GENIATEC AG

pvc
Małomówny
Małomówny

GENIATEC AG

Post autor: pvc »

Witam ,
być może ta wiadomość zainteresuje firmy współpracujące z firmą GENIATEC POLSKA .
Otóż GENIATEC AG z Hannoveru (spółka-matka) ogłosiła 01.04.2004 upadłość . I to niestety nie jest żaden spóżniony żart pryma-aprilisowy :o(

Pozdrawiam
Theo

www.FensterTueren.de

oknoAD

artprof
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: artprof »

Witam!

Nie są to dokładne dane!!! Firma GENIATEC AG (Niemiecka firma!) nie złożyła wniosku o upadłość lecz o postępowanie naprawcze, co w większości przypadków oznacza restrukturyzację.

Firma GENIATEC Polska Sp. z o. o. jest osobną jednostką i złożenie w/w wniosku przez niemiecką firmę nie ma na polską firmę wpływu.
Co więcej Firma GENIATEC Polska Sp. z o. o. inwestuje w poprawę obsługi swoich klientów tzn. w drugiej połowie tego roku przedstawi nowy system informatyczny do poprawy obsługi swoich klientów.

A jeżeli szanowny Pan z konkurencji o takich rzeczach pisze to niech się przedstawi z imienia i nazwiska a nie loguje się anonimowo.
pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

Nie są to dokładne dane!!! Firma GENIATEC AG (Niemiecka firma!) nie złożyła wniosku o upadłość lecz o postępowanie naprawcze, co w większości przypadków oznacza restrukturyzację.

Szanowny Panie ,
w dniu 01.04.2004 firma GENIATEC AG złożyła w Sądzie Rejonowym dla miasta Hannover (Amtsgericht Hannover) wniosek o upadłość spowodowany utratą płynności finansowej .
Prawdą jest , iż tymczasowy syndyk Pan adwokat Helge Wachsmuth wspólnie z zarządem spółki stara się opracować koncept umożliwiający dalsze funkcjonowanie przedsiębiorstwa . Dopiero czas pokaże czy te wysiłki okażą sie owocne . Ja ze swojej strony życzę firmie GENIATEC i jej 650 pracownikom aby tak było , w obecnych b. trudnych dla branży czasach , taka sytuacja może spotkać praktycznie każdą firmę.

A jeżeli szanowny Pan z konkurencji o takich rzeczach pisze to niech się przedstawi z imienia i nazwiska a nie loguje się anonimowo.[/quote]

W odróżnieniu do Pana , ja się pod moim postem podpisałem .
Sam fakt , że jest to Pana pierwszy posting na tym forum , powinien sprawić , iż powinien Pan się forumowiczom przedstawić (ja tak czyniłem już wielokrotnie).

Pozdrawiam
Theo Góral
www.pvc.pl

P.S. przepraszam uczestników forum za podanie niefunkcjonującego
linku .
ODPOWIEDZ