Ponowna akcja badania okien "związku"...
Ponowna akcja badania okien "związku"...
Właśnie czytam muratora... Te badania okien przeprowadzane przez "Związek Polskie Okna i Drzwi" wg mnie zakrawają na kpiną!
Okno PCV nie przeszło testu szczelności. Ale w tekście czytamy: "Na uwagę zasługuje jednak to, że wystarczyło wyregulowanie okna z PCW przez serwis producenta, aby zaczęło ono spełniać deklarowane parametry". To tak jakby testując samochód napisać: "Samochód niestety sprawiał od początku kłopoty. Po wyjechaniu z salonu i ujechaniu 20 km samochód stanął. Przyjechał serwis i nalał paliwa. Usterka została usunięta."
Okno PCV nie przeszło testu szczelności. Ale w tekście czytamy: "Na uwagę zasługuje jednak to, że wystarczyło wyregulowanie okna z PCW przez serwis producenta, aby zaczęło ono spełniać deklarowane parametry". To tak jakby testując samochód napisać: "Samochód niestety sprawiał od początku kłopoty. Po wyjechaniu z salonu i ujechaniu 20 km samochód stanął. Przyjechał serwis i nalał paliwa. Usterka została usunięta."
badanie okien
No to teraz jest wszystko jasne.
Te badania przeprowadza rzeźnik, a okna w czasie badania są powieszone na chaku.
pozdrawiam - ranad
Te badania przeprowadza rzeźnik, a okna w czasie badania są powieszone na chaku.
pozdrawiam - ranad
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Nikt nikogo za rękę nie złapał. Ja się moge wypowiadać tylko co do ich pierwszych "badań", i pisma które u mnie leży w skoroszycie, które oferuje ponowne "przebadanie" okien w zamian za "zwrot kosztów zakupu okien i badania" i (piszę to z pamięci) że wtedy nie będzie problemów z uzyskaniem rekomendacji związku.miras pisze:" ZWIĄZEK " chciał się pewnie wykazać ,że coś robi ,Murator to chwycił , no i wyszło trochę stronniczo , obiektywnie tego nie zrobili , laury dla Krakowa trochę kolesiostwem jadą ,
Do tej pory żałuję, że poskąpiłem tych 15 czy 20k. Z drugiej strony to i tak nie przeszkodziłoby pisac Oknoplastowi, że jako jedyne przeszły badania. Trzecia strona medalu (oksymoron
O konkurencji pisze się dobrze albo w ogóle, ale byłem na przeszpiegach w kilku ich salonach, mogę pogratulować wystroju i generalnie marketingu. Zasadniczy problem to jest sam produkt, i te nieszczęsne 4 komory w skrzydle w Orionie i Awansie, a więc systemach niby z wyższej półki. Okna wykonane naprawdę bardzo ładnie, bardzo dobrze zaczyszczone; sprzedawcy kompetentni, tylko że zastrzeliło ich pytanie o przesuwkę (widać, że takich sprzedają mało, o ile w ogóle). Reasumując: dobry punkt handlowy, dobra jakość wykonania produktu, sam produkt to średnia półka krajowa, segment rynkowy: bloki, lepsze mieszkania, gorsze domki, duże inwestycje w wawce (gdzie szukają 5 komorówek a chyba dostają 4 komory w skrzydle, i nawet o tym nie wiedzą zapewne