jak zaciemnić świetlik
-
Krzysztof Korpowski
- Czytelnik

jak zaciemnić świetlik
Witam!
Mam problem , trfiło się zlecenie wykonania zaciemnienia na świetlik o wymiarach 250cm x 300cm .Zlecenie o tyle nietypowe że świetlik jest w dachu zupełnie poziomy.Do tego jeszcze wypukły , nie ma możliwości zaciemnienia od zewnątrz, tylko od wewnętrznej strony.Mocowanie zaciemnienia do boków otworu okiennego! Podpowiedzcie jak to zrobić tzn czy znacie jakąś firme która coś takiego proponuje.Wysokość pomieszczenia 2,9m.Najlepiej coś z napędem elektrycznym ale nie koniecznie.
Mam problem , trfiło się zlecenie wykonania zaciemnienia na świetlik o wymiarach 250cm x 300cm .Zlecenie o tyle nietypowe że świetlik jest w dachu zupełnie poziomy.Do tego jeszcze wypukły , nie ma możliwości zaciemnienia od zewnątrz, tylko od wewnętrznej strony.Mocowanie zaciemnienia do boków otworu okiennego! Podpowiedzcie jak to zrobić tzn czy znacie jakąś firme która coś takiego proponuje.Wysokość pomieszczenia 2,9m.Najlepiej coś z napędem elektrycznym ale nie koniecznie.
Krzysiek
-
Krzysztof Korpowski
- Czytelnik

-
dragard1951
- Małomówny

WAREMA - przedstawiciel inż. Tomasz Jasieński 022 812-05-09
www.markizy.pl, www.warema.de.
Zdaje się, że robi to również SELT z Wrocławia.
powodzenia
powodzenia
-
Krzysztof Korpowski
- Czytelnik

Wielkie dzięki za podpowiedż , jak się domyślam chodzi tu o rolete VERANDA, właśnie jak narazie to tylko ją brałem pod uwage ale nie do końca spełnia ona moje oczekiwania.Przedewszystkim jest to produkt polecany głównie na zewnątrz pomieszczenia.Nawet mocowania ma do zewnętrznej strony budynku.Nawet gdybym przerobił mocowania to i tak między świetkikiem a sufitem musi być spora odległość około 40cm aby ją zamocować .Nie może ona być zamocowana w odwrotnej pozycji tylko puszką do góry,klapa od puszki jest na zawiasach więc trzeba sporo miejsca aby ją otworzyć a tam niestety czasami trzeba się dostać bo są tam naciągi.Boje się jeszcze tego zwisu jaki może powstać na tej szerokości tymbardziej że jak będzie zamocowana wewnątrz to przez świetlik będzie na nią działała temperatura dwa razy większa niż na zewnątrz.A to musi być i funkcjonalne i ładnie wyglądać nawet po kilku latach!dragard1951 pisze:WAREMA - przedstawiciel inż. Tomasz Jasieński 022 812-05-09
powodzenia
Krzysiek