Ceny montażu Kraków

sirhendrix
Czytelnik
Czytelnik

Ceny montażu Kraków

Post autor: sirhendrix »

Witam zastanawiam się nad własną działalnością w branży montaż fasad, okien, drzwi czy przeszklen aluminiowych oraz elewacji wentylowanych na konstrukcji aluminiowej typu hpl cembrit klejone czy alucobond a moje pytanie brzmi jakie są stawki za m2 czy za mb i czy wogole rynek w Krakowie i okolicy jest na tyle duży że zmieści się jeszcze jedna ekipa 4-6 osób bo nie wiem jakie są teraz w kraju stawki bo ostatnie 3 lata spędziłem w Skandynawii i chciał bym isc na własny rachunek dzięki za wszelkie podpowiedzi i porady co do obecnych stawek

oknoAD

artur69
Czytelnik
Czytelnik

Re: Ceny montażu Kraków

Post autor: artur69 »

Jak masz możliwości finansowe i personalne to się nawet nie zastanawiaj, sam bym otworzył firmę montażową i pewnie w niedalekiej przyszłości tak zrobię tylko muszę uzbierać odpowiednia ilość kasy. Stawek montażu fasad wentylowanych nie znam ale to nie jest problem mam kilku znajomych co tym się zajmują to mogę podpytać co do pozostałej stolarki to alu bezklasowe 80 - 100 zł za m2, fasady średnio 120z m2, P.POŻ 120 za m2, stolarka pcv, surówka 26 za mb z ogróbka około 52 ale i tak wszystko zależy od zlecenia...
artur69
Czytelnik
Czytelnik

Na dzień dzisiejszy firma montażowa do dobry biznes zwłaszcza gdy montuje się ślusarkę aluminiową ale warunek jest taki, że trzeba mieć dobrych ludzi i i dobrze im płacić aby nie zwiali do konkurencji bo wtedy można umoczyć
artur69
Czytelnik
Czytelnik

Ceny usług montażu to jedno ale ile płacić montażystom (jakie stawi) czy za godzinę czy od metra i ile, możecie się podzielić takimi informacjami
sirhendrix
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sirhendrix »

To fakt to druga sprawa bo dobry pracownik to skarb ale niektóre firmy tego nie doceniają
ODPOWIEDZ