ile powinien zarabiać ??

Gość

ile powinien zarabiać ??

Post autor: Gość »

Witam !
Chcialbym od forumowiczów dowiedzieć się ile powinien zarabiać pracownik który :
- jest osobą od której w głównej mierze zależy sprzedaż,
- jest pomiarowcem, praktycznie robiącym marginalne błędy ( w skali roku obciążenie z tyt. błędu pomiaru lub innych przyczyn, wynosi ok 1000 zł), nikt nie jest doskonały :)
- jest w 100 % pracownikiem lojalnym i uczciwym w stosunku do pracodawcy

oknoAD

Mikołaj

Post autor: Mikołaj »

0,5% obrotu wypracowanego przez siebie 8)
handlowiec

Post autor: handlowiec »

tyle ile wynegocjujesz z pracodawcą :lol:

Powodzenia w negocjacjach
Gość

ile powinien zarabiać?

Zarobki tak jak ceny są jedą z najbardziej umownych rzeczy na świecie. Jedno mogę powiedzieć z doświadczenia jako pracodawca. Trzeba płacić uczciwie i umożliwić godziwy zarobek dobremu pracownikowi, a robi się tak we wlasnym interesie, bo inaczej ten się zniechęci i z czasem przestanie być dobrym pracownikiem. Mam jednak i inne doświadczenie. Jednemu bardzo dobremu handlowcowi podniosłem znacznie uposażenie i podziałało odwrotnie. W główce mu się przewróciło i woda sodowa mu uderzyła do głowy. Również życzę powodzenia w negocjacjach ( jak rozumiem odczuwa Pan potrzebę ( i slusznie zresztą) negocjowania swoich dochodów), w przypadku powodzenia proszę nie zapomnieć jednak o mojej przestrodze - bo pozytywny wynik negocjacji może obrócić się przeciwko Panu. Pracodawca napewno będzie dokładnie liczył na ile mu sie opłaca Pańska usługa, zwłaszcze gdy będzie miał płacić więcej. Pozdrowienia.
Gość

:)
handlowiec

Re: ile powinien zarabiać ??

Post autor: handlowiec »

Anonymous pisze:Witam !
Chcialbym od forumowiczów dowiedzieć się ile powinien zarabiać pracownik który :
- jest osobą od której w głównej mierze zależy sprzedaż,
- jest pomiarowcem, praktycznie robiącym marginalne błędy ( w skali roku obciążenie z tyt. błędu pomiaru lub innych przyczyn, wynosi ok 1000 zł), nikt nie jest doskonały :)
- jest w 100 % pracownikiem lojalnym i uczciwym w stosunku do pracodawcy
TEN TEKST NAPISAŁ MÓJ BOSS, OCZYWIŚCIE MÓJ ZAKRES OBOWIĄZKÓW JEST ZNACZNIE WIĘKSZY PODOBNIE JAK ODPOWIEDSIALNOŚĆ. ILE ZARABIAM .......................
NA RAZIE NIE WIEM.
DZIWI MNIE TAKA WYPOWIEDŹ, MYŚLAŁEM ŻE JEST OK MIĘDZY NAMI.

ODPOWIEDZ