Co nowego w firmie Petecki?
-
wieckowski
- Czytelnik

Co nowego w firmie Petecki?
Użytkownik "wieckowski" sam przyznał się do błędu, więc jego post, który mówił o rzekomej słabej kondycji firmy Petecki został usunięty.
Wątek został podtrzymany, aby umożliwić dalszą dyskusję w temacie.
Red. Tomasz Pępek
Oto późniejszy post użytkownika "wieckowski"
"oo to się rąmbłem...
Jest tych firm od skurczybyka...
Pamietam jak jeszcze kiedyś Petecki okucie sam montował ręcznie w zakładzie jak był jeszcze pracownikiem no ale trzeba odwagi żeby wziąć kredyt i pojechać po całości."
Wątek został podtrzymany, aby umożliwić dalszą dyskusję w temacie.
Red. Tomasz Pępek
Oto późniejszy post użytkownika "wieckowski"
"oo to się rąmbłem...
Jest tych firm od skurczybyka...
Pamietam jak jeszcze kiedyś Petecki okucie sam montował ręcznie w zakładzie jak był jeszcze pracownikiem no ale trzeba odwagi żeby wziąć kredyt i pojechać po całości."
Re: Co nowego w firmie Petecki?
Chyba jednak przesadzasz Kolego, bo Petecki to mocna firma, a to sprzedam to nie wiadomo czego dokładnie dotyczy, Rabień faktycznie poległ i oficjalnie ogłosił upadłość, ale o Peteckim nic takiego nie słychać na razie, choć ten rok może być rokiem upadków dla producentów stolarki w Polsce.
Twoja sensacja to nic innego jak bzdury wyssane z palca.
Rozumiem, że byłoby to Tobie na rękę, wszak handlujesz Budvarem, dla którego Petecki to sól w oku.
"WIELKA HALA" to budynek biurowo-usługowy w Pabianicach. Chęć sprzedaży cześci majątku to po prostu przemyślane, wpisujące sie w długoterminową strategie rozwoju, posunięcie biznesowe.
Na tym to wszystko polega...
PS. A czy wszyscy do okoła nie mówią Tobie również, że:
- Firma Petecki podwoiła moce produkcyjne w Zakładzie w Gostyninie wyłączenie pod produkcję systemów Bruegmann/Salammander?
- Firma Petecki przejęła upadający Zakład po Firmie Linda, rozwija go i zwiększa produkcję w systemach Veka oraz Aluptrof?
- Firma Petecki jest największym w Polsce producentem okien w systemach Rehau i Bruegmann oraz znaczącym producentem w systemie Veka
mógłbym tak dalej ale po co... wszak temat postu w sposób jednoznaczy zdyskredytować miał Firmę Petecki w oczach dostawców, dealerów i odbiorców detalicznych
pozostawiam to do oceny forumowiczów
Rozumiem, że byłoby to Tobie na rękę, wszak handlujesz Budvarem, dla którego Petecki to sól w oku.
"WIELKA HALA" to budynek biurowo-usługowy w Pabianicach. Chęć sprzedaży cześci majątku to po prostu przemyślane, wpisujące sie w długoterminową strategie rozwoju, posunięcie biznesowe.
Na tym to wszystko polega...
PS. A czy wszyscy do okoła nie mówią Tobie również, że:
- Firma Petecki podwoiła moce produkcyjne w Zakładzie w Gostyninie wyłączenie pod produkcję systemów Bruegmann/Salammander?
- Firma Petecki przejęła upadający Zakład po Firmie Linda, rozwija go i zwiększa produkcję w systemach Veka oraz Aluptrof?
- Firma Petecki jest największym w Polsce producentem okien w systemach Rehau i Bruegmann oraz znaczącym producentem w systemie Veka
mógłbym tak dalej ale po co... wszak temat postu w sposób jednoznaczy zdyskredytować miał Firmę Petecki w oczach dostawców, dealerów i odbiorców detalicznych
pozostawiam to do oceny forumowiczów
Pozdrawiam Wojtys
-
wieckowski
- Czytelnik

oo to się rąmbłem...
Jest tych firm od skurczybyka..
Pamietam jak jeszcze kiedys petecki okucie sam montowal recznie w zakladzie jak byl jeszcze pracownikiem no ale trzeba odwagi zeby wziasc kredyt i pojechac po calosci..
Jest tych firm od skurczybyka..
Pamietam jak jeszcze kiedys petecki okucie sam montowal recznie w zakladzie jak byl jeszcze pracownikiem no ale trzeba odwagi zeby wziasc kredyt i pojechac po calosci..
kury szczać prowadzać a nie za pisanie się braćwieckowski pisze:oo to się rąmbłem...
Dwa razy koła nie wymyślisz...
-
krzysztofp
- Rozgadany

No to zajrzyj na http://www.hodowcydrobiu-lubicz.cba.pl/forum/index.php, zamiast śmiecić w tym miejscu.RRQ pisze:kury szczać prowadzać a nie za pisanie się braćwieckowski pisze:oo to się rąmbłem...
O co chodzi ? Jeden chce zweryfikować informację dla siebie ważną, drugi udziela merytorycznej odpowiedzi.
I to jest wymiana jak najbardziej zgodna z duchem tego forum.
Brawo Więckowski. W tym kraju żyją tylko nieomylni, do błędu przyznają się nieliczni, a przepraszają jednostki.
Pozdrowienia
kolego..
Moim zdaniem nie można być obojętnym dla ludzkiej głupoty czy fałszywości, przecież nie może być tak że ktoś nazywa kogoś bankrutem targa czyjeś nazwisko a potem piszę "rąbnąłem się" na litość boską szanujmy siebie i innych.
Gdyby niejaki wieckowski napisał taki artykuł w gazecie wiedział by ile takie "rąbnięcie się" kosztuje, nie można oczerniać ludzi i firm tylko dlatego że jest się anonimowym... a moim zdaniem sam post ma taki właśnie charakter.
A błędy trzeba naprawiać i napisać do moderatora aby post usunął a nie iść dalej w zaparte...
Moim zdaniem nie można być obojętnym dla ludzkiej głupoty czy fałszywości, przecież nie może być tak że ktoś nazywa kogoś bankrutem targa czyjeś nazwisko a potem piszę "rąbnąłem się" na litość boską szanujmy siebie i innych.
Gdyby niejaki wieckowski napisał taki artykuł w gazecie wiedział by ile takie "rąbnięcie się" kosztuje, nie można oczerniać ludzi i firm tylko dlatego że jest się anonimowym... a moim zdaniem sam post ma taki właśnie charakter.
A błędy trzeba naprawiać i napisać do moderatora aby post usunął a nie iść dalej w zaparte...
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Przeprosiny przyjęte, ale.. tytuł należałoby zedytować by nie był tak rażąco szkodliwy.
Uważam, że takie wątki oknonet mógłby wywalać bez ostrzeżenia.
Uważam, że takie wątki oknonet mógłby wywalać bez ostrzeżenia.
W tym przypadku akurat bardzo się dziwię, że nikt nie zadzwonił w temacie tego bzdurnego wątku i porządku na tym forum nie zrobił, bo należało się, a na miejscu firmy Petecki to bym żądał przeprosin na głównej stronie tego całego portalu, bo taki wątek jest wysoce szkodliwy dla każdej firmy, szczególnie, że pojawił się w kontekście sprawdzonej informacji o upadłości firmy Rąbień, ale jak widzimy firma firmie bardzo nierówna na tym portalu i pewnie długo to się jeszcze nie zmieni.
... szkodliwe jest też to, że ktoś pisze, że "firma Petecki jest największym w Polsce producentem okien na profilu Rehau (...)". A tak już teraz nie jest.... 
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Bo jest jeszcze większym, kolego znam obroty jednej i drugiej firmy, macie jeszcze kilka lat świetlnych. Są przykładem firmy która rozwija się po cichu bez medialnego szumu,np: KNS kupił jakąś oczyszczarkę i wielkie wydarzenie w branży. Nie moja firma i nie będę pisać o ich inwestycjach ale dla porównania to wartość Waszej nowej linii produkcyjnej z halą razy 3 na przestrzeni dwóch lat ( bez dotacji).Mike1974 pisze:... szkodliwe jest też to, że ktoś pisze, że "firma Petecki jest największym w Polsce producentem okien na profilu Rehau (...)". A tak już teraz nie jest....
Pozdrawiam!!!
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Proponuję wytoczyć sprawę sądową autorowi wątku. Bardziej uzasadnione:)alvaro pisze:... a na miejscu firmy Petecki to bym żądał przeprosin na głównej stronie tego całego portalu, bo taki wątek jest wysoce szkodliwy dla każdej firmy,...
- red. Tomasz
- Redaktor

- Kontakt:
Drogi użytkowniku "alvaro". Jak Pan widzi, zarówno tytuł wątku, jak i pierwszy post został przeze mnie zedytowany, więc proszę nie rzucać bezpodstawnych oskarżeń o to, że w spawie nic nie robimy czy że jakąś firmę traktujemy gorzej od innej.alvaro pisze:W tym przypadku akurat bardzo się dziwię, że nikt nie zadzwonił w temacie tego bzdurnego wątku i porządku na tym forum nie zrobił, bo należało się, a na miejscu firmy Petecki to bym żądał przeprosin na głównej stronie tego całego portalu, bo taki wątek jest wysoce szkodliwy dla każdej firmy, szczególnie, że pojawił się w kontekście sprawdzonej informacji o upadłości firmy Rąbień, ale jak widzimy firma firmie bardzo nierówna na tym portalu i pewnie długo to się jeszcze nie zmieni.
Pozdrawiam
Tomasz Pępek, oknonet.pl
-
wieckowski
- Czytelnik

a kurde jednak ludzie glupoty gadaja ..ja uslyszalem ..pozniej widze ze na sprzedaza jest hala w pabianicach peteckiego i tak czlowiek mysli ze skoro sprzedaz i kaput ..zwracam honor i przepraszam...
jest okwieckowski pisze: ..zwracam honor i przepraszam...
Jeżeli coś się sprzedaje to wg mnie:
1 dobry zakup po niskiej cenie i sprzedaż z zyskiem
2 lokowanie zysku ze sprzedaży w inny bardziej opłacalny interes
3 sprzedaż w celu wycofania kapitału i ulokowania w czymś innym
4 błędny zakup i chęć wycofania kapitału
3 brak kapitału i konieczność
...
Albo jakieś takie widzi mi się
Oczywiście mogę się mylić
Jeżeli chodzi o te tam wartości inwestycji, o których się rozpisywaliście to jakie jest ich ROA ?
1 dobry zakup po niskiej cenie i sprzedaż z zyskiem
2 lokowanie zysku ze sprzedaży w inny bardziej opłacalny interes
3 sprzedaż w celu wycofania kapitału i ulokowania w czymś innym
4 błędny zakup i chęć wycofania kapitału
3 brak kapitału i konieczność
...
Albo jakieś takie widzi mi się
Oczywiście mogę się mylić
Jeżeli chodzi o te tam wartości inwestycji, o których się rozpisywaliście to jakie jest ich ROA ?
Proszę o pomoc, gdzie umieścić informację, żeby ostrzec ludzi przed firmą Petecki, szyby montowane w ich oknach są bardzo kiepskiej jakości, pękają od słońca, a PETECKI odmawia uznania reklamacji tłumacząc, że nie można montować rolet w oknach, umieściłem ich odpowiedź na http://www.taniusia.republika.pl
Potrzebuję teraz dotrzeć do jak największej ilości potencjalnych klientów.
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Sprzedałem ich kilkadziesiąt tysięcy okien i nie było samoistnych pęknięć. Zresztą w gwarancji pisze wyraźnie że pęknięcie szyby nie podlega gwarancji, taką zasadę stosuje 99% producentów stolarki otworowej.peotecki pisze:Proszę o pomoc, gdzie umieścić informację, żeby ostrzec ludzi przed firmą Petecki, szyby montowane w ich oknach są bardzo kiepskiej jakości, pękają od słońca, a PETECKI odmawia uznania reklamacji tłumacząc, że nie można montować rolet w oknach, umieściłem ich odpowiedź na http://www.taniusia.republika.pl
Wypowiadacie się Panowie forumowicze na tym forum i może może pozostawiając uprzedzenia co do konkurencji wyjaśnicie klientowi " peotecki" zasady fizyki i dla czego szyba może samoistnie pęknąć i jak to jest rozpatrywane u Waszych dostawców.
Może pomożecie mi obsmarować samsunga bo w tygodniowym laptopie pękła mi samoisntnie matryca, kazali mi przeczytać gwarancję i zapłacić za wymianę 450 zł.
Pozdrawiam!!!!
- POGROMCA OSZUSTÓW
- Profesjonalista

monciak - z tego co zauważyłem jak pojawia się hasło Petecki tam pojawia się monciak - powinieneś zostać rzecznikiem tej firmy
z innej strony to fajne, że znalazłeś swój ideał w producentach
ZNAJĄCY TEMATY Z BRANŻY OKIENNEJ
Wrzuć fotkę , pękniecie od słońca biegnie prostopadle do krawędzi zewnętrznej , wszystkie skośne mają inne przyczyny , najczęsciej wyszczerbienia krawędzi i naprężenia boczne. Przy intensywnym nagrzaniu tylko części szkła np. opuszczona do połowy roleta zewnętrzna może pojawić się takowe pękniecie , po linii cienia , trudno o to winić producenta.peotecki pisze:Proszę o pomoc, gdzie umieścić informację, żeby ostrzec ludzi przed firmą Petecki, szyby montowane w ich oknach są bardzo kiepskiej jakości, pękają od słońca, a PETECKI odmawia uznania reklamacji tłumacząc, że nie można montować rolet w oknach, umieściłem ich odpowiedź na http://www.taniusia.republika.pl
-
monciak
- Profesjonalista

- Kontakt:
Jestem rzecznikiem swojej firmy, na zewnątrz dla klientów utożsamiam się z moim dostawcą inwestuję duże środki w reklamę, w poprawną jakość usług i nie mogę być obojętny dla spraw które są oczywiste. Pęknięcia szyb nie są uznawane przez producentów, wyraźnie jest to określone w gwarancji. Tym bardziej że większość klientów mam z polecenia lub właśnie internetu (dzięki dobrym opiniom).POGROMCA OSZUSTÓW pisze:monciak - z tego co zauważyłem jak pojawia się hasło Petecki tam pojawia się monciak - powinieneś zostać rzecznikiem tej firmyz innej strony to fajne, że znalazłeś swój ideał w producentach
Klient powinien wiedzieć iż zanim coś zarzuci w internecie powinien mieć jakieś podstawy poparte np: opinią rzeczoznawców lub ekspertów w danej dziedzinie. Mieliśmy już na tym forum oczernianie różnych firm nie prosząc o wyjaśnienia drugiej strony.
Pozdrawiam!!!