Ubrudzone okna po ocieplaniu
Ubrudzone okna po ocieplaniu
Witam.
Jest problem z mocno zabrudzonymi profilami okien po wykonywaniu ocieplania budynku a dokładnie:
Słabo je zabezpieczyli więc ramy i skrzydło zostały upierdzielone klejem.
Żeby tego było mało to debile dorwali się do mycia okien rozpuszczalnikiem acetynowym rozmazując tylko ten klej i teraz profile zamiast złotego dębu są miejscami szare. Wychodzi na to, że starli ochronną warstwę profili i wtarli głębiej w profil klej.
Mycie płynami do okien itp. nic nie daje, zaraz po wyschnięciu jest to samo.
Czy może ktoś miał podobny przypadek lub wie czym to teraz wyczyścić żeby uniknąć wymiany okien?
Jest problem z mocno zabrudzonymi profilami okien po wykonywaniu ocieplania budynku a dokładnie:
Słabo je zabezpieczyli więc ramy i skrzydło zostały upierdzielone klejem.
Żeby tego było mało to debile dorwali się do mycia okien rozpuszczalnikiem acetynowym rozmazując tylko ten klej i teraz profile zamiast złotego dębu są miejscami szare. Wychodzi na to, że starli ochronną warstwę profili i wtarli głębiej w profil klej.
Mycie płynami do okien itp. nic nie daje, zaraz po wyschnięciu jest to samo.
Czy może ktoś miał podobny przypadek lub wie czym to teraz wyczyścić żeby uniknąć wymiany okien?
No to co Heyah i do przodu 
-
glaskiewicz
- Małomówny

- Kontakt:
Re: Ubrudzone okna po ocieplaniu
jeśli starli zewnętrzna wartwę to bedzie lipa, na okleinach jest taka cieniutka bezbarwna warstwa (lakier hydrofobowy) dzięki któremu woda i naturlane zanieczyszcenia dużo łatwiej są usuwane - jak to zdrapali to masz pecha, gorzej jeśli mocno drapali i wzór nawet starli. Moim zdaniem rozpuszczalnik acetynowy nie nadaje się do czyszczenia profili okelinowanych.
Możesz spróbować takim cudem (najpierw w miejscu niewidocznym bo niewiadomo jak się zachowa po tych wcześniejszych cudach. Jest zaznaczone że do czyszczenia nieagresywnego.
COSMOFEN 20
Środek czyszczący do PCW
nie rozpuszcza tworzywa, zawiera antystatyk, specjalnie przeznaczony do końcowego oczyszczania profili z tworzywa sztucznego w czasie produkcji i montażu. Szczególnie polecany do usuwania resztek kleju z folii ochronnych oraz nieagresywnego oczyszczania profili powlekanych folia ochronną (system Renolit). Zawarty w kleju środek antyelektrostatyczny skutecznie zapobiega szybkiemu wykazywaniu skłonności elementów okiennych do ponownego zabrudzenia.
Możesz spróbować takim cudem (najpierw w miejscu niewidocznym bo niewiadomo jak się zachowa po tych wcześniejszych cudach. Jest zaznaczone że do czyszczenia nieagresywnego.
COSMOFEN 20
Środek czyszczący do PCW
nie rozpuszcza tworzywa, zawiera antystatyk, specjalnie przeznaczony do końcowego oczyszczania profili z tworzywa sztucznego w czasie produkcji i montażu. Szczególnie polecany do usuwania resztek kleju z folii ochronnych oraz nieagresywnego oczyszczania profili powlekanych folia ochronną (system Renolit). Zawarty w kleju środek antyelektrostatyczny skutecznie zapobiega szybkiemu wykazywaniu skłonności elementów okiennych do ponownego zabrudzenia.
Była umowa na ocieplenie z ekipą, bo można liczyć tylko na cud z oczyszczeniem.
według mnie to cosmofen 20 nie pomoże
i tak na prawdę nic nie pomoże po prostu skopali ci okna
jest możliwość kupienia renowacyjnej foli rnolit z klejem
po prostu usuwa sie starą zniszczoną folie i w to miejsce wkleja się nową
i tak na prawdę nic nie pomoże po prostu skopali ci okna
jest możliwość kupienia renowacyjnej foli rnolit z klejem
po prostu usuwa sie starą zniszczoną folie i w to miejsce wkleja się nową
POPRZEZ POZYTYWNE MYŚLENIE MOŻNA OSIĄGNĄĆ WIĘCEJ
No nie ciekawie to brzmi. Niestety najlepiej przez cały czas trzeba pilnować robotników jeżeli chce się mieć fachowo i sprawnie zrobiony remont. Staraj się o jakieś odszkodowanie, bo moim zdaniem zniszczyli Ci okna.
najgorzej, niekompetentni fachowcy są w stanie zniszczyć wszystko
Może specjalistyczna pianka, coś z tego rodzaju http://sprzedajemy.pl/pianka-do-mycia-s ... i,19214812, w każdym razie zwykły płyn nie pomoże.
Jakoś się udało może nie wszędzie ale przynajmniej w najbardziej widocznych miejscach, pomogła cierpliwość, dużo ciepłej wody i dużo pracy.
Nauka z tego jest taka, że jak się mówi o zabezpieczaniu a majster nie słucha to po prostu w ryj i do widzenia.
Nauka z tego jest taka, że jak się mówi o zabezpieczaniu a majster nie słucha to po prostu w ryj i do widzenia.
No to co Heyah i do przodu 
-
HirotatoGouda
- Czytelnik

- Kontakt:
Ja miałem strasznie zabrudzone ona po remoncie. Różnego rodzaju chemia, farby, rozpuszczalniki, kleje, to wszystko miałem na oknach, profilach, itp. Skorzystałem z usługi firmy zewnętrznej http://pakietbudowlany.pl/80-mycie-okien i nie żałuje.
Jednak ne tam dawno, miałem ponownie ten samo problem i znalazłem w internecie środek, bardzo skuteczny, który dokładnie wyczyścił przede wszystkim ramę i profil okna. Tak więc jeśli pytasz o środki - to jeśli dobrze poszukasz trafisz na coś specjalistycznego. Trzeba jednak kupować w bardzo profesjonalnych miejscach.
Jednak ne tam dawno, miałem ponownie ten samo problem i znalazłem w internecie środek, bardzo skuteczny, który dokładnie wyczyścił przede wszystkim ramę i profil okna. Tak więc jeśli pytasz o środki - to jeśli dobrze poszukasz trafisz na coś specjalistycznego. Trzeba jednak kupować w bardzo profesjonalnych miejscach.
Korzystałem z tego typu produktów. Faktem jest, że się sprawdzają, choć z mojej wiedzy wynika, że nie przy każdym rodzaju zabrudzeń. Ale warto polecić ten produkt.
-
salamanderek
- Czytelnik

sprawa jest prosta nie zapłacić za fuszere i już