Koniec Fabryki Okien ABM Jędraszek??
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

Podobno ABM został wpisany do Krajowego Rejestru Długów z powodu nie regulowania płatności swoim dostawcom, jeśli to prawda to czyżby zbliżał się koniec tej Fabryki... ??
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

Sen to czy jawa, jawa czy sen borsuka
Ja myślę, że jest to informacja od Johnnie Walker'a
Gdyby ABM padła to rozwinie się rynek dla tak bardzo lubianej przez autora tego tematu nowej fabryki - wizja nawiązuje do jej nazwy.
Nie wiem czy dealerzy ABM wystraszą się czy uśmieją. Autor też zapewne nie wie ale chciał sprawdzić

Ja myślę, że jest to informacja od Johnnie Walker'a
Gdyby ABM padła to rozwinie się rynek dla tak bardzo lubianej przez autora tego tematu nowej fabryki - wizja nawiązuje do jej nazwy.
Nie wiem czy dealerzy ABM wystraszą się czy uśmieją. Autor też zapewne nie wie ale chciał sprawdzić
-
dragard1951
- Małomówny

-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

nie chodzilo mi bron Boze o deprecjonowanie jednej, badz faworyzowanie innej Fabryki !! Forum jest do dyskusji, wiec staralem sie ja podniesc w tym interesujacym mnie temacie. Ciekawe to o tyle ze pierwsze oznaki problemow ABMu byly komentowane jako zlosliwosc konkurencji, teraz mowi sie o tym coraz glosniej, nawet wsrod dealerow ABMu. Znam kilku kotrzy twierdza ze byla to kwestia czasu, ja nikomu zle nie zycze, zastanawia mnie tylko czy rzeczywiscie latwo "rozjedzie sie" duza Farbyka (w koncu ABM to nie garazowiec)?
Ja wiem tylko tyle ze ABM wywalił większosc liczących sie kiedys pracownikow i od 2 lat (na szczęście moje) nie biore od nich okien i dobrze bo to co się tam działo to był szok i sporo mnie to nerwow kosztowało ale co tam sprzedawac nadal trzeba i tak prawde mowiąc to kazda z tych firm ma czasem potknięcia jak nie w terminach to w jakosci
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
.... i robią dokładnie to co wykończyło ABM czyli obiecują gruszki na wierzbie. Gonitwa do jak najniższej ceny i z tego co słyszałem 50 lat gwarancjiSzerszel pisze:Obecna dyskusja o ABM przypomina dyskusję na temat Brokatu z początku jego problemów . I jak się okazało ten co ją wywołał miał rację . Czy tym razem też tak bedzie ? Historia lubi się powtarzać , średnio co dwa lata , tym bardziej że najważniejsi ludzie z ABM teraz w ziemi '' obiecanej '' .
Moim zdaniem jeśli już, nasz wszechobecny supervisor, musi czasem coś wyciąć (tzn. skasować post ) to ten post, który rozpoczoł ten temat nadawał się do wycięcia.
Gdyby to dotyczyło firmy z ..........., "a czyły słuchacz w swej duszy dośpiewa".
Jestem przekonany że by skasował.
Gdyby to dotyczyło firmy z ..........., "a czyły słuchacz w swej duszy dośpiewa".
Jestem przekonany że by skasował.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Zgadza się. Wszyscy ci pracownicy z Dyrektorem Naczelnym na czele zostali zwyczjnie wylani i od tego momentu coś zaczełosię dziać w tej firmie [dobrego]. A "przekumaty Borsuk" to po prostu Jadowity Padalec - taki mutant.ariuss1 pisze:Ja wiem tylko tyle ze ABM wywalił większosc liczących sie kiedys pracownikow i od 2 lat (na szczęście moje) nie biore od nich okien i dobrze bo to co się tam działo to był szok i sporo mnie to nerwow kosztowało ale co tam sprzedawac nadal trzeba i tak prawde mowiąc to kazda z tych firm ma czasem potknięcia jak nie w terminach to w jakosci
"Najważniejsi" to wcale nie oznacza że najlepsi.Szerszel pisze:Obecna dyskusja o ABM przypomina dyskusję na temat Brokatu z początku jego problemów . I jak się okazało ten co ją wywołał miał rację . Czy tym razem też tak bedzie ? Historia lubi się powtarzać , średnio co dwa lata , tym bardziej że najważniejsi ludzie z ABM teraz w ziemi '' obiecanej '' .
-
fabrykant3
- Czytelnik

Widzę, że po odejściu pana P. ABM wrócił na top dyskusji o "upadkach".
Moim zdaniem oznacza to, że nadal liczy się wsród dużych producentów.
Solą w oku małych i zawistnych sukcesy dużych, nawet po odejściu "najlepszych".
ps Panie Borsuk Kumaty, wszystkie Pana posty są na temat ABM lub Ziemi Obiecanej. Wygląda na to, że interesują Pana tylko te dwie Firmy.
A jak u Pana ze znajomością branży ( może w Polsce istnieją jeszcze inni interesujący producenci). Polecam lekturę postów traktujących forum poważnie, a nie jak miejsce plotek. Temet bankructw jest już mało atrakcyjny, co widać po stronie merytorycznej odpowiedzi.
Do napisania postu po raz pierwszy zmuszony byłem jałową " dyskusją" na temat wywołany przez Pana.
Szkoda, nie sprawdził Pan w KRD tematu, który Pan poruszył.
Wnioskuję, że nie ma Pan do niego dostępu.
Przez takich jak Pan Oknonet staje się śmietnikiem naszej branży.
Moim zdaniem oznacza to, że nadal liczy się wsród dużych producentów.
Solą w oku małych i zawistnych sukcesy dużych, nawet po odejściu "najlepszych".
ps Panie Borsuk Kumaty, wszystkie Pana posty są na temat ABM lub Ziemi Obiecanej. Wygląda na to, że interesują Pana tylko te dwie Firmy.
A jak u Pana ze znajomością branży ( może w Polsce istnieją jeszcze inni interesujący producenci). Polecam lekturę postów traktujących forum poważnie, a nie jak miejsce plotek. Temet bankructw jest już mało atrakcyjny, co widać po stronie merytorycznej odpowiedzi.
Do napisania postu po raz pierwszy zmuszony byłem jałową " dyskusją" na temat wywołany przez Pana.
Szkoda, nie sprawdził Pan w KRD tematu, który Pan poruszył.
Wnioskuję, że nie ma Pan do niego dostępu.
Przez takich jak Pan Oknonet staje się śmietnikiem naszej branży.
-
WOLNY / STRZELEC
- Czytelnik

Widzę ze na forum są sami zwolennicy ziemi obiecanej która jedzie na podporze psychologa i miesza ludzią w głowie - no ale bywa i tak
Zachwujecie się jak młokosy w tej branzy
Moze ABM podzieli losy SBB polska
Byc moze jest to wałek taki sam jak " OKNO"- ZIEMIA OBIECANA
Co wy wszyscy na to??????---?????? ::
Zachwujecie się jak młokosy w tej branzy
Moze ABM podzieli losy SBB polska
Byc moze jest to wałek taki sam jak " OKNO"- ZIEMIA OBIECANA
Co wy wszyscy na to??????---?????? ::
Re: Koniec Fabryki Okien ABM Jędraszek??
A masz na to jakieś dowody? jakis link, czy coś w tym stylu. czy po prostu Ziemia obiecana zniża się do tanich chwytów by pozyskać dealerów ABM. ABM ma swoich stałych dostawców szkła i Vitroterm do nich nie należy i nie nalezał.przekumaty_Borsuk pisze:Podobno ABM został wpisany do Krajowego Rejestru Długów z powodu nie regulowania płatności swoim dostawcom, jeśli to prawda to czyżby zbliżał się koniec tej Fabryki... ??
Staram się zachowac neutralność ale widzę iż w Ziemi obiecanej nie mają produkcji więc wszyscy pracownicy logują sie na oknonecie i staraja się postawić ABM w jak najbardziej niekorzystnym swietle. Zresztą widać to po dacie założenia konta. Wszystkie osoby popierające kampanię przeciw ABM dołączyły w czasie od Styczeń - Maj 2006 dziwne i od razu taka znajomość rynku, Ziemia obiecana i ABM.
Sorry ale takimi tematami jak ten to forum schodzi na psy, nalegałbym aby takie tematy były usuwane, gdyż do niczego nie prowadzą.
-
fabrykant3
- Czytelnik

Dziękuję za obiektywne posty wywołane moim zgłoszeniem.
Nie zamierzałem wywoływać burzy, ale pod wpływem lektury na forum postanowiłem zabrać głos w powyższej sprawie ( patrz inne plotki i sensacje ). Jestem stałym obserwatorem forum, staram się traktować forum jak encyklopedię naszej branży.
Mam nadzieję czytać już tylko poważne zgłoszenia i posty wnoszące coś nowego. Do następnego kontaktu - wszystkim branżowcom życzę sukcesów naprawdę bez ironii.
Nie zamierzałem wywoływać burzy, ale pod wpływem lektury na forum postanowiłem zabrać głos w powyższej sprawie ( patrz inne plotki i sensacje ). Jestem stałym obserwatorem forum, staram się traktować forum jak encyklopedię naszej branży.
Mam nadzieję czytać już tylko poważne zgłoszenia i posty wnoszące coś nowego. Do następnego kontaktu - wszystkim branżowcom życzę sukcesów naprawdę bez ironii.
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

odsyłam Panów do tematu o "mojej Fabryce w której nie mam co robić dlatego wpisuję się na forum" gdzie wyraziłem opinię o tych zarzutach.
amateur - zgrywasz się Pan z tym Vitrotermem?
fabrykant3 - śmietnik powstaje dzięki wszystkowiedzącym ludziom (nie przekumatym
) którzy w każdym temacie dorzucają swoje 3 grosze...
data zalogowania => szacunek dla wszystkich którzy od razu przy zakładaniu nawet małej działalności podłączają internet
"dowodów" przedstawiac nie zamierzam ani nie muszę, usłyszałem to od kogoś równie zdziwionego jak ja, nie pisze niczego złośliwie, po prostu pytam, jednak widzę że potwierdzenia lub zaprzeczenia nie otrzymałem (przynajmniej na forum - "encyklopedii" branży), tylko stek podejrzeń o bycie "agentem" MOSADu... z siedzibą w "ziemii obiecanej"
wszelkie dodatkowe wątpliwości chetnie i rzeczowo wyjaśnię na PW.
pozdrawiam Rozsądnych bez manii prześladowczej
amateur - zgrywasz się Pan z tym Vitrotermem?
fabrykant3 - śmietnik powstaje dzięki wszystkowiedzącym ludziom (nie przekumatym
data zalogowania => szacunek dla wszystkich którzy od razu przy zakładaniu nawet małej działalności podłączają internet
"dowodów" przedstawiac nie zamierzam ani nie muszę, usłyszałem to od kogoś równie zdziwionego jak ja, nie pisze niczego złośliwie, po prostu pytam, jednak widzę że potwierdzenia lub zaprzeczenia nie otrzymałem (przynajmniej na forum - "encyklopedii" branży), tylko stek podejrzeń o bycie "agentem" MOSADu... z siedzibą w "ziemii obiecanej"
wszelkie dodatkowe wątpliwości chetnie i rzeczowo wyjaśnię na PW.
pozdrawiam Rozsądnych bez manii prześladowczej
NIE, współpracuję z nimi trochę czasu i wiem skąd biorą szyby, profil i okucie, nie jest to tajemnicą i nie spotkałem jeszcze okna które by miało szybę z Vitrotermuprzekumaty_Borsuk pisze: amateur - zgrywasz się Pan z tym Vitrotermem?
W dzisiejszych czasach to podstawa, bez netu jak bez ręki, mając intrnet redukuje sie koszty rozmów telefonicznych i eliminuje faks. Zresztą przy dzisiejszych cenach dostępu do netu to niejest aż tak duży wdatek.data zalogowania => szacunek dla wszystkich którzy od razu przy zakładaniu nawet małej działalności podłączają internet
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

"NIE, współpracuję z nimi trochę czasu i wiem skąd biorą szyby, profil i okucie, nie jest to tajemnicą i nie spotkałem jeszcze okna które by miało szybę z Vitrotermu"
widocznie "troche" to malo Panie amateur, prosze sie nie upierac, albo zapytac u zrodla, czy nigdy nie mieli tych szyb...
co do netu, pieniadze czasami nie wystarcza, kiedy nie ma mozliwosci podlaczenia sensownego operatora, zreszta niewazne, wszystkiego dobrego wszystkim
widocznie "troche" to malo Panie amateur, prosze sie nie upierac, albo zapytac u zrodla, czy nigdy nie mieli tych szyb...
co do netu, pieniadze czasami nie wystarcza, kiedy nie ma mozliwosci podlaczenia sensownego operatora, zreszta niewazne, wszystkiego dobrego wszystkim
Przed meczem polska - Brazylia pilkarze Brazylii wchodza do szatni a tam tylko wisi jeden jedyny strój Ronaldinio. konsternacja co robic. wkoncu ustalili ze nie ma rady ronaldinio zagra sam przeciwko polsce a reszta chlopakow pojdzie sobie na piwko i jak uradzili tak zrobili siedza sobie pija piwko fajeczki pala ale w pewnej chwili ktorys mowi a moze zobaczymy jak tam mecz zerkaja w tv a tam 37 min i jest 1-0 dla brazylii radosc wielka siedza dalej ale przyszla pora na koncowy wynik patrza jest 1-1 bramke w 78 min strzelil RASIAK troszke zasmuceni ale nic zawsze to remis czekaja na swojego pilkarza przychodzi ronaldinio wiec pytaja go jak to sie stalo dlaczego nie utrzymal prowadzenia a On na to chlopaki bardzo mi przykro ale w 62 min dostalem czerwona kartke i wyrównali....
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Powyższy kawałek pochodz z porali interia - jest w wątku dyskusji o sparingu drużyny P. Janasa - Kolumbia.
A co do okien kogo to teraz obchodzi - Pany mundial za tydzień.
A polacy znowu w domu........
:(:(:(:(:(:(:(
A co do okien kogo to teraz obchodzi - Pany mundial za tydzień.
A polacy znowu w domu........
Post ten kieruję do grafomana podpisującego się "leszek". Radzę zacząć od ortografii, następnie nauczyć się regulacji i montażu okien, a gdy posiądziesz tę wiedzę oceń okna i napisz post, lecz nie w oparciu o zmyślone opowiadania innych lecz o własne doświadczenia.
Znam doskonale okna ABM, moje zdanie na temat tej fabryki, obsługi dealerów, załatwiania (sporadycznych) reklamacji jest zupełnie inne niż Twoje i co najważniejsze - klienci są bardzo zadowoleni z okien wyprodukowanych przez ABM i zamontowanych przez osby potrafiące wykonać tę czynność fachowo.
Zachowaj umiar w słowach i nie pisz takich sformułowań "ta firma padnie". Pomyśl o swojej firmie (jeśli takową posiadasz).
Znam doskonale okna ABM, moje zdanie na temat tej fabryki, obsługi dealerów, załatwiania (sporadycznych) reklamacji jest zupełnie inne niż Twoje i co najważniejsze - klienci są bardzo zadowoleni z okien wyprodukowanych przez ABM i zamontowanych przez osby potrafiące wykonać tę czynność fachowo.
Zachowaj umiar w słowach i nie pisz takich sformułowań "ta firma padnie". Pomyśl o swojej firmie (jeśli takową posiadasz).
Tekst na poziomie drugiej bramki dla Kolumbi.leszek pisze:obchodi bo nikt nie chce szajsowatych okien z badziewnej firmy .
ABM reklamuje że są tanie a dla tego że połowy żeczy nie mają w sobie co inne okna i dlatebo ludzie je chcą bo tanie a potem się nie domykają są szpary i ciągle reklamacje kupóją a potem płaczą
-
przekumaty_Borsuk
- Czytelnik

w odpowiedzi na post DAREK13: 
Reprezentacja Polski awansowała do Mistrzostw Świata i Paweł Janas postanowił wzmocnić skład naszych Orłów o czarnoskórego bramkostrzelnego napastnika. Wrzenili więc chłopa do kadry i przed pierwszym meczem na MŚ siedzą w szatni na odprawie z trenerem Janasem.
Janas: "Słuchaj, TO JEST PIŁKA, TO JEST PIŁKA I TĄ PIŁKE MUSISZ TAM...DO TAMTEGO PROSTOKĄTA BIAŁEGO - CZYLI DO BRAMKI..."
Czarnoskóry wstaje i mówi:<perfekcyjną polszczyzną>" Przepraszam bardzo, ja mieszkam w Polsce od urodzenia, moja Matka była Polką a ja ukończyłem filologię polską z wyróżnieniem i uważam że mówię po polsku lepiej od niejednego Polaka..."
na to Janas: "siadaj Synu, mówiłem do Rasiaka"
pozdrawiam,
mniej ciśnień życzę
Reprezentacja Polski awansowała do Mistrzostw Świata i Paweł Janas postanowił wzmocnić skład naszych Orłów o czarnoskórego bramkostrzelnego napastnika. Wrzenili więc chłopa do kadry i przed pierwszym meczem na MŚ siedzą w szatni na odprawie z trenerem Janasem.
Janas: "Słuchaj, TO JEST PIŁKA, TO JEST PIŁKA I TĄ PIŁKE MUSISZ TAM...DO TAMTEGO PROSTOKĄTA BIAŁEGO - CZYLI DO BRAMKI..."
Czarnoskóry wstaje i mówi:<perfekcyjną polszczyzną>" Przepraszam bardzo, ja mieszkam w Polsce od urodzenia, moja Matka była Polką a ja ukończyłem filologię polską z wyróżnieniem i uważam że mówię po polsku lepiej od niejednego Polaka..."
na to Janas: "siadaj Synu, mówiłem do Rasiaka"
pozdrawiam,
mniej ciśnień życzę
w odpowiedzi przekumatemu
złapał gość złotą rybkę i potoczyło się jak w bajce..... "spełnij trzy życzenia"
1. chcę zrobić coś co mało kto potrafi
2. chcę żeby jak to zrobię to ludziom szczeny opadły
3. chcę żeby o tym długo gadali
4. niech będę sławny i mnie pokazują w TV
sorki rybko miało być trzy ??
A rybka - "dla ciebie Kuszczak spełnię jedno gratis"- no i spełniła
acha
i jeszcze jedno
ponoć Ekwador szykuje się do wystawienia drużyny która będzie się składać z jedenastu bramkarzy
1. chcę zrobić coś co mało kto potrafi
2. chcę żeby jak to zrobię to ludziom szczeny opadły
3. chcę żeby o tym długo gadali
4. niech będę sławny i mnie pokazują w TV
sorki rybko miało być trzy ??
A rybka - "dla ciebie Kuszczak spełnię jedno gratis"- no i spełniła
acha
i jeszcze jedno
ponoć Ekwador szykuje się do wystawienia drużyny która będzie się składać z jedenastu bramkarzy