Dzisiaj ogladałem program o praniu brudnych pieniędzy , mechanizmach wpuszczania ich w obieg i tak mi się skojarzyło z firmą X (aby nie być posądzonym o działanie na szkode spółki) , jest to ogólnopolska firma okienna , bardzo znana i szeroko komentowana . Kiedyś była afera z nią związana bo WPROST wymienił nazwę tej firmy jako że miała coś wspólnego z narkobiznesem w Polsce .
Oczywiście firma X skomentowała to mówiąc że to o inną firmę chodzi , ale jednocześnie znikneły reklamy tej firmy z tygodnika WPROST i to chyba już od następnego numeru , przypadek ? może ...
Otóż firma ta ujawniła chcąc niechcąc (podane w internecie były) wyniki za lata 1999-2000 gdzie podobno wykazano 10 mln zł zysku rocznie , mnie osobiście ta kwota zszokowała i to szczególnie w tym okresie ,ale dopiero teraz przyszła mi taka myśl ...
Oczywiście to czysta spekulacja dlatego nie podaje ani nazwy firmy ani skąd pochodzi żeby nie zidentyfikować tej firmy ...
Ale wracając czy możliwe jest aby np. ktoś prał pieniądze w firmie X (czyli wprowadzając brudną kasę do obrotu i wykazując zysk dzięki czemu firma miała tak wspaniałe wyniki a różni ludzie związani z firmą mieli przeprane tanio pieniądze i gotowe do legalnego obrotu ....
To tylko teoria i nie chce nikomu zaszkodzić dlatego nie podałem żadnych danych ... jestem ciekaw waszych komentarzy ...