regulacje okien
-
zainteresowany
regulacje okien
witam i pytam jak rozwiązujecie problemy z regulacjami okien ?
W mojej firmie jest tak , że po obróbce regulujemy okna i jest wszystko w porządku - klient potwierdza ten fakt.
Co robić jak zadzwoni za miesiąc, za rok .... ?
oczywiście nie chodzi mi o to jak to się robi - chodzi mi o to czy klient ma prawo żądać przyjazdu do niego i wykonania regulacji okien - czy to wchodzi w zakres reklamacji? Ile razy można tak jeżdzić ? Czy pobierać za to opłaty ?
W mojej firmie jest tak , że po obróbce regulujemy okna i jest wszystko w porządku - klient potwierdza ten fakt.
Co robić jak zadzwoni za miesiąc, za rok .... ?
oczywiście nie chodzi mi o to jak to się robi - chodzi mi o to czy klient ma prawo żądać przyjazdu do niego i wykonania regulacji okien - czy to wchodzi w zakres reklamacji? Ile razy można tak jeżdzić ? Czy pobierać za to opłaty ?
-
Gość
-
Gość
Regulacja okien nie powinna być usługą objętą gwarancją. Tak, jak serwis samochodowy nie przyjeżdża napompować ci powietrza do kół, tak i ty nie powinieneś jechać regulować okien. Oczywiście klient powinien być poinstruowany o konieczności prawidłowej eksploatacji okien i wyposażony w instrukcję regulacji zawiasów.Anonymous pisze:Jak sprzedajesz o34 za 500zł + montaż za 100 to z założnia wypinasz się na klienta po tym jak zapłaci. Poważne firmy świadczą jednak gratis usługi serwisowe.
-
Petersen
Regulacja
Jest jedna rada ..sprzedawać dobre okna ..ja wykonuje regulacje gratis..obecnie mam Veke z okuciem RotoNT i nie ma problemów,
poprzednio mialem Brug..na Win... okucie miało być autuPilot a pakował facet Flexa..no i jeździło sie na regulacje na full ..wybrać dobry profil dobre okucie i przekonać ludzi że co jest tanie to jest drogie..Jest w kraju pare dobrych firm ,pare dobrych profili i są dobre okucia polecam..ja mam teraz św.spok. i mam się dobrze..a do regulacji niestety się jeździ gratis jak chcesz mieć dobrą reklame " mówioną" to trzeba ..nic na to nie poradzisz!! Pozdrawiam Piotr!!!!
poprzednio mialem Brug..na Win... okucie miało być autuPilot a pakował facet Flexa..no i jeździło sie na regulacje na full ..wybrać dobry profil dobre okucie i przekonać ludzi że co jest tanie to jest drogie..Jest w kraju pare dobrych firm ,pare dobrych profili i są dobre okucia polecam..ja mam teraz św.spok. i mam się dobrze..a do regulacji niestety się jeździ gratis jak chcesz mieć dobrą reklame " mówioną" to trzeba ..nic na to nie poradzisz!! Pozdrawiam Piotr!!!!
-
Gość
Nie? A słyszałeś o czymś takim jak assistace? Jak masz malucha, to oczywiście nawet jak ci się silnik zużyje po 5tys. km to powiedzą, że go źle używałeś, jednak poważne firmy samochodowe płacą w okresie gwarancji nawet za twój pobyt w hotelu na czas naprawy samochodu! Uczmy się od nich!Tak, jak serwis samochodowy nie przyjeżdża napompować ci powietrza do kół
-
Gość
Re: Regulacja
To jest zupełnie inna kwestia, ponieważ wybrałeś taką formę reklamy i koszty z nią związanePetersen pisze:..a do regulacji niestety się jeździ gratis jak chcesz mieć dobrą reklame " mówioną" to trzeba ..nic na to nie poradzisz!! Pozdrawiam Piotr!!!!
-
Petersen3
regulacja
Tak masz racje co do reklamy mówionej , są koszty ale to przynosi efekty , ale z twoimi argumentami trudno się nie zgodzić masz racje , ale jak sie sprzedaje okna dobrej jakości to i regulacje sa raz na jakiś czas i nie ma problemów. i co jest ważne by nasz producent realizował szybko reklamacje
A tak pozatym Panowie serdecznie pozdrawiam i życze aby " jesień była wasza "..dobrego ruchu w interesie i zdrowia!!!!
A tak pozatym Panowie serdecznie pozdrawiam i życze aby " jesień była wasza "..dobrego ruchu w interesie i zdrowia!!!!