Witam,
Pilnie poszukuję informacji na temat konstrukcji okien dźwiękoszczelnych. Przygotowuję specyfikację do zamówienia na okna które mają zostać zamontowane w studiu nagrań biakustycznych. Dlatego też, potrzebuję informacji o konstrukcji okien o maksymalnie dużej dźwiękoszczelności (lokal znajduje się w centrum miasta, niedaleko głośnej ulicy). Niestety nigdzie nie mogę odnaleźć opisów takich konstrukcji. Jeśli ktoś z forumowiczów posiada informacje (jest producentem?) tego typu okien to proszę o kontakt.
Specyfikacja - okna dźwiękoszczelne
-
Vespertilio
- Czytelnik

Specyfikacja - okna dźwiękoszczelne
Ostatnio zmieniony śr wrz 27, 2006 4:08 pm przez Vespertilio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Vespertilio
- Czytelnik

Dziękuję za odpowiedź.
Faktycznie dużo prościej (zważywszy, że nie jestem fachowcem w tej branży) byłoby mi przygotować zapytanie ofertowe a nie szczegółową specyfikację. Forma przetargu nie leży niestety w moich kompetencjach i nie wiem czy uda mi się przekonać "górę" do tego pomysłu.
Tak czy inaczej mam w związku z tym jeszcze pytanie dodatkowe: Jakie informacje (z technicznego punktu widzenia) powinny sie znaleść w zapytaniu ofertowym aby firmy mogły jasno ustosunkować się do niego?
I pytanie drugie: Czy możliwe jest (jak przekonywał mnie pewien architekt) zastosowanie zamiast okien skrzynkowych, konstrukcji złożonej z dwóch seryjnie produkowanych futryn? I czy rozwiązanie takie może być faktycznie tańsze? (bo osobiście wątpię, aby solidniejsze).
Faktycznie dużo prościej (zważywszy, że nie jestem fachowcem w tej branży) byłoby mi przygotować zapytanie ofertowe a nie szczegółową specyfikację. Forma przetargu nie leży niestety w moich kompetencjach i nie wiem czy uda mi się przekonać "górę" do tego pomysłu.
Tak czy inaczej mam w związku z tym jeszcze pytanie dodatkowe: Jakie informacje (z technicznego punktu widzenia) powinny sie znaleść w zapytaniu ofertowym aby firmy mogły jasno ustosunkować się do niego?
I pytanie drugie: Czy możliwe jest (jak przekonywał mnie pewien architekt) zastosowanie zamiast okien skrzynkowych, konstrukcji złożonej z dwóch seryjnie produkowanych futryn? I czy rozwiązanie takie może być faktycznie tańsze? (bo osobiście wątpię, aby solidniejsze).