prawa do znaku Thyssena i zamierza z tego skorzystać i zmienić nazwę. I to tyle. Jest to wiadomość z pierwszej ręki. Właściciel Budvaru, jak wynika z papierów jest 100% właścicielem THYSSENa OKNA.
Gość

Szczerze nie wiem o co wam chodzi z tą jakością BAJCARA ... kupuje od niego okna od pół roku a kupowałem ich w swoim czase bardzo dużo i jakość mogę powiedzieć że dużo ponad przeciętną dostępną . Bardzo dobre okucia SIEGENIA jakość zgrzewów i ogólnego wykończenia też dobra ... bardzo mało reklamacji a jak są to w 95% dotyczą pękniętej szyby (czy to przy transporcie czy już u klienta) , proponuje porównać jakość do EURO OKNO czy DOBROPLASTU czy innych co w kurnikach produkują ...
DAREK 13

Post autor: DAREK 13 »

39maciek pisze:współpracuję od ponad 2 lat. Mieli zawirowaniaw tym roku i szlak mnie trafiał. Terminy skoczyły do 4 tygodni. Trwało to 1, 5 miesiąca. Wcześniej nie było propblemów. Tyle, że w 2003 gdzie indziej było chyba dużo gorzej z terminami. Generalnie nie sa lubiani przez konkurencję, bo nie dorównuje im kroku. Ale to chyba dobrze.
TEN WDUPOWŁAZ NIE WSPÓŁPRACUJE, TYLKO TAM PRACUJE A CO DO KROKU I KONKURENCJI-KOLEJNY RAZ PLUJĘ BURAKOM W OCZY. ILU NABRALIŚCIE NA OKNA.
ZAPRASZAM DO TEMATU "CO SIĘ DZIEJE Z THYSSENEM".
NIEUCZCZIWYCH BĘDĘ ZWALCZAŁ WSZĘDZIEI ZAWSZE!!!!!!!!!!!!!!
DAREK 13

39maciek pisze:współpracuję od ponad 2 lat. Mieli zawirowaniaw tym roku i szlak mnie trafiał. Terminy skoczyły do 4 tygodni. Trwało to 1, 5 miesiąca. Wcześniej nie było propblemów. Tyle, że w 2003 gdzie indziej było chyba dużo gorzej z terminami. Generalnie nie sa lubiani przez konkurencję, bo nie dorównuje im kroku. Ale to chyba dobrze.
TEN WDUPOWŁAZ NIE WSPÓŁPRACUJE, TYLKO TAM PRACUJE A CO DO KROKU I KONKURENCJI-KOLEJNY RAZ PLUJĘ BURAKOM W OCZY. ILU NABRALIŚCIE NA OKNA.
ZAPRASZAM DO TEMATU "CO SIĘ DZIEJE Z THYSSENEM".
NIEUCZCZIWYCH BĘDĘ ZWALCZAŁ WSZĘDZIE I ZAWSZE!!!!!!!!!!!!!!
Krzych

Post autor: Krzych »

DAREK13 - jak zwykle plujesz na wszystko i wszystkich - teraz trafiło na budwar. Już się do tego przyzwyczaiłem ale z tego widać że twoją domeną jest mieszanie w gó***e. Mieszaj tak dalej może jeszcze ktoś zwróci uwagę na twoje teksty - ale bywalcy tego forum już nie nabiorą się na nie....
Ja będę je pomijał i juz nie będę ich komentował (twój tekst: "szkoda prądu")

Krzych
Gość

Czy tych kilka marnych opini to już wszystko :?: A może są tak małym producentem, który nie liczy się na rynku :?: :idea:
DAREK 13

Krzych pisze:DAREK13 - jak zwykle plujesz na wszystko i wszystkich - teraz trafiło na budwar. Już się do tego przyzwyczaiłem ale z tego widać że twoją domeną jest mieszanie w gó***e. Mieszaj tak dalej może jeszcze ktoś zwróci uwagę na twoje teksty - ale bywalcy tego forum już nie nabiorą się na nie....
Ja będę je pomijał i juz nie będę ich komentował (twój tekst: "szkoda prądu")

Krzych
Zgadzam się z Krzychem.
Gość

poinformowany pisze:BUDVAR jak na razie nadal jest Budvarem i nikt go nie przejmuje. Nie jest tajemnicą, że kilka lat temu Budvar kupił wyłączne prawa do znaku Thyssena i zamierza z tego skorzystać i zmienić nazwę. I to tyle. Jest to wiadomość z pierwszej ręki. Właściciel Budvaru, jak wynika z papierów jest 100% właścicielem THYSSENa OKNA.
ZALECAM DUŻĄ OSTROZNOSĆ PRZY PODEJMOWANIU DECYZJI O
WSPÓŁPRACY Z BUDVAREM.
krol

budvar

Post autor: krol »

to prawda jeszcze ich splacam
Gość

poinformowany pisze:BUDVAR jak na razie nadal jest Budvarem i nikt go nie przejmuje. Nie jest tajemnicą, że kilka lat temu Budvar kupił wyłączne prawa do znaku Thyssena i zamierza z tego skorzystać i zmienić nazwę. I to tyle. Jest to wiadomość z pierwszej ręki. Właściciel Budvaru, jak wynika z papierów jest 100% właścicielem THYSSENa OKNA.
CZY WOJTEK G. NADAL ZARZĄDZA SPRZEDAŻĄ W BUDVARZE-PROSZE O OPINIE- Z DYR.MARIĄ MOŻNA SIE DOGADAĆ-PLANUJE WSPÓŁPRACE Z BUDVAREM
Gość

Anonymous pisze:Czy tych kilka marnych opini to już wszystko :?: A może są tak małym producentem, który nie liczy się na rynku :?: :idea:
taki mały a nieżle miesza na rynku łódzkim i warszawskim
Gość

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:Czy tych kilka marnych opini to już wszystko :?: A może są tak małym producentem, który nie liczy się na rynku :?: :idea:
w calej Polsce
Gość

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:
w calej Polsce
chyba jest dobry,co koledzy handlujacy sadza
WACEK

Post autor: WACEK »

DOBROPLAST SPRZEDAJE O 34 po 405,00 PLN netto DLA DEALERSÓW KOCHANYCH - DZWOŃTA DO ZAMBROWA :lol:
Gość

ja pierdziele .... 405 zł ... no dobre EURO 4,88 , a O34 ... 405 zł ... firmy teraz zwykle podwyższają ceny a DOBROPLAST ?? Zgłupieli albo tak desperacko roboty szukają , chyba to jest kwestia przetrwania, bo nie wieze ze gdyby mieli robote by tak drastycznie zchodzili z ceny (pamiętam jak w DOBRO było 420 zł za O34 i to była super niska cena) ....
Gość

Stare przysłowie mówi : Tanie mięso jedzą psy !
Gość

Ale tylko te wygłodniałe co im śmierć głodowa z oczu zieje.
ODPOWIEDZ