Firma "Selt" w Warszawie

holsten8
Czytelnik
Czytelnik

Firma "Selt" w Warszawie

Post autor: holsten8 »

Chciałem zamówić w firmie "Selt" Markizę tarasową (oddział niedawno pojawił się w W-wie). Byłem tam pierwszy raz. Miałem gotówkę aby zapłacić za wyrób przy złożeniu zamówienia, aleeeee nie było mnie w ich komputerze i nie miałem przy sobie dokumentów dotyczących podpisania umowy o współpracy tj wpis do ewidecji itp. pieczątka to za mało dla tej firmy!!! (rozpoznano natomiast logo firmy na moim samochodzie z którą współpracuję w branży rolet, także zdawali sobie sprawę że nie jestem klientem detalicznym)
Przykład: Jeśli chcę kupić okna za ok. 5-10 tyś zł i mam tylko pieczątkę firmową oraz gotówkę w kieszeni czy sprzedacie mi okna????

Nie chcę oczernić wyrobów tej firmy ponieważ są wysokiej jakości, natomiast bezpośredni kontakt z nimi to porażka
Firma "Selt" = dobry wyrób=warunki współpracy jak za komuny=jak zechcę to sprzedam.

podsumowanie:
Selt=tak ale tylko przez pośredników

Pozdrawiam

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

firma selt dba o prawidłowe zasady rynku - z ulicy nawet poważny gość w garniturze i z pieczatką nie kupi u nich jeśli istnieje podejrzenie że może być przypadkową firmą z zamiarem jednorazowego zakupu - w woj. dolnoślaskim firma selt podpisała umowy z nielicznymi - przez których (i tylko przez nich a nie bezposrednio) można się zaopatrywać. Podobne praktyki stosuje np GERDA. Może to trochę trudne w zrozumieniu - ale w ten sposób dba sie o właściwe relacje na rynku (np polityka cen , terminów dostaw itp)
Oczywiście sterowanie i silniczki możesz ściągnąć np z KAlisza (portos) - taniej - ale nie pisze SELT. Ewentualnie import niemcy ( duuużo taniej - ale też bez napisów) Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ