Okna drewniane - wykonawcy z południa godni uwagi
Okna drewniane - wykonawcy z południa godni uwagi
Witam,
Mam oferty od kilku firm z południa Polski, które na tle Gebauera, Adpolu, Dreweximu czy Urzędowskiego wypadają cenowo bardzo korzystnie. Firmy te to Gidanex (Bralin), Wójcik (Wrocław), Halupczok (okolice Opola). Czy są one godne uwagi?
Mam oferty od kilku firm z południa Polski, które na tle Gebauera, Adpolu, Dreweximu czy Urzędowskiego wypadają cenowo bardzo korzystnie. Firmy te to Gidanex (Bralin), Wójcik (Wrocław), Halupczok (okolice Opola). Czy są one godne uwagi?
Według mnie też, Halupczok robi dużo lepsze okna od Urzędowskiego. Widzałem jedne i drugie i bardziej podobało mi się wykonanie tych pierwszych. Warto jednak jeszcze zainteresować się firmą Excellent z Krakowa. Nie wiem jak wygląda teraz sytuacja u nich, ale z tego co pamiętam robili dość drogie lecz solidne okna.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No do Krakowa to ode mnie daleko. Ale bardzo mnie cieszy kolejna dobra opinia o Halupczoku. Niestety nie za wiele znalazłem o nich na sieci.Andy30 pisze:Według mnie też, Halupczok robi dużo lepsze okna od Urzędowskiego. Widzałem jedne i drugie i bardziej podobało mi się wykonanie tych pierwszych. Warto jednak jeszcze zainteresować się firmą Excellent z Krakowa. Nie wiem jak wygląda teraz sytuacja u nich, ale z tego co pamiętam robili dość drogie lecz solidne okna.
Pozdrawiam
http://www.halupczok.com.pl/ - to adres strony Halupczoka. Moim zdaniem okna drewniane lepiej kupowac od małych producentów, a nie od dużych fabryk. O ile producent jest solidny to okna sa lepiej "dopieszczone"
Racja, dlatego też od jakiegoś czasu skupiam się na małych, co najwyżej średnich producentach.rumburak pisze:http://www.halupczok.com.pl/ - to adres strony Halupczoka. Moim zdaniem okna drewniane lepiej kupowac od małych producentów, a nie od dużych fabryk. O ile producent jest solidny to okna sa lepiej "dopieszczone"
-
ale ja sie nie znam
- Małomówny

Jeśli to nie tajemnica - dlaczego nie Gidanex??? Na czym polega ich "zło" - proproszę ew. na priva. Przyznaję, że Gidanex znajduje się w czołówce firm, które biore pod uwagę przy wyborze stoalrki do mojego domu - i jak na razie nie słyszałem o nich negatywnej opinii...ale ja sie nie znam pisze:Nie polecam Gidanex - długo są na rynku ale...To zła firma zapewniam Cię...Polecam Wójcika z Wrocławia, są ok i zapewniają dobry serwis i jakość Halubczok też podobno ok ale nic o nich nie wiem, jednak można śmiało stwierdzić, że stolarze z Opolszczyzny to pewniaki...Więc wybór należy do Ciebie...
Gidanex ma dziwaczną stronę ( http://www.gidanex.com.pl ). Chce zmuszać użytkowników do korzystania z Interneta Explorela. Może Bill to ich rodzinka? 
P.S. a ja używam Firefoxa, bo jest OK
P.S. a ja używam Firefoxa, bo jest OK
Re: Okna drewniane - wykonawcy z południa godni uwagi
Okna formy Oknaplast to produkty godne polecenia. W ofercie mają je w Krakowie przy ul. Zakopiańskiej 56.
Jaki Oknoplast skoro kolega pyta się o okna drewniane.
Ze swojej strony polecam Stolbud Włoszczowa.
Ze swojej strony polecam Stolbud Włoszczowa.
Słyszałem o nich wiele dobrego. Sam nie miałem okazji korzystać.