Z kim wspolpracowac ? Jakiego dostawce wybrac ?

bulldog
Czytelnik
Czytelnik

Z kim wspolpracowac ? Jakiego dostawce wybrac ?

Post autor: bulldog »

Odniose sie do postu gdzie narobilo sie troche szumu na temat nieuczciwych firm. Pisze z pozycji dealera okien i "nieuczciwosc" odniose do dostawcow, producentow okien.
Od 10 lat sprzedaje okna, pracowalem z wieloma firmami, duzymi, mniejszymi - roznymi. Przez wiele lat myslalem: bedziesz finansowo nizalezny od dostawcy ( brak zaleglosci, terminowe rozliczanie naleznosci ) to beda cie traktowac powaznie. Z wieloma firmami ( sw.p. "INTUR KFS", "BROKAT", obecnie "DRUTEX" ) faktycznie wspolpraca ukladala sie b. dobze. Niestety chec posiadania kozystnej cenowo oferty spowodowala, ze zaczalem szukac okien tanszych. Trafilem do "DOBROPLASTU". Wspolpraca jak wiadomo: zaliczka/kasa/ .... i gowno - dostawy brak. Zadnej informacji, zadnego "przepraszam". Chcesz tanie okna to czekaj. Jeszcze gozej z reklamacjami. Po prostu nikt ich nie przyjmowal, nie reagowal na korespondencje. Coraz czestsze problemy z klientami i niepotrzebne nerwy. Teraz sobie mysle, ze pogon za cena nie jest najlepszym rozwiazaniem. Obecnie nawet nie sprawdzam cen u innych dostawcow, dealerow. Okna biore z 1 zrodla ( "DRUTEX" ) i nikt nie namowi mnie na zmiane dostawcy. Potrzebowalem wielu lat zeby docenic nie tylko oferte cenowa ale oferte kompletna. Rynek jest obecnie trudny dla wszystkich, ale nerwy i stresy dla paru procent zysku nie sa tego warte. Moze jesli wiekszosc dealerow po prostu oleje niezetelne firmy walczace jedynie cena, nie potrafiace zareagowac na reklamacje, nie umiejace doatarczyc towaru w terminie, to takie wytwory jak "DOBROPLAST" nie beda mialy racji bytu.

Troche sie rozpisalem, ale temat jest chyba wart kilku slow.
( przepraszam ale wirus wpieprzyl mi polskie znaki )

Pozdrawiam, Bulldog

oknoAD

ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

Rozmawiamy o nieżetelnych i tanich producentach okien.
Z tego co wiem to Firma Drutex jest jedną z najtańszych. Fakt słyszałem, że logistycznei są bardzo dobrzy. gonitwa za jeszcze niższą ceną okien wynika z braku pozycji na rynku ( własnej firmy handlowe), bądź z braku umiejętności sprzedaży. Ale jedno jest pewne Takie firmy jak Dobroplast szybko nie znikną. BO DOBRZE WIEMY KTO W TYM KRAJU SPRZEDAJE OKNA. Ludzi bez żadnego doświadczenia dla których firma Dobropasz jest najlepsza. Bądź montażyści, który kupują okna o34 za 480 netto ( bądź taniej) i wykonują pełną obsługę za 150zł I jest eksta dopuki się kręci. Jak pszychodzi zima to .....
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

BO DOBRZE WIEMY KTO W TYM KRAJU SPRZEDAJE OKNA.

Andrzej Lepper też wszysto dobrze wie:)

A Adolf wiedział jeszcze lepiej, jesteś na błędnej ścierzce.

Pozdrawiam.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
ODPOWIEDZ