Co sądzicie o okleinowanych oknach?

Kotrak
Czytelnik
Czytelnik

Co sądzicie o okleinowanych oknach?

Post autor: Kotrak »

Może pytanie dość laickie, ale takie ma być. Jak oceniacie trwałość okien okleinowanych (myślę Vece i o okleinie zewnętrznej)

oknoAD

user

Re: Co sądzicie o okleinowanych oknach?

Post autor: user »

Kotrak pisze:Może pytanie dość laickie, ale takie ma być. Jak oceniacie trwałość okien okleinowanych (myślę Vece i o okleinie zewnętrznej)
chcialem zadac pytanie Tobie i innym forumowiczom: czemu do licha uczepiliscie sie tej VECI? to ze Malysz ma okna wykonane z tego profilu nie znaczy ze jest on najleoszy na swiecie.

A co do pytania to okleina zaraz po wgrzaniu w profil staje sie jego integralna czescia, przecierz nie jest to farba oolejna z ktrurej robia sie strupy
Kotrak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Kotrak »

Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście nie chodzi o jakikilwiek profil a okleinę i nie widzę powodu do obruszania się o cokolwiek. Wybrałem taki a nie inny profil i już. Nie podlega to specjalnym dyskusjom i robieniu (czy też nie ) pseudoreklamy.
pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

@ Kotrak
Większość profili okienno-drzwiowych z PVC i ALU okleinowana jest folią drewnopodobną lub tzw. uniwersalną firmy:RENOLIT-Werke z Niemiec (folia MBAS) . Dzięki temu , że system okleinowania profili jak również parametry techniczne folii były w ostatnich 10 - 15 latach kontynualnie doskonalone , nie ma obecnie żadnych podstaw ku jakimkolwiek obawom o jakość tego produktu czy jego walorów użytkowych (głównie w obrębie oddziaływania warunków atmosferycznych lub też promieniowania UV ).
Na marginesie wspomnę , że jeszcze nie dawno hitem wśród folii RENOLIT był tzw. złoty dąb(Golden Oak) nadal zresztą bardzo popularny w Polsce .Obecnie klienci w Europie Zachodniej , zamawiający okna i drzwi okleinowane tą folią , co raz częściej wyrażają swoje zainteresowanie nowymi "dekorami" takimi jak : MONTANA lub INDIANA .
Pozdrawiam
Theo
www.pvc.de
mirek

Post autor: mirek »

Theo w polsce tez jest indiana
pozdrawiam
ODPOWIEDZ