rolety nadstawne

bocian124
Czytelnik
Czytelnik

rolety nadstawne

Post autor: bocian124 »

witam mam problem z termoluxami rysuja mi sie pancerze w 4 szt na 20 .firma od rolet stwierdziła ze skrzynki są ugiete (nie ma kata 90 st.) dlatego pancerze sie rysuja prosze o opinie na ten temat.porysowane sa na zewnątrz.

oknoAD

arturs2
Czytelnik
Czytelnik

Re: rolety nadstawne

Post autor: arturs2 »

Z opisu wygląda na to że w skrzynkach rolet brak było wzmocnienia stalowego. Firma zajmujaca się dociepleniem za bardzo docisneła steropian do skrzynki, co spowodowało zbyt małą szczeline na wyjście pancerza ze skrzynki (bardzo czesta przyczyna)
bocian124
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: bocian124 »

niestety nie szczelina jest równa sam to montowałem i obrabiałem robie to od 15 lat to 1 taki przypadek pomózcie bo mam problem. Dzięki
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

A może problemem są źle dobrane skrzynki , na granicy dopuszczalnego wymiaru .
Może jest po prostu za dużo pancerza. Otwórz ,opuść , oceń.

Czy rolety mają napędy z wieszakoblokadami ? W tym przypadku tworzy się nieregularny nawój i ociera najczęściej pod koniec nawijania .

W BeCleverach trzeba uważać na łącznik okna i skrzynki zakończony uszczelką , trzeba pilnować by na całej długości był dobrze dociśnięty , inaczej wypycha pancerz rolety na zewnątrz albo się haczy spadając przeskokami. Jeżeli szczelina z zewnątrz wygląda OK , to spójrz od wewnatrz . Termoluxów nigdy nie poznałem.
A wzmocnienia stalowe wkłada się chyba dopiero powyżej pewnej szerokości.

Pochylenie skrzynki to chyba bardziej wycieranie na krawędziach.
ODPOWIEDZ