Witam.
Od pewnego czasu oglądam posty na różne tematy ale jeszcze nie dotarłem do takiego, który mówi o treści umowy zawieranej z klientami. Nie dalej jak parę miesięcy temu otrzymałem liścik z Federacji Konsumentów :D . Pan prezes wzywa moja i kilka innych firm z regionu do przesłania wzoru stosowanych umów( budowlano montażowych) zawieranych z klientami + aktualny wpis do ewid. Wysłałem też Panu prezesowi wzór umowy otrzymany wcześniej od mojego producenta z późniejszymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie tak aby chronić swoje prawa itp. Po pewnym czasie otrzymałem odpowiedz…..Pan Prezes raczył mnie poinformować, że ponad połowa paragrafów w treści wzoru umowy narusza pewne zapisy K.C. itp. ( dla zainteresowanych prześle skan na email ). Morał z tego taki, że co byśmy nie zapisali w umowie a będzie to w jakimś stopniu naruszało kodeks cywilny to ten paragraf możemy sobie podarować.
A jak sprawa umów wygląda u szanownej konkurencji? Czy posiadacie w swoim dorobku jakieś sprawdzone wzory napisane przez prawników ?
Umowa
-
Jakub Durczak
- Małomówny

wzory są na stronie WH,a jak nie to w samym programie....http://www.winkhaus.com.pl/default.asp