ABM JĘDRASZEK
-
Gość
ABM JĘDRASZEK
ZAMIERZAM ROZPOCZĄĆ WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ.
PROSZE O OPINIE NA TEMAT TEJ FIRMY.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
PROSZE O OPINIE NA TEMAT TEJ FIRMY.
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
-
Fox
-
lge
-
Gość
-
Gość
-
aa
-
zorro
...niech zgadnę -OKNO-PLAST z Rąbienia k.Łodzi ?! Jeśli tak, to rzeczywiście jest to najlepsza firma w okolicach Łodzi. Ani ABM ani Petecki nie mają co z nimi konkurować. Kupili 3 automat. Jeszcze szybsi będą w sezonie !!! Zaleją Łódź i okolice Gealanem na Siegenii.aa pisze:Oczywiście że nie tylko petecki i jedraszek. Ja współpracuję z firmą która ma dobre ceny, typówka na składzie w dużej ilości, termin na nietypowe 14 dni a w sezonie nie przekraczali 21 dni. Jedyny problem to płatność gotówką. Najważniejsze to to że prawie nie ma reklamacji.
Pozdrawiam
OKNO-PLAST jest najlepszy a reszta to reszta !!!
-
DAREK 13
A może kupuje okna od kogoś spoza Łodzi?
I po co dokuczać oknoplastowi.............
Miałem mało reklamacji, kiedy mało sprzedawałem w ostatnim okresie dobra jakość okien i montażu nie zmniejsza ilości reklamacji, no może odrobinkę.
Mam wrażenie że dla niektórych klientów reklamacja jest sposobem negocjacji ceny. Napiszcie czy się zgadzacie, powtórzę nie jest to regułą i zaobserwowałem takie zjawisko w 2003r.
I po co dokuczać oknoplastowi.............
Miałem mało reklamacji, kiedy mało sprzedawałem w ostatnim okresie dobra jakość okien i montażu nie zmniejsza ilości reklamacji, no może odrobinkę.
Mam wrażenie że dla niektórych klientów reklamacja jest sposobem negocjacji ceny. Napiszcie czy się zgadzacie, powtórzę nie jest to regułą i zaobserwowałem takie zjawisko w 2003r.
-
Gość
Chyba pierwszy raz się z Tobą zgodzą .Mam wrażenie ,że niektórzy klienci
wręcz modły wznoszą aby znależć jakąś usterkę np. rysę 2 mm
i u.....ić (zabrakło mi słów) dostawcy co najmniej równowartość
jednego okna .
-
żaro
Cholernie trzęsą się za kasą. Pilnują terminowych przedpłat jakby od nich zależało być albo nie być finansów firmy.
Jak przychodzi do realizacji zamówień, to możesz zapomnieć o terminowości. Jakość wyrobów oreślam jako siermiężną. Nie życzę ci wchodzenia na ścieżkę reklamacyjną, toż to czysta komuna lat 70tych, niekompetencja wysokiej próby. Ja dałem sobie spokój i odetchnąłem z ulgą.
Jak przychodzi do realizacji zamówień, to możesz zapomnieć o terminowości. Jakość wyrobów oreślam jako siermiężną. Nie życzę ci wchodzenia na ścieżkę reklamacyjną, toż to czysta komuna lat 70tych, niekompetencja wysokiej próby. Ja dałem sobie spokój i odetchnąłem z ulgą.
-
Gość
popieram w 100 %, w chwili obecnej żenada, reklamacje - szkoda słów i nerwów, nic to, pewnie i tak znajdą w nowym sezonie kolejnych odbiorców, jak co roku i tak w koło....... ehhhżaro pisze:Cholernie trzęsą się za kasą. Pilnują terminowych przedpłat jakby od nich zależało być albo nie być finansów firmy.
-
siuox
-
Gość
-
Jarek Papis
-
Richie
-
Gość
styl wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia, z pewnością nie przystoi Dyrektorowi Generalnemu w fabryce ABM. Troszeczkę więcej kultury osobistej, Panie JarkuJarek Papis pisze:można mieć dużo uwag do pracy naszej fabryki staramy się poprawiać nasze błędy za słowa krytyki dziękujemy jedna prośba do " richiego" nie wpisuj policyjnych numerów jako abm i jak masz jakiś problem to zadzwoń chyba że się sam ujawnisz ? czekam
-
Richie
-
Gość
-
Gość
-
Jantar
-
Gość
SADZE ,ŻE GDYBY ZARZĄDZANIWM FIRMY ABM ZAJAŁ SIĘ SKAD INĄDAnonymous pisze:styl wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia, z pewnością nie przystoi Dyrektorowi Generalnemu w fabryce ABM. Troszeczkę więcej kultury osobistej, Panie JarkuJarek Papis pisze:można mieć dużo uwag do pracy naszej fabryki staramy się poprawiać nasze błędy za słowa krytyki dziękujemy jedna prośba do " richiego" nie wpisuj policyjnych numerów jako abm i jak masz jakiś problem to zadzwoń chyba że się sam ujawnisz ? czekam
SAM ANDRZEJ BYŁOBY LEPIEJ DLA JĘDRASZKÓW.PAN PAPIS /MOIM ZDANIEM / PRZYNIÓSŁ WIELE ZŁEGO DO TEJ FIRMY.PONOĆ NIE DO KOŃCA SIĘ zweryfikował.
-
JANTAR
Pan Jarosław Papis organizował firmę ABM od samego poczatku.
Uważam, że to on w znaczącym stopniu przyczynił się do jej wielkości.
Jest napewno kontrowersyjną postacią ale historia pokazuje, że tylko tacy ludzie są w stanie zrobić coś wielkiego w każdym tego słowa znaczeniu.
Trzeba być SPRAWNYM INACZEJ a nie miętkim !!!
Uważam, że to on w znaczącym stopniu przyczynił się do jej wielkości.
Jest napewno kontrowersyjną postacią ale historia pokazuje, że tylko tacy ludzie są w stanie zrobić coś wielkiego w każdym tego słowa znaczeniu.
Trzeba być SPRAWNYM INACZEJ a nie miętkim !!!
-
AP
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Gość
troche cenzury jednak
Usunąłem "nieciekawy" post z tego miejsca i przepraszam osoby których krytyczne wobec powyższych wulgaryzmów wpisy równiez usunąłem. Zawierały cytat albo nawiązywały bezposrednio do tego postu.
Bez usunietego wpisu traciły po prostu sens i jasność.
red. nacz.
Andrzej Kubicki
red. nacz.
Andrzej Kubicki
-
Gość
Re: troche cenzury jednak
gratuluje p.Andrzeju ,sądze że tego typu ingerencja jest ok.andrzej pisze:Usunąłem "nieciekawy" post z tego miejsca i przepraszam osoby których krytyczne wobec powyższych wulgaryzmów wpisy równiez usunąłem. Zawierały cytat albo nawiązywały bezposrednio do tego postu.
red. nacz.
Andrzej Kubicki
-
Gość
Czytałem te posty. Nie rozumiem zupelnie kryteriów jakimi się Pan kierował je usuwając. No ale cóż. eraz nie mogę juz na ich temet dyskutować bo ich nie ma. A jednak cenzura! Gratuluje wolnosci słowa i nieskrepowane jwypowiedzi Panie Andrzeju. A post , który Pan miedzy innymi usunął był barzdo grzeczny i źle świadczył jedynie o wpływie tego potralu i poziomu prezentowanej dyskusji. jakoś nie usunął Pan postó typu
- tylko post, który mówił,ze ktoś poczytal sobie co tu wypisują o firme i zrezygnował z zakupu okien w niej. O ile sobie przypominam bez jakichkolwiek inwektyw. Wolność słowa - lecz dla wybranych - ciekawa koncepcja. Już dochodzą do nas widze pomysły braci rewolucjonistów francuzkich.
-
nieznajoma
andrzej pisze:Usunąłem "nieciekawy" post z tego miejsca i przepraszam osoby których krytyczne wobec powyższych wulgaryzmów wpisy równiez usunąłem. Zawierały cytat albo nawiązywały bezposrednio do tego postu.
red. nacz.
Andrzej Kubicki
Powrócmy jak za dawnych lat.......cenzura ....Panie Andrzeju jak widze wpływy co niektórych sa jednak duże,przykro to stwierdzic,ze słowa krytyki tak bardzo jednak dotykaja krytykowanych,że posuwaja sie aż do tego by je wymazać....
Nigdy nie uzywam słów niecenzuralnych ani tez nie obrazam nikogo,na tym forum chcę jednak odnieść sie do co ciekawszych wypowiedzi,ale cóż pusta ta moja pisanina ,skoro czuwa Pan nad tym,zeby cos niecos nie przedostało sie jednak do "prasy" gratuluje pomysłu.Pozdrawiam
-
Pan Starszy
Musze nazwać Panią Piekna Nieznajomą, bo trafnie wyraziła Pani dokładnie równiez i moje odczucia. Na forum pozostaje bezsensowna paplanina i wulgaryzmy a usuwa sie konkretne i znaczace wypowiedzi.Pozdrawiamnieznajoma pisze:andrzej pisze:Usunąłem "nieciekawy" post z tego miejsca i przepraszam osoby których krytyczne wobec powyższych wulgaryzmów wpisy równiez usunąłem. Zawierały cytat albo nawiązywały bezposrednio do tego postu.
red. nacz.
Andrzej Kubicki
Powrócmy jak za dawnych lat.......cenzura ....Panie Andrzeju jak widze wpływy co niektórych sa jednak duże,przykro to stwierdzic,ze słowa krytyki tak bardzo jednak dotykaja krytykowanych,że posuwaja sie aż do tego by je wymazać....
Nigdy nie uzywam słów niecenzuralnych ani tez nie obrazam nikogo,na
tym forum chcę jednak odnieść sie do co ciekawszych wypowiedzi,ale cóż pusta ta moja pisanina ,skoro czuwa Pan nad tym,zeby cos niecos nie przedostało sie jednak do "prasy" gratuluje pomysłu.Pozdrawiam
-
znajomy
Nieznajoma, posyłam Ci buziaczki. A kto to jest Andrzej Kubicki?nieznajoma pisze:andrzej pisze:Usunąłem "nieciekawy" post z tego miejsca i przepraszam osoby których krytyczne wobec powyższych wulgaryzmów wpisy równiez usunąłem. Zawierały cytat albo nawiązywały bezposrednio do tego postu.
red. nacz.
Andrzej Kubicki
Nigdy nie uzywam słów niecenzuralnych ani tez nie obrazam nikogo,na tym forum chcę jednak odnieść sie do co ciekawszych wypowiedzi,ale cóż pusta ta moja pisanina ,skoro czuwa Pan nad tym,zeby cos niecos nie przedostało sie jednak do "prasy" gratuluje pomysłu.Pozdrawiam
-
nieznajoma
znajomy pisze:Nieznajoma, posyłam Ci buziaczki. A kto to jest Andrzej Kubicki?nieznajoma pisze:andrzej pisze:Usunąłem "nieciekawy" post z tego miejsca i przepraszam osoby których krytyczne wobec powyższych wulgaryzmów wpisy równiez usunąłem. Zawierały cytat albo nawiązywały bezposrednio do tego postu.
red. nacz.
Andrzej Kubicki
Nigdy nie uzywam słów niecenzuralnych ani tez nie obrazam nikogo,na tym forum chcę jednak odnieść sie do co ciekawszych wypowiedzi,ale cóż pusta ta moja pisanina ,skoro czuwa Pan nad tym,zeby cos niecos nie przedostało sie jednak do "prasy" gratuluje pomysłu.Pozdrawiam) Czy z kimś trzyma?
Nie wiem czy z kims trzyma ten Pan Andrzej ale wyrażnie dba o dobre imię co poniektórych krytykowanych tutaj postaci.
Cóz wypada tylko pogratulowac wyboru,bo w końcu jak juz z kimkolwiek trzymac to lepiej z tym,który przynajmniej robi wrażenie ,że "cos może"
dziekuje za buziaki:-))) pozdrawiam
-
DORI
DORI , nie tak dawno próbowałem z tym walczyć , nawet jak pisałem petycje do redaktora oknonetu to nic nie dawało , ludzie którzy administrują ten portal chyba mają lekko w d.. co się pisze , oburzyli się tylko jak blisko ich uderzyć (dla nie wiedzących OKNOPLAST KRAKÓW) . Wtedy sie poruszą i oburzą i zaczynają straszyć prokuratorem , na moje apele - brak odpowiedzi . A to że teraz ABM ,NORMA,BAJCAR czy DOBROPLAST obrywa niech obrywa byle nie w naszych , reszta niech się pozabija .... taka głupia polityka administracji tego portalu, zamiast coś zrobić z tym, starać się ucywilizowac to forum to nie , a wystarczy wprowadzić obowiązkową rejestrację , co nie powinno sprawiać większego problemu ....
Maxio
-
Pan Starszy
W pełni się z Panem zgadzam panie Maxio. To forum traci na wiarygodności. Wycieli np. tekst w którym klient pisze,że chciał juz kupić okna w ABM-ie, ale ktoś mu poradził wejść na to forum - jak wszedł - to się wystarszył - takie coś wycieli, bo bezpośrednio godzi w bezpieczeństwo prowadzących. Pal licho czy to prawda,czy nie ( Ja myślę,że moze niekoniecznie prawda ) ale pokazuje,że nie można tolerować wszystkiego tylko według zasady " abo jestwolność słowa". Ciekawe gdyby tak kto nawoływał do haseł faszystowskich albo anty-semickich, czy też by administarator milczał? Oczywiscie- nie. A pozostawia wiele wulgaryzmów i bełkotu. A kulturalny tekst ( niestety nie pamiętam go dokładnie) ale w stylu : Miałem kupić - przeczytalem - kupiłem gdzie indziej. - WYCIĘTY. O TEMPORA! O, MORES!
Można przeprowadzić taki eksperyment , napisać np. o OKNOPLAST-KRAKÓW coś niepokojącego i zobaczyć ile od czasu ukazania się tematu OKNONET zareaguje , a gwarantuje że zareaguje .... Zaraz p. Andrzej napisze że no jak tak można jakieś wyssane z palca bzdury pisać, że może być "prokurator na forum oknonet.pl" zaraz będą zamieszczać sprostowania i to nie na forum bo za mało osób zobaczy , tylko na stronie głównej portalu .
Panowie gdzie tu jest obiektywizm ? A gdzie byliście gdy np. DOBROPLAST opluwano, gdzie był Pan gdy ktoś napisał o firmie BAJCAR że jest na skraju bankrutctwa ? .... mógłbym podawać takich przypadków dziesiątki.
Stworzyliście portal zajmujący się naszą ciężką branżą - chwała wam za to. Na waszym forum spotykają się ludzie z całej branży , producenci , dostawcy , odbiorcy hurtowi i zwykli klienci indywidualni , ale na Boga ucywilizujcie to forum , tak żeby jakiś anonimowy gość nie czuł się w pełni bezkarny ....
Panowie gdzie tu jest obiektywizm ? A gdzie byliście gdy np. DOBROPLAST opluwano, gdzie był Pan gdy ktoś napisał o firmie BAJCAR że jest na skraju bankrutctwa ? .... mógłbym podawać takich przypadków dziesiątki.
Stworzyliście portal zajmujący się naszą ciężką branżą - chwała wam za to. Na waszym forum spotykają się ludzie z całej branży , producenci , dostawcy , odbiorcy hurtowi i zwykli klienci indywidualni , ale na Boga ucywilizujcie to forum , tak żeby jakiś anonimowy gość nie czuł się w pełni bezkarny ....
Maxio
-
michał
Mocno popieram postulaty które pozwolą pokazać zimienia inazwiska tych strasznie odważnych ludzi honoru którzy bezkarnie opluwają firmy i ludzi osiągających jakiś sukces !!!! można nie lubić ABM Dobroplastu czy Bajcara ale troche pokory bo pp. Papis Jędraszek Kaczyńska Bajcar osiągneli bezdyskusyjny sukces !!!!! Co również nie znaczy że nie ma leprzych
-
chuligan
Uważam, że anonimowość gwarantuje bezstronne i szczere lub nie szczere wypowiedzi co daje nam wszystkim jakkikolwiek obraz, wizerunek
firm czy osób z branży. Ja osobiście odkryłem sporo informacji na pewne tematy a jest to związane z pracą jaką wykonuję - jestem pewien, że w realu nie zdobył bym takich informacji łatwo bo jak sami Państwo wiecie, że są 2 prawdy o Kliencie - białe i czarne.
Poza tym nie wierzę żeby w portalu nie anonimowym ktokolwiek szczerze informował o swoim stanowisku w danej kwestii z tej prostej przyczyny, że bał by się konsekwencji w całym tego słowa znaczeniu.
Jeśli odbiorcy czują się w jakiś tam sposób pokrzywdzeni czy zniesławieni mogą wytoczyć sprawę w sądzie o zniesławienie - jestem pewien, że serwer oknonetu posiada odpowiednie dane adresata postu w celu jego identyfikacji
Ale z drugiej strony należy się zastanowić czy nie stworzyć dodatkowego, nie anonimowego forum dla zainteresowanych - śmiem twierdzić, że jego kariera byłaby krótka
Osobiście nie był bym zainteresowany.
Pozdrawienia od chuligana
firm czy osób z branży. Ja osobiście odkryłem sporo informacji na pewne tematy a jest to związane z pracą jaką wykonuję - jestem pewien, że w realu nie zdobył bym takich informacji łatwo bo jak sami Państwo wiecie, że są 2 prawdy o Kliencie - białe i czarne.
Poza tym nie wierzę żeby w portalu nie anonimowym ktokolwiek szczerze informował o swoim stanowisku w danej kwestii z tej prostej przyczyny, że bał by się konsekwencji w całym tego słowa znaczeniu.
Jeśli odbiorcy czują się w jakiś tam sposób pokrzywdzeni czy zniesławieni mogą wytoczyć sprawę w sądzie o zniesławienie - jestem pewien, że serwer oknonetu posiada odpowiednie dane adresata postu w celu jego identyfikacji
Ale z drugiej strony należy się zastanowić czy nie stworzyć dodatkowego, nie anonimowego forum dla zainteresowanych - śmiem twierdzić, że jego kariera byłaby krótka
Pozdrawienia od chuligana
A ja powiem tak , odkryłem wiele informacji , że niektórzy co się tu wypowiadają źle o jakieś firmie nigdy z tą firmą nie współpracowali , jedynie co to słyszeli od kogoś cośtam ... nie mówie aby się podpisywać pełnym imieniem i nazwiskiem, mówie o rejestracji a to dwie różne sprawy, czyli na jeden e-mail możesz mieć jedno konto w oknonetcie , możesz nadal sobie działać jako "chuligan" ale teraz będzie można stwierdzić że to napewno ty pisałeś ten post a nie jakiś inny "chuligan" . Aby dojść do kogoś kto pisze musisz mieć postanowienie od prokuratora (znaczy troche skomplikowane by było dojście do tego że akurat ten człowiek wysłał tą informacje bo logowanie odbywa się na zasadzie sesji i czegoś co się nazywa cookies a tam nigdzie nie jest przedtrzymywany numer IP konkretnego zawodnika )
a nawet gdyby to przy naszym sądownictwie to będzie uznane "że ma znikomą szkodliwość społeczną" , czyli nic nie wskurasz ...
a nawet gdyby to przy naszym sądownictwie to będzie uznane "że ma znikomą szkodliwość społeczną" , czyli nic nie wskurasz ...
Maxio
Pan Andrzej Kubicki wspominal o daleko idacych zmianach w funkcjonowaniu technicznej strony oknonet.pl , ktore sa w miedzyczasie na etapie powaznego zaawansowania .
Pozostaje wiec miec nadzieje , ze w zwiazku z tymi zmianami nastapi tez rownolegle "ucywilizowanie" tego forum .
Pozdrawiam
Theo
www.door.pl
Pozostaje wiec miec nadzieje , ze w zwiazku z tymi zmianami nastapi tez rownolegle "ucywilizowanie" tego forum .
Pozdrawiam
Theo
www.door.pl
-
Pan Starszy
Znów musze sie w pełni z Panem zgodzić Panie Maxio, choc przecież niejednokrotnie polemizowalismy już tutaj i to dość ostro nawet. Myślę po dłuższym zastanowieniu,że anonimowość jest dobra i daje więcej swobody i wolności a więc szczerości wypowiedzi. Co do rejestracji - oczywiście,ze prokuratura nie jest tutaj zagrozeniem, bo raz, że działa opieszale w poważniejszych sprawach, apo drugie i znacznie ważniejsze - dotyczyłoby to tylko osób jawnie łamiących prawo - więc o to chodzi!. Poza jedną sprawą - a jest nią zaufanie do prowadzących forum. Skąd pewność,że oni nie zrobią użytku z posiadanych danych o dyskutancie, którego poglądy będą wyraziste, a którego wypowiedzi mogą komu bardzo być nie na rękę (co nie znaczy,ze nieprawdziwe, albo obraźliwe). Myślę, że cenzura obyczajowa nakazujaca usuwanie wypowiedzi wprost obraźliwych, szkalujących czyjeś dobre imię i zawierajacych obraźliwe zformułowania , czy pomówienia jest najlepszym sposobem na normalność dla tego forum. Ot - pisze ktoś -Czy to prawda,ze firma XXX jest na krawędzi bankructwa ?- usuwamy zanim wejdzie na antenę i tyle. Jezeli rzeczywiscie w stosunku do firmy prowadzone jest adekwatne postępowanie - wówczas trzeba zadać sobie tyle trudu,żeby uzyskać oficjalny papier o tym i przesyłąjac go do redakcji poiwadomić o chęci umieszczenia takiego postu ( nadal anonimowo - ale kiedy redakcja ma oficjalną wiadomość - nie może juz wycinać ). Wówczas jest to uzasadnione - może ostrzegać branże przed wyłudzeniami i t.p. Cenzura jednak powinna być oparta na BARDZO JASNO ZPRECYZOWANYCH ZASADACH. Takie zasady powinny być umieszczone na pierwszej stronie dla wchodzacych do forum oraz wyswietlac się przy inicjacji dodawania wypowiedzi. Nie musża byc długie. Ludzie ! Gdzie my żyjemy! Przeciez starczy napisać: "Uprzejmnie informujemy, iż w przypadku gdy Państwa wypowiedź zawierać będzie określenia obraźliwe, pomówienia lub stwarzać inne zagrożenie dla dóbr osobistych konkretnych osób fizycznych lub prawnych zostanie niezwłocznie usunięta .I to by bylo na tyle
Rozwiązaniem jest też możliwość moderowania , czyli np. tak jak w onet.pl zanim ktoś napisze coś w komentarzach musi być dopuszczone do "obiegu" czyli sprawdzone czy nie zawiera obraźliwych i wulgarnych wyrażeń .
Jednak jestem za cywilizowaną anonimowością , czyli rejestracja , jak ktoś się wypowiada na forum to musi miec świadomość że będzie można go namierzyć (po wysłanych listach wtedy wiadomo że "chuligan" jest jeden i nie ma możliwości żeby byli inni) . Listy typu firma XYZ upada albo jest na skraju bankrutctwa piszą "życzliwi" którzy bardzo często nie mają nic wspólnego z tą firmą tylko kolega koledze powiedział, albo klient powiedział innemu producentowi, że był w firmie XYZ i jest u nich cienko , a od tego prosta droga ze firma XYZ upada , a ten mając nie ukrywaną satysfakcję postanowił podzielić się w szerszym gronie .
Rejestracja pozwoliła by na ewentualną próbe chociaż namierzenia człowieka i napewno ułatwiła by ewentualne próby odszkodowania , bo poprostu łatwiej kogoś namierzyć .
Jednak jestem za cywilizowaną anonimowością , czyli rejestracja , jak ktoś się wypowiada na forum to musi miec świadomość że będzie można go namierzyć (po wysłanych listach wtedy wiadomo że "chuligan" jest jeden i nie ma możliwości żeby byli inni) . Listy typu firma XYZ upada albo jest na skraju bankrutctwa piszą "życzliwi" którzy bardzo często nie mają nic wspólnego z tą firmą tylko kolega koledze powiedział, albo klient powiedział innemu producentowi, że był w firmie XYZ i jest u nich cienko , a od tego prosta droga ze firma XYZ upada , a ten mając nie ukrywaną satysfakcję postanowił podzielić się w szerszym gronie .
Rejestracja pozwoliła by na ewentualną próbe chociaż namierzenia człowieka i napewno ułatwiła by ewentualne próby odszkodowania , bo poprostu łatwiej kogoś namierzyć .
Maxio
-
Pan Starszy
Zgadzam sie, ale obstaję przy swoim - t.zn. wypowiedzi typu XYZ jest na krawędzi, czy inne obrźliwe i deprymujące kogo lub firmę powinny w ogóle się nie ukazywać. Dochodzenie jest trudne nawet w przypadku pełnej identyfikacji. Nie jeden życzliwy nie posiada nic, czym mógłby zapłacić za wielomilionowe starty jakich doznać może firma ,czy osoba, której zaufanie niesłusznie zostanie zakwestionowane. Natomiast fakt wzajemnego dewaluowania się tego typu wypowiedzi jest również niebezpieczny, bo prowadzi do sytuacji, kiedy prawdziwe ostrzeżenie nie odniesie juz żadnego rezultatu. Myśle,iż sam bałbym się umieścić prawdziwą informację ostrzegająca np. przed jakimś producentem, który rzeczywiście jest bandytą mając świadomośc,że moje dane gdzieś tam się znajdują i istnieje szansa dotarcia do nich ( nie przez prokuratora, ale np. przez bandytę ). Wydaje się, iż w przypadkach upadłości i t.p. - to jet naprawdę proste. Wysyłam pocztą odpis, czy ksero z numerem sprawy i namiarem sądu, przed którym toczy się takie postępowanie z prośbą o umieszczenie na forum informacji i tyle. Pozdrawiam
Ok
Panowie, krótko mówiąc Wasza dyskusja była nam bardzo potrzebna aby podjąć jakies decyzje.
dziekuję i pozdrawiam
red. nacz.
Andrzej Kubicki ( padający na rzęsy w związku koniecznością moderowania
)
tak na marginesie... odezwijcie sie na mojego maila, chetnię Panów poznam
dziekuję i pozdrawiam
red. nacz.
Andrzej Kubicki ( padający na rzęsy w związku koniecznością moderowania
-
nieznajoma
- Czytelnik

Re: Ok
andrzej pisze:Panowie, krótko mówiąc Wasza dyskusja była nam bardzo potrzebna aby podjąć jakies decyzje.
dziekuję i pozdrawiam
red. nacz.
Andrzej Kubicki ( padający na rzęsy w związku koniecznością moderowania)
No ,no ....zaraz po tym jak sie zarejestrowałam chce wyrazic swoja opinię,uważam,ze słowa krytyki powinny być przyjmowane z pokora,w końcu to oceniają prace poszczególnych firm ,oraz osób w nich pracujacych nikt inni jak klienci.Cóz w tym złego,ze ktoś poprostu napisze co sadzi? czy zmienia to postac rzeczy? i tak jak ktos bedzie chciał współpracowac z dana firmą to bedzie,skoro ta współpraca układa sie pomyślnie.
Nigdy nie pochwalałam cenzury w pełnym tego słowa znaczeniu i nie popieram a sadzę,ze tego typu zachowania moga jedynie zaszkodzić forum:-) w końcu "cukrowania " sobie wszyscy maja dość a "towarzystwo wzajemnej adoracji" teraz coraz mniej modne.
Pozdrawiam Panów i życze sukcesów bez wzglendu na to,z która firmą pracujecie:-))
-
Jarosław Papis
- Czytelnik

-
nieznajoma
- Czytelnik

papa pisze:Jarek Papis pisze:można mieć dużo uwag do pracy naszej fabryki staramy się poprawiać nasze błędy za słowa krytyki dziękujemy jedna prośba do " richiego" nie wpisuj policyjnych numerów jako abm i jak masz jakiś problem to zadzwoń chyba że się sam ujawnisz ? czekam
Cisza na łączach...czyżby Pana Dyrektora Papisa zajmował tylko klub sportowy a sprawy fabryki zeszły na drugi plan? Czy tez może sama fabryka już nikomu krwi nie psuje,bo powoli odchodzi w zapomnienie?
Tak to jest gdy za kierowanie fabryką i kontakty z klientami odpowiedzialne są kosmetyczki i zagorzali kibice piłki nożnej ...ha ha
A szkoda...bo fabryka z takim potencjałem mogła dużo osiągnąć.
Acha i bardzo mnie ciekawi ,kto w końcu sponsoruje ten ŁKS ? ABM Jędraszek czy Jarosław Papis...ostatnio gwiazda medialna...pozdrawiam
Pan Dyrektor jest tak zajęty swoim klubem, że nawet nie zauważył jak posypał mu się dział handlowy. Zaledwie w ciągu dwóch tygodni odeszło trzech handlowców, następni też się szykują do odejścia. Staż najstarszegoz nich to 4 miesiące. Czy w tej fabryce jakiś handlowiec przepracował chociaż pół roku ? !!!nieznajoma pisze:papa pisze:Jarek Papis pisze:można mieć dużo uwag do pracy naszej fabryki staramy się poprawiać nasze błędy za słowa krytyki dziękujemy jedna prośba do " richiego" nie wpisuj policyjnych numerów jako abm i jak masz jakiś problem to zadzwoń chyba że się sam ujawnisz ? czekam![]()
![]()
[/
Cisza na łączach...czyżby Pana Dyrektora Papisa zajmował tylko klub sportowy a sprawy fabryki zeszły na drugi plan? Czy tez może sama fabryka już nikomu krwi nie psuje,bo powoli odchodzi w zapomnienie?
Tak to jest gdy za kierowanie fabryką i kontakty z klientami odpowiedzialne są kosmetyczki i zagorzali kibice piłki nożnej ...ha ha
A szkoda...bo fabryka z takim potencjałem mogła dużo osiągnąć.
Acha i bardzo mnie ciekawi ,kto w końcu sponsoruje ten ŁKS ? ABM Jędraszek czy Jarosław Papis...ostatnio gwiazda medialna...pozdrawiam
Kocham ten klub, a i tak okien od firmy ABM Jędraszek nie sprzedaję.
Jeśli okaże się, że zgodnie z aprobatą Veki okno 1465*1635 RU jest do zrobienia(takie było w cennnikach, które ABM rozdawał na targach AD 2004 w Łodzi) to zmieniam zdanie.
Jeśli robią aż tak mocne okna, zaraz do nich zadzwonię, kocham klub to i firmę polubię.
Jeśli okaże się, że zgodnie z aprobatą Veki okno 1465*1635 RU jest do zrobienia(takie było w cennnikach, które ABM rozdawał na targach AD 2004 w Łodzi) to zmieniam zdanie.
Jeśli robią aż tak mocne okna, zaraz do nich zadzwonię, kocham klub to i firmę polubię.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"