ceny montazu fasad...
-
wieckowski
- Czytelnik

ceny montazu fasad...
wiem ..łatwo się mówi ale.....
cena montażu fasady to jak dla mnie to : 150zł, 200 zl za metr kwadratowy.......a teraz inaczej
rozmawiam z producentem i jednym i drugim i on max daje 90 zl ......za 90 zl to montuje sie zwykle rzeczy z aluminium drzwi okna ramki,witryny.
a ogólnie to jest tak ze pracodawca daje ci 90 zl z montażu a sam montaż sprzedaje klientowi za 150 zł..
dlatego powiedziałem ze koniec...wole głodować i dlatego sam zabieram się za produkcje alu bo moglem montować ale nie za psie pieniądze i jeszcze to tego 5 chłopa nie raz trzeba ..a później producent będzie z pensji odciągał jak byle co mu się nie spodoba..
taka jest prawda o większości polskich producentów..
i ogólnie liczy się tylko ze robisz producentowi interes bo jako człowieka to ma cię głęboko ....
wielokrotnie widziałem rożne sytuacje i mogę śmiało powiedzieć ze producent jako człowiek to tylko przykrywka
nie wszyscy ale większość tam gdzie jest szybki temat fasad i szybka kasa do zarobienia to tak jest..
znam producenta który jeszcze jako osoba wrażliwa przychodziła na produkcje okien przyuczać sie ogaldac jak to wygląda to i owo
a później jak juz kase zarobil to człowieka ma za wielkie shiet..........niemowie ze wszyscy ale większość.........
wiadomo człowiek bez pieniędzy jest najbardziej wartościowy bo będzie przyginać w robocie ile się da a pracodawca jeszcze go dodatkowo zjeb.......
cena montażu fasady to jak dla mnie to : 150zł, 200 zl za metr kwadratowy.......a teraz inaczej
rozmawiam z producentem i jednym i drugim i on max daje 90 zl ......za 90 zl to montuje sie zwykle rzeczy z aluminium drzwi okna ramki,witryny.
a ogólnie to jest tak ze pracodawca daje ci 90 zl z montażu a sam montaż sprzedaje klientowi za 150 zł..
dlatego powiedziałem ze koniec...wole głodować i dlatego sam zabieram się za produkcje alu bo moglem montować ale nie za psie pieniądze i jeszcze to tego 5 chłopa nie raz trzeba ..a później producent będzie z pensji odciągał jak byle co mu się nie spodoba..
taka jest prawda o większości polskich producentów..
i ogólnie liczy się tylko ze robisz producentowi interes bo jako człowieka to ma cię głęboko ....
wielokrotnie widziałem rożne sytuacje i mogę śmiało powiedzieć ze producent jako człowiek to tylko przykrywka
nie wszyscy ale większość tam gdzie jest szybki temat fasad i szybka kasa do zarobienia to tak jest..
znam producenta który jeszcze jako osoba wrażliwa przychodziła na produkcje okien przyuczać sie ogaldac jak to wygląda to i owo
a później jak juz kase zarobil to człowieka ma za wielkie shiet..........niemowie ze wszyscy ale większość.........
wiadomo człowiek bez pieniędzy jest najbardziej wartościowy bo będzie przyginać w robocie ile się da a pracodawca jeszcze go dodatkowo zjeb.......
Re: ceny montazu fasad...
jak otworzysz fabrykę to daj znak sygnał 
tydzień temu odmówiłem fasadę po 90. tak trzymać może się czegoś nauczą!
pozdrawiam
tydzień temu odmówiłem fasadę po 90. tak trzymać może się czegoś nauczą!
pozdrawiam
Realia są inne.
Robię wycenę na kilka fasad i wyślę zapytanie o ich montaż do firm z udokumentowanym doświadczeniem - zobaczymy po ile się zgodzą zamontować
Robię wycenę na kilka fasad i wyślę zapytanie o ich montaż do firm z udokumentowanym doświadczeniem - zobaczymy po ile się zgodzą zamontować
e-mail: [email protected]
-
wieckowski
- Czytelnik

wiem realia to realia ale ........
montaż fasady 90 zl ????
ale jak jeszcze powiem ze szyby będą ważyły ponad 200 kg... 6 ludzi do tego...i robocizna zaczyna sie od wysokosci 2 pietra...
jakas firma z budowy uciekła po montażu i trzeba za kogoś dokończyć ...to w ogole sytuacja staja sie taka a nie inna
a gdzie odpowiedzialnosc cenowa za taką wykonaną pracę???
porostu rezygnuje z montażu fasad za taką cene natomiast wole sprzedać okna jako dealrem i je zamontować i zarobić na czysto nie wiem np 3000 zł i jest good........i w dwie osoby
montaż fasady 90 zl ????
ale jak jeszcze powiem ze szyby będą ważyły ponad 200 kg... 6 ludzi do tego...i robocizna zaczyna sie od wysokosci 2 pietra...
jakas firma z budowy uciekła po montażu i trzeba za kogoś dokończyć ...to w ogole sytuacja staja sie taka a nie inna
a gdzie odpowiedzialnosc cenowa za taką wykonaną pracę???
porostu rezygnuje z montażu fasad za taką cene natomiast wole sprzedać okna jako dealrem i je zamontować i zarobić na czysto nie wiem np 3000 zł i jest good........i w dwie osoby
-
wieckowski
- Czytelnik

mało tego gość mi mówi ze jak nie wezmę tej roboty za 90 zl z metra kwadrat to najmie od razu inna ekipę ..
a poprzednia ekipa sie zmyla a ja po 3 tygodniach jadę na robotę a tam nadal pusto..nikt tej roboty nie rusza
jak nie znasz pracodawcy i ktoś cie wrzuca na robotę po kimś kto nie dokończył to biada...
pewnie o kasę sie rozeszło albo częściowo chłopaki chcieli saie rozliczyć a facet jest cwaniak i chciał inaczej..
oj wole chyba robić w Macdonaldzie niż mieć takie problemy..
a poprzednia ekipa sie zmyla a ja po 3 tygodniach jadę na robotę a tam nadal pusto..nikt tej roboty nie rusza
jak nie znasz pracodawcy i ktoś cie wrzuca na robotę po kimś kto nie dokończył to biada...
pewnie o kasę sie rozeszło albo częściowo chłopaki chcieli saie rozliczyć a facet jest cwaniak i chciał inaczej..
oj wole chyba robić w Macdonaldzie niż mieć takie problemy..
-
czyżyk 303
- Małomówny

Tak z ciekawości, o jakim mieście mowa?
-
wieckowski
- Czytelnik

warszawa city ..
a jaka firma?? 
-
wieckowski
- Czytelnik

szkoda gadać ..lepiej o nich zapomnieć ...
90 z ? Panowie...za takie pieniążki nie opłaca się wchodzić na rusztowanie....
..bałagan i porządek - to tylko liczby...
Czesc , przymierzam sie do powrotu do RP i chcialbym sie dowiedziec jakie sa naprawde realne stawki za montaz fasad ,paneli aluminiowych i scian oslonowych . Interesuje mnie co wchodzi w zakres montazu ( tzn np rozladunek,uszczelnianie stykow scian ) kto zabezpiecza potrzebny specjalistyczny sprzet np ssawki , wciagarki, wieze montazowe .Jezeli to mozliwe to prosze o w miare obietkywna informacje bez zlosliwosci i ekstremalnych przykladow.
Pzdr Tomek
ps.przepraszam za brak polskich znakow
Pzdr Tomek
ps.przepraszam za brak polskich znakow
-
wieckowski
- Czytelnik

dobra.. ....
inaczej ....
Zanim pracownik dojdzie do momentu kiedy pozna prawdziwą ceną np za montaż dużej fasady to mija czasu dużo....
ale to się zmienia....
ostatnio rozmawiałem i otrzymałem takie ceny....
Szef 4 osobowej brygady bierze np 35 zł netto za godzinę pracy od osoby .
Wiadomo ze fasada to inna klasa montażu niż okienko metr na metr do domku......
Montażyści montują np za 90 zł z metra kwadratowego bo szef im tak zleca usługę i przyzwyczaja ich do takiej pensji
a gdzie to porównać do ceny 35 zł netto za godzinę pracy
znam budowlańców którzy stawiają domy i tez liczą sobie na godziny...
Chodzi też oto żeby mieć bezpośredni kontakt z klientem
bo producent to tez pośrednik ....pomimo ze daje prace..( szacunek dla pracodawców )
producent bierze np twoją pensje drugą za sam montaż.
tak to leciało............
pozdrawiam wszystkich monterów z krwi i kości .....
inaczej ....
Zanim pracownik dojdzie do momentu kiedy pozna prawdziwą ceną np za montaż dużej fasady to mija czasu dużo....
ale to się zmienia....
ostatnio rozmawiałem i otrzymałem takie ceny....
Szef 4 osobowej brygady bierze np 35 zł netto za godzinę pracy od osoby .
Wiadomo ze fasada to inna klasa montażu niż okienko metr na metr do domku......
Montażyści montują np za 90 zł z metra kwadratowego bo szef im tak zleca usługę i przyzwyczaja ich do takiej pensji
a gdzie to porównać do ceny 35 zł netto za godzinę pracy
znam budowlańców którzy stawiają domy i tez liczą sobie na godziny...
Chodzi też oto żeby mieć bezpośredni kontakt z klientem
bo producent to tez pośrednik ....pomimo ze daje prace..( szacunek dla pracodawców )
producent bierze np twoją pensje drugą za sam montaż.
tak to leciało............
pozdrawiam wszystkich monterów z krwi i kości .....
-
wieckowski
- Czytelnik

tzn szef brygady tyle bierze a ile dostanie każdy z brygady to już uzgodnienia z szefem
prosty sposób na montaż 200zł - sprzedaqwaj fasady, mozesz montować wtedy i za te 200/250 zł. Inaczej jesteś troszkę niżej na szczeblu rozwoju usługodawców i wtedy to cenę dyktuje ten co zleca
Pewnie znow naraze sie goru forum (taki jestem i takie monterskie prawo) ale napisze to jeszcze raz. Wskakuj w monterki i na napierajkomarko1 pisze:prosty sposób na montaż 200zł - sprzedaqwaj fasady, mozesz montować wtedy i za te 200/250 zł. Inaczej jesteś troszkę niżej na szczeblu rozwoju usługodawców i wtedy to cenę dyktuje ten co zleca
Piszesz o szczeblu?.Drabiny ci braknie z tym rozumowaniem, Monciak o szeregu? Kto wam prawo jakieś dał do tego? Administrator? W MONIE pewnie nie byliscie panowie a fale chcecie robic????monter17 pisze:komarko1 pisze:prosty sposób na montaż 200zł - sprzedaqwaj fasady, mozesz montować wtedy i za te 200/250 zł. Inaczej jesteś troszkę niżej na szczeblu rozwoju usługodawców i wtedy to cenę dyktuje ten co zleca
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
"Kto wam prawo jakieś dał do tego?" - Pan szczebel i szereg 
Po takich panach to mój dziadek na konia wsiadał 
Do komarko 1 nie mam nic ale tobie kolego kity to nawet w szkolnej bursie nie przycieli a w MONIE pewnie nie byłeś to o czym mowa? 
-
Andrzej Parzonka
- Site Admin

Panowie, merytorycznie, kolejne wojenki będę usuwał 
Ostatnio zmieniony sob lut 25, 2012 5:42 pm przez Andrzej Parzonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jak obiecałem tak zrobiłem, 4 ostatnie poszły do śmieci
Powód: Jak obiecałem tak zrobiłem, 4 ostatnie poszły do śmieci
Bardzo dobrze -Fasady to ciężka i skomplikowana robota i 200 zł za m2 to żadna łaska jak chcą płacić 90 i szukać frajera to niech sam cwaniak wejdzie na rusztowanie ,albo na wysięgnik i sam sobie montuje prosta sprawa ,ja się smieje jak ktoś mi taką stawke proponuje i mam ubaw na kilka dni ,a tych cwaniaczków coraz więcej siedzi i myśi że zarobi tyle samo co ten montujący bo uważa się za mądrzejszego niestety już nie te czasy bo w ostateczności można wyjechać i masz 150 euro dniówki nie musząc robić za grosze u cwaniaka
Warto sprawdzić kilka firm i porównać ceny. Dobrze też sprawdzić opinie klientów, to najrzetelniejsze źródło.