Doszedł - jeszcze pachnie farbą drukarską (chyba

)
Pierwsze wrażenia -
Po przekartkowaniu nasuwają się uwagi - - tabelki,tabelki,tabelki - a wystarczyło by zrobić jedną : Nazwa firmy,obroty,miejsce , dynamika , udział. natomiast tutaj mamy do czynienia z kilkoma tabelkami : przychód, przychód województwo(rejon), dynamikę wzrostu, miejsce w rankingu, udział rynku - a wszędzie tak naprawdę te same dane tylko w innej tabelce przetworzone wielokrotnie. Wydanie np na płycie CD( w rozsądniejszej cenie ) powodowało by że sam mogę narzucić filtr i korzystać,korzystać,korzystać.
Druga uwaga to "czerstwe pieczywo" Wiem że trudno o dane z 2010 roku kiedy targi 2011 tuż tuż , ale czytanie danych z 2009 czy 2007 roku przy tak zmiennej sytuacji to trochę zostaje niedosyt.
No ale żeby nie było samo zło więc pochwalę :
Papier dobry, egzemplarz darmowy. Merytorycznie dla mnie sporo wiedzy dodatkowej. No i przeglądając rodzi się wiele pomysłów na dalsze funkcjonowanie . Na pewno będzie przydatna dla sprzedających okna, mniej dla montera. Natomiast producent okna powinien ją mieć !
Reasumując:
Ogólnie duży plus dla Redakcji za wydanie powyższego. Za rok oczekiwał bym wydania na CD z możliwością edycji,wiedza aktualna,cena w cenie o1 netto po rabatach.