Pamietam swojego czasu trochę się pisało o tym na forum.
Najstarsze okno PCV
Najstarsze okno PCV
Ktoś wie jak skończyła sie kampania szukania najstarszego okna PCV w Polsce?
No to co Heyah i do przodu 
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
Re: Najstarsze okno PCV
znaleźli takie konkurs został rozstrzygnięty nie pamiętam ile miało ale coś ponad 30 wiosen gdzieś na śląsku
jak sobie przypomnę to napisze
na dzisiaj mam już dość weekend czas zacząć
znalazłem specjalnie dla ciebie
http://www.pierwsze-okno.pl/?strona=dokumenty&id=8
ZAKOŃCZENIE KONKURSU
Dnia 02. Kwietnia 2009 konkurs na Najstarsze Polskie Okno z PCV został rozstrzygnięty. Zwycięzcami okazały się dwie mieszkanki Łazisk Górnych w których lokalach znaleziono okna
z 1975 roku. Wiek okien został udowodniony dzięki wytrawionym na szybach oznaczeniom Huty Szkła Okiennego SZCZAKOWA (X 1975).
Historia tych okien ma swoje początki w Czeladzkim Zakładzie ERG, obecnie OKFENS. Jeden
z klientów Ergu Czeladź - FADOM Żory - zamówił okna do realizacji budowy osiedla w Łaziskach Górnych. Co ciekawe - okna były montowane w prefabrykatach (tzw. wielka płyta) i tak trafiły na miejsce budowy, co tłumaczy bardzo dobry montaż tych okien. To właśnie połączenie doskonałej jakości z fachowym montażem zadecydowało o wyjątkowej trwałości okien. Dzięki nim możliwe było użytkowanie ich przez 34 lata !!!
Nagroda główna - wymiana okien - zostanie zrealizowana przez producenta który już raz się sprawdził - firmę OKFENS. Okna użytkowane do tej pory zostaną zdemontowane i będą w przyszłości publicznie prezentowane. Zwycięzcy złożyli swoje zamówienia na okna wiedząc z doświadczenia, że służyć im one będą przez bardzo długie lata. Tak właśnie TRWAŁOŚĆ OKIEN rozumie OKFENS.
KOŃCÓWKA JEST NIEZŁA

jak sobie przypomnę to napisze
na dzisiaj mam już dość weekend czas zacząć
znalazłem specjalnie dla ciebie
http://www.pierwsze-okno.pl/?strona=dokumenty&id=8
ZAKOŃCZENIE KONKURSU
Dnia 02. Kwietnia 2009 konkurs na Najstarsze Polskie Okno z PCV został rozstrzygnięty. Zwycięzcami okazały się dwie mieszkanki Łazisk Górnych w których lokalach znaleziono okna
z 1975 roku. Wiek okien został udowodniony dzięki wytrawionym na szybach oznaczeniom Huty Szkła Okiennego SZCZAKOWA (X 1975).
Historia tych okien ma swoje początki w Czeladzkim Zakładzie ERG, obecnie OKFENS. Jeden
z klientów Ergu Czeladź - FADOM Żory - zamówił okna do realizacji budowy osiedla w Łaziskach Górnych. Co ciekawe - okna były montowane w prefabrykatach (tzw. wielka płyta) i tak trafiły na miejsce budowy, co tłumaczy bardzo dobry montaż tych okien. To właśnie połączenie doskonałej jakości z fachowym montażem zadecydowało o wyjątkowej trwałości okien. Dzięki nim możliwe było użytkowanie ich przez 34 lata !!!
Nagroda główna - wymiana okien - zostanie zrealizowana przez producenta który już raz się sprawdził - firmę OKFENS. Okna użytkowane do tej pory zostaną zdemontowane i będą w przyszłości publicznie prezentowane. Zwycięzcy złożyli swoje zamówienia na okna wiedząc z doświadczenia, że służyć im one będą przez bardzo długie lata. Tak właśnie TRWAŁOŚĆ OKIEN rozumie OKFENS.
KOŃCÓWKA JEST NIEZŁA
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
Wielkie dzieki, Na weekend życzę Ci ciepłego słoneczka, zimnego piweczka i rozochoconego Ciałeczka
(wiadomo kobiecego)
(wiadomo kobiecego)
No to co Heyah i do przodu 
jak byłem 7 lat temu w belgii w deceunicku to juz wtedy pokazywali nam 30 letnie okna czyli dzis 37 lat. odziwo były na prawde białe. ale co sie dziwic to w koncu była ich wizytówka.