a wiec mam następujacy problem/zapytanie
zakupilem okna z profilem Brügmann coex , szyba U=1,0 , kolor; bialy (tak napisane na zleceniu)
po zamontowaniu okien w mieszkaniu spojrzalem na nalepiki na szybach i tak tam jest napisane
szyba: SANCO PLUS 4/16A/4 TOP EN/FL U1,1 PN- EN 673
co rowniez napisane jest na wewnetrznej stronie szyby: U1,1
Bylem z zapytaniem u pana u ktorego zostaly zamowione okna z zapytaniem czy to ze na zleceniu mam napisane szyba U=1,0 a zamontowane jest U=1,1
jest blad firmy ktora wyprodukowala okna.W rozmowie pan zapewnil mnie ze to jest jakis wymog firmy Brügmann i ze ta szyba spelnia wymogi szyby 1,0 ale ze wzledu na jakis certyfikat czy norme musialo byc zapisane jako U1,1 do tego zostalo mi pokazne jakies madre pismo od firmy prod. ta szybe ze wszystko jest wprzadku bynajmniej tak to zrozumialem co tam jest napisane
Tak wiec reasumuja pytam sie szanownego grona czy generalnie ta firma robi mnie w bambuko(gozej sie nie bede wyrazal) czy mozna jakos inaczej sprawdzic jaka to jest szyba, czy sam juz nie wiem bo troche zgupialem, duzo tu czytalem o oknach i dlatego sie do was zwracam o pomoc bo kasy na to trohe poszlo i nie chce placic za cos gorszego jak cos czlowiek chce zeby bylo cos naprawde dobre
z gory dziekuje za opinie i porady