TECHNIKA OKIENNA z Elbląga
TECHNIKA OKIENNA z Elbląga
Czy macie jakieś informacje o firmie TECHNIKA OKIENNA z Elbląga?
Jak u nich jest z jakością , serwisem itp...
Będę wdzięczny.
Jak u nich jest z jakością , serwisem itp...
Będę wdzięczny.
-
Monto-Plast
- Czytelnik

- Kontakt:
Fachowcy?!!!
Chyba z braku roboty wszystkich was porąbało. Prosiłem o informacje o tej firmie od tych którzy z nimi współpracują , a nie o plotki od frustratów !! Jaki mają serwis i jakość okien , a nie uwagi o złym montażu przez partackich monterów. Kochani !!! Tyle postów a "0" konkretów.
ale gdzie jest napisane ,że powinno być 3 zaczepy na słupku?
Gdzie jest napisane nie wiem, ale do tej pory wszystkie okucia jakie miałem w ręku a było ich kilka miały po 3 zaczepy + mikrowentylacja, zaczep antywyważeniowy i czwarty zaczep.
Czyli wniosek z Pana wypowiedzi jest taki, że Roto NT jest ubogie.
Gdzie jest napisane nie wiem, ale do tej pory wszystkie okucia jakie miałem w ręku a było ich kilka miały po 3 zaczepy + mikrowentylacja, zaczep antywyważeniowy i czwarty zaczep.
Czyli wniosek z Pana wypowiedzi jest taki, że Roto NT jest ubogie.
Człowiek się pyta o jakość więc mu ludzie odpowiadają to co zauważyli, a co do złei wypowiedzi na temat konkurencji mam takie samo zdanie, żeby się nie wypowiadać o konkurencji ale jeżeli jest do bani to niech ludzie się dowiedzą o tym. Też nie chciałby w paść w badziewne okna, żeby klienci później za mną latali z reklamacjami
Cyt. Jeżeli okuwa na Winkhausie to proszę o podanie symbolu zasuwnicy
UR do okna 034 lub ewentualne udanie się na swoją produkcję i policzenie na niej rolek ryglujących .
Jeżeli chodzi o okucie RU do 034 - zasuwnica GRM(1 rolka)+narożnik dolny ER15 (1rolka + zaczep antywyważeniowy)+ narożnik góra ER2(1 rolka+mikrowentylacja). Razem 3 rolki.
Do postu na temat złego wypowiadania się o konkurencji to dlaczego mam się źle wypowiadać się o DAKO skoro ich okna są O.K
Tu człowiek chciał wiedzieć coś o jakości więc odpisałem to co zauważyłem i usłyszałem,
UR do okna 034 lub ewentualne udanie się na swoją produkcję i policzenie na niej rolek ryglujących .
Jeżeli chodzi o okucie RU do 034 - zasuwnica GRM(1 rolka)+narożnik dolny ER15 (1rolka + zaczep antywyważeniowy)+ narożnik góra ER2(1 rolka+mikrowentylacja). Razem 3 rolki.
Do postu na temat złego wypowiadania się o konkurencji to dlaczego mam się źle wypowiadać się o DAKO skoro ich okna są O.K
Tu człowiek chciał wiedzieć coś o jakości więc odpisałem to co zauważyłem i usłyszałem,
-
jerrywielo
- Czytelnik

Parę konkretów dla użytkownika REAL;
1. logistyka – ocena celująca (okna z zegarkiem ręku na konkretny dzień dostawa)
2. rozładunek – gratis plus co ważne uchwyty do noszenia w każdym oknie
3. jakość – bywało lepiej lub mniej lepiej i czasami nawet gorzej ale tragedii nigdy nie było. Częsty problem z maruderami a nie wykwalifikowanymi ekipami monterskimi – ci ostatni zawsze potrafią poprawnie zamontować stolarkę. Nie było nigdy jak w Dobroplaście okien trapezowych.
4. serwis – telefon lub fax do fabryki z namiarami na klienta i zapominamy o sprawie. Całość przejmuje serwisant – tylko życzyć sobie takiego traktowania w innych fabrykach.
5. postęp i nowinki – zawsze byli na czele z czarnymi okuciami roto, standartowo szybami k=1,1 czy ciepłą ramką.
6. wpadki – przejście na okucia GU okazało się pomyłka ale fabryka szybko wyciągnęła wnioski i powróciła do ROTO. Wina tych okuć nie do końca leży po stronie fabryki – to raczej GU nie pasuje z Roplasto
7. badania i wywiady z klientami – zawsze przed wprowadzeniem jakiś zmian fabryka konsultuje to i robi wywiady z klientami, by dowiedzieć się co myślą o nowych propozycjach
8. wprowadzenie programu komputerowego do wyceny dało pozytywny efekt minimalizacji pomyłek – na drodze dealer – fabryka wysyłka e-pocztą usprawnia całość na miarę nowoczesnych czasów.
9. wyłapywanie błędów i niedomówień – w innych fabrykach często ludzie zakładają co my dealerzy chcemy zamówić – technika okienne woli zadzwonić i upewnić się czy na pewno chcemy poprzeczkę w balkonie na wys. 900mm jeśli obok stoi okno o innych wymiarach.
10. cena wcale nie czyni cudów – kto tak twierdzi jest co najmniej nie wykształcony. Cena to tylko jeden z elementów jaki wpływa na samą sprzedaż a ta ostatnio istotnie nie należy do najniższej w T.O. Czas to zmienić bo swego czasu miło było sprzedawać okna 5-cio komorowe w bezkonkurencyjnej cenie
11. ja z czystym sumieniem polecam tą fabrykę i jeśli chcesz uczciwie zarabiać na życie i współpracować to będziesz zadowolony.
Pozdrawiam
1. logistyka – ocena celująca (okna z zegarkiem ręku na konkretny dzień dostawa)
2. rozładunek – gratis plus co ważne uchwyty do noszenia w każdym oknie
3. jakość – bywało lepiej lub mniej lepiej i czasami nawet gorzej ale tragedii nigdy nie było. Częsty problem z maruderami a nie wykwalifikowanymi ekipami monterskimi – ci ostatni zawsze potrafią poprawnie zamontować stolarkę. Nie było nigdy jak w Dobroplaście okien trapezowych.
4. serwis – telefon lub fax do fabryki z namiarami na klienta i zapominamy o sprawie. Całość przejmuje serwisant – tylko życzyć sobie takiego traktowania w innych fabrykach.
5. postęp i nowinki – zawsze byli na czele z czarnymi okuciami roto, standartowo szybami k=1,1 czy ciepłą ramką.
6. wpadki – przejście na okucia GU okazało się pomyłka ale fabryka szybko wyciągnęła wnioski i powróciła do ROTO. Wina tych okuć nie do końca leży po stronie fabryki – to raczej GU nie pasuje z Roplasto
7. badania i wywiady z klientami – zawsze przed wprowadzeniem jakiś zmian fabryka konsultuje to i robi wywiady z klientami, by dowiedzieć się co myślą o nowych propozycjach
8. wprowadzenie programu komputerowego do wyceny dało pozytywny efekt minimalizacji pomyłek – na drodze dealer – fabryka wysyłka e-pocztą usprawnia całość na miarę nowoczesnych czasów.
9. wyłapywanie błędów i niedomówień – w innych fabrykach często ludzie zakładają co my dealerzy chcemy zamówić – technika okienne woli zadzwonić i upewnić się czy na pewno chcemy poprzeczkę w balkonie na wys. 900mm jeśli obok stoi okno o innych wymiarach.
10. cena wcale nie czyni cudów – kto tak twierdzi jest co najmniej nie wykształcony. Cena to tylko jeden z elementów jaki wpływa na samą sprzedaż a ta ostatnio istotnie nie należy do najniższej w T.O. Czas to zmienić bo swego czasu miło było sprzedawać okna 5-cio komorowe w bezkonkurencyjnej cenie
11. ja z czystym sumieniem polecam tą fabrykę i jeśli chcesz uczciwie zarabiać na życie i współpracować to będziesz zadowolony.
Pozdrawiam
Jerry
Dziękuję
Bardzo Ci dziękuję "jerry". Dokładnie o to mi chodziło. Wystarczyłby Twój post , bez potrzeby czytania pozostałych. Oknami zajmuję się od 12 lat. Zaczynałem od montażu itd.... Uwagi w stylu ilości zaczepów , CCC , szczelin pomiędzy skrzydłem a ościeżnicą zbywam milczeniem ponieważ zdarza się to KAŻDEMU. A z problemów trzeba wybrnąć , i to nie każdemu się zdarza. Jeszcze raz : dziękuję.
-
jerrywielo
- Czytelnik

Bardzo proszę - zawsze do usług
Irytuje mnie opinia MAŃKA, cytuje "Acha ludzie którzy z nimi współpracują będą pisać w samych superlatywach" a kto ma o nich pisać - ci co się obrazili bo nie płacili albo nie potrafili prawidłowo zamontowac okien i szukali kozła ofiarnego???
Prawo krytyki przysługuje w pierwszej kolejności tym, którzy kupują i współpracują, bo jesteśmy na pierwszej linii a nie ci co zasłyszeli od kogoś albo jeszcze lepiej "znajomy znajomego słyszał, że są źli ..."
Jerry
-
jerrywielo
- Czytelnik

Punkt 1-bez komentarza, punkt2-tylko chwalisz, a informacje masz tak dokładne, i skrupulatnie wypunktowane jakbyś był pracownikiem firmy a nie dilerem, punkt 3- informacje bez pokrycia to : krzywe skrzydła, żle okute okna. Nie wim co ty miałeś na myśli ?jerrywielo pisze:to gratuluje asertywności - zwłaszcza w biznesie.
Ja ganie tego kto mi źle robi a chwalę tych co dobrze.
(...)informacje bez pokrycia??? - czekam na konkrety
-
jerrywielo
- Czytelnik

może ty nie "wisz" ale ja wiem i inni co czytać potrafą, że fabryka jest w Elblągu a ja w W-wie. Z tego co wiem nie mają tu pracowników. REAL pytał o konkrety a nie o jednostkowe przykłady za co mi podziękował. Ale ty jesteś z tych co to wszystko wie najlepiej na każdy temat i musi koniecznie zaistnieć na forum, by poprawić swoje statystyki. Weź się do roboty lepiej a nie obnażasz się tu publicznie ze swoim zakompleksieniem.
Jerry
-
jerrywielo
- Czytelnik

-
jerrywielo
- Czytelnik

Prześledziłem twoje posty i nie znalazłem żadnych konkretów tylko od uszczypliwych komentarzy po beznadziejne dygresje. Dowodzi to jak masz dużo wolnego czasu a nic konkretnego (czytaj mądrego) do powiedzenia. Po co się wypowiadasz na temat T.O. jak nie współpracujesz tylko słyszałeś od innych. Podobnie o Dako. Trząsłeś dyskusje tylko tak naprawdę chyba nikt nie wie o co ci chodzi. W profilu podajesz, że nie jesteś z tej branży, w poprzednim postcie, że piszesz dla zabawy. Zgłaszam cię do administratora, bo klikanie to nie zabawa tylko dla wielu praca i pieniądze.
Jerry
-
jerrywielo
- Czytelnik