siegenia zubehor bremsschere
siegenia zubehor bremsschere
Witam po montażu okien została mi w domu część która tak właśnie się nazywa siegenia zubehor bremsschere czy ktoś może mi powiedzieć do czego może to służyć. Dziekuje z góry za odpowiedź.
-
krzysztofp
- Rozgadany

Re: siegenia zubehor bremsschere
To zestaw dodatków hamulca. Albo koledzy mieli ich za dużo, albo hamulec w Twoim oknie nie działa.
Dzięki wielkie za odpowiedz czy mógłbyś napisać coś więcej do czego on służy i w jaki sposób sprawdzić czy ja mam to założone czy nie. Nie wiem dlaczego to zostało przy sprzątaniu znalazłem woreczek właśnie z tą częścią.
Z tego co przeczytalem to nozyca do hamulca do okuc siegenia ogladnij dokladnie okna na dole przy zawiasie dolnym skrzydla i ramy ale najprawdopododobnie montezy mieli hamulec i im wypadl ot przypadek 
-
krzysztofp
- Rozgadany

Hamulec (okienny) służy do ustalania (blokowani) pozycji pośredniej skrzydła w pozycji rozwarte (nie uchylone).
Jeżeli nie zamawiałeś (zamawiałaś) dodatku do okuć w postaci hamulca - to faktycznie, montażysta zostawił tę część przez przypadek.
Bez obaw. Twojemu oknu, tak jak i Tobie - nic nie grozi.
Jeżeli nie zamawiałeś (zamawiałaś) dodatku do okuć w postaci hamulca - to faktycznie, montażysta zostawił tę część przez przypadek.
Bez obaw. Twojemu oknu, tak jak i Tobie - nic nie grozi.