dobre okna z drewna
dobre okna z drewna
Witam,
kolejny frajer na przemial...
Poradzicie kto robi dobre (moga byc drogie) okna z drewna, nejchetniej z mozliwoscia nietypowego zamowienia, chetnie z mozliwoscia okrycia z zewnatrz aluminium. Chodzi tu o okna do willi, glownie pionowe o wysokosci 2m, o szerokosci od 40-90cm.
Musza wytrzymac bez problemu minimum 30 lat.
kolejny frajer na przemial...
Poradzicie kto robi dobre (moga byc drogie) okna z drewna, nejchetniej z mozliwoscia nietypowego zamowienia, chetnie z mozliwoscia okrycia z zewnatrz aluminium. Chodzi tu o okna do willi, glownie pionowe o wysokosci 2m, o szerokosci od 40-90cm.
Musza wytrzymac bez problemu minimum 30 lat.
-
ale ja sie nie znam
- Małomówny

Biegus (B&B) jest jak najbardziej ok jednak nie ma doświadczenia z okładaniem aluminium polecam firmę OKNODREW spod Opola www.oknodrew.pl - nie zawiedziesz się zarówno jakością jaki i obsługą....Pozdrawiam
-
Klaus Kichbauer
- Czytelnik

Dobre okna z drewna
Wolne zarty. Ta firma pana Biegusa nie ma zielonego pojecia o nakladkach aluminiowych. Nie maja tego wdrozonego. Prowizorka i brak profesjonalizmu. Dziwie sie ze rekomendujecie takie firmy.
KLAUS - ja mogę ich tego nauczyć. Pracuję w tym temacie - trzeba mieć dobrą piłę i kumatego gościa na produkcji. oraz SUPER technika. KLAUS rozumiem, że jesteś DEUTSCHE - Twoje zamiary są skazane na niepowodzenie - My Polacy - Słowianie wygramy z Waszą kulturą. Jesteśmy na to skazani - kupujemy bardziej wydajne technologie, mamy też bardziej zmotywowanych handlowców oraz większą wydajność i niższe koszta.Ttaki proces trwa już 3 lata i wiesz o tym - dlaczego walczysz, to jest "misja skazana na klęskę"
Ponosisz koszt, które mógłbyś wydatkować np. w Chinach. Verstest Du dir
mein Freund

jawaryn 
Nie ma problem aby to zlecenia wykonała firma DREMAR z Jeżowa ul. Łowicka 85/87. Tel. 046 875 61 81 Fax: 046 875 61 50 e-mail: [email protected].
Wielokrotnie realizowane były zlecenia z okładzinami aluminiowymi na terenie Polski, Niemiec oraz Hiszpanii. Jakość realizacji była monitorowana za każdym razem przez poddostawców komponentów aluminiowych
Za każdym razem Inwestor opiniował POZYTYWNIE realizację
Pozdrawiam
Wielokrotnie realizowane były zlecenia z okładzinami aluminiowymi na terenie Polski, Niemiec oraz Hiszpanii. Jakość realizacji była monitorowana za każdym razem przez poddostawców komponentów aluminiowych
Pozdrawiam
jawaryn 
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Kiedyś pewnym niemcom powiedziałem wprost, że jeśli dalej będą tak działali jak działają, to za ćwierć wieku będą musieli się uczyć mówić po polsku. Od tego czasu w rozmowach o mnie mówią "sk... młody Jezierski". Wiem bo do mnie doszło pocztą pantoflową. Nie muszę mówić, jak jestem z tego dumny
Zgadzam się z przedmówcą, jesteśmy bardziej wydajni i pomysłowi. Jesteśmy na dorobku i jeszcze nie mamy pokładów tłustego lenistwa. Musimy to wykorzystać jako naród. Do pracy, Panowie
Zgadzam się z przedmówcą, jesteśmy bardziej wydajni i pomysłowi. Jesteśmy na dorobku i jeszcze nie mamy pokładów tłustego lenistwa. Musimy to wykorzystać jako naród. Do pracy, Panowie
Panowie, panowie po co tyle agresji.
Ja nie przypuszczam, ja wiem i obserwuję na codzień różnice między stosunkiem nas polaków do pracy, a stosunkiem innych narodów. Jesteśmy o wiele bardziej pracowici, o niebo dokładniejsi i o dwa nieba szbciej się uczymy!!!!!!!!!
To prawda.
Apeluje przestańmy walczyć z wszystkimi dookoła, kolaborujmy. Pan Klaus nie jest naszym wrogiem, żaden niemiec czy inny ktoś nie jest naszym wrogiem. Nie róbmy sobie wrogów. Let's make a friends:).
Ja nie przypuszczam, ja wiem i obserwuję na codzień różnice między stosunkiem nas polaków do pracy, a stosunkiem innych narodów. Jesteśmy o wiele bardziej pracowici, o niebo dokładniejsi i o dwa nieba szbciej się uczymy!!!!!!!!!
To prawda.
Apeluje przestańmy walczyć z wszystkimi dookoła, kolaborujmy. Pan Klaus nie jest naszym wrogiem, żaden niemiec czy inny ktoś nie jest naszym wrogiem. Nie róbmy sobie wrogów. Let's make a friends:).
Re: dobre okna z drewna
Jeżeli okna z drewna to tylko od Biegusa !współpracuje z nim juz 5 lat i nigdy nie widziałem nie zadowolonego klienta!Przedewszystki jakość jakość i perfekcyjne wykonanie!
Pozostałe okna na rynku drewniane to dłubanina w drewnie !
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Sorry ze Wam tak przerwę dyskusję- chociaż nie w odpowiednim wątku to zapowiada się ciekawie -ale wrócę do głównego tematu.
Dla sprecyzowania tego OKNO -DREW`a - tak jak mi sie wydawało są z Olsztyna, nie Opola.
I mają okna droższe o 30-50 % droższe od standardu rynkowego. Jak ktoś chce bazować w tej cenie i tym regionie to sprawdzcie jeszcze KARO.
Dla sprecyzowania tego OKNO -DREW`a - tak jak mi sie wydawało są z Olsztyna, nie Opola.
I mają okna droższe o 30-50 % droższe od standardu rynkowego. Jak ktoś chce bazować w tej cenie i tym regionie to sprawdzcie jeszcze KARO.
-
ale ja sie nie znam
- Małomówny

masz rację parę lat temu się nie przygotowałem
ale pod Opolem też jest http://www.oknodrew.opol.pl/
Błagam kolego!! Gość chciał dobre okna to pomyślałem o Biegusie ale chyba zapomnieliśmy o pojęciu terminowość - wszystko można napisać o nim ale nie to że zwraca uwagę na terminy i paru niezadowolonych z tego powodu klientów było....może ich nie widziałeś ze względu na dojazd do fabryki trochę ciężko się minąć hihiROLMET pisze:Jeżeli okna z drewna to tylko od Biegusa !współpracuje z nim juz 5 lat i nigdy nie widziałem nie zadowolonego klienta!Przedewszystki jakość jakość i perfekcyjne wykonanie!
a co rozumiecie przez "dobre drewniane okna" - skąd wiecie, że ten czy tamten produkuje dobre okna
Pokazuje Wam jakiś certyfikat czy co tam ma
Pokazuje Wam jakiś certyfikat czy co tam ma
jawaryn 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
KTMG - dobre.. bo tak mówi ich handlowiec, którego się lubi
))
To wszystko to tylko plebiscyt popularności ten kto dostanie wiecej głosów (np o 3 osoby wiecej sie pozytywnie wypowie) jest lepszy.
Nie da się powiedziec dobre.
Ja żyję ze sprzedazy drewnianej stolarki i odważe się bronić tylko "swojego" Producenta, bo znam go jak własną kieszeń. Reszta? Mogę przypuszczac, bo nawet jesli trafiło mi sie kilka razy w roku montowac wyroby innych firm to nie jest to wystarczająco duzo, by moc je autorytatywnie ocenić.
Wkurzył mnie kiedys przedstawiciel firmy plastikowej, która wykupila producenta drewna. Sprzedawałem ich plastik, wiec sie "znalismy". Pewnego dnia w rozmowie o "moim" drewnie powiedzial "aaa, ta firma to lipa, w ich drewno paznokieć cały wchodzi" Za sam ton i frma zdania miałem ochotę go wyprosicć, a że było to dla mnie wyssane z palca kłamstwo.. to aż sie zagotowałem. Niestety, tylko w sobie, bo zabrakło mi odwagi wyrzucić.
Ale finał jest taki, że z czasem stracilem zaufanie dla calej jego firmy i ich okna są juz zdjęte z ekspozycji, bo nie potrafilem znaleźć dla nich argumentów "ZA".
Po co ja to piszę? Bo ta firma twierdzi, że robi dobre okna. Z resztą? Kto się przyzna że robi buble????
To wszystko to tylko plebiscyt popularności ten kto dostanie wiecej głosów (np o 3 osoby wiecej sie pozytywnie wypowie) jest lepszy.
Nie da się powiedziec dobre.
Ja żyję ze sprzedazy drewnianej stolarki i odważe się bronić tylko "swojego" Producenta, bo znam go jak własną kieszeń. Reszta? Mogę przypuszczac, bo nawet jesli trafiło mi sie kilka razy w roku montowac wyroby innych firm to nie jest to wystarczająco duzo, by moc je autorytatywnie ocenić.
Wkurzył mnie kiedys przedstawiciel firmy plastikowej, która wykupila producenta drewna. Sprzedawałem ich plastik, wiec sie "znalismy". Pewnego dnia w rozmowie o "moim" drewnie powiedzial "aaa, ta firma to lipa, w ich drewno paznokieć cały wchodzi" Za sam ton i frma zdania miałem ochotę go wyprosicć, a że było to dla mnie wyssane z palca kłamstwo.. to aż sie zagotowałem. Niestety, tylko w sobie, bo zabrakło mi odwagi wyrzucić.
Ale finał jest taki, że z czasem stracilem zaufanie dla calej jego firmy i ich okna są juz zdjęte z ekspozycji, bo nie potrafilem znaleźć dla nich argumentów "ZA".
Po co ja to piszę? Bo ta firma twierdzi, że robi dobre okna. Z resztą? Kto się przyzna że robi buble????
rozumiem, że przede wszystkim Twoje przekonanie o danym producencie stolarki drewnianej decyduje, że sprzedajesz. Ciekawi mnie jakich ARGUMENTÓW używasz w procesie sprzedaży drewna - oczywiście te argumenty to nie Twoja eurydycja w stylu "fajne okna", "piękne drzwi", "fantastyczny komfort" czy "przepiękna kolorystyka"
Pytałem się też czy argumenty popierasz jakimiś "kwitami"
Pytałem się też czy argumenty popierasz jakimiś "kwitami"
jawaryn 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ależ ja nie mogę mieć kategorycznych argumentów za daną firmą
.
Sprzedaje zbyt wiele różnych marek, w tym okna PCW, co poniekąd się gryzie. Z resztą - sprzed dziesięciu lat pamiętam wojnę prowadzoną przez producentów drewna - ech, jak byłem "atakowany" przez ich pracowników broniąc na targach ekspozycji "plastikowej". Takie namawianie na siłę skutecznie mi wtedy obrzydzono, dlatego jak przyjdziesz do mnie po okna nie usłyszysz że dane firma jest "jedyna słuszna i najlepsza" a przy okazji najtańsza. Usłyszysz "za" i "przeciw", nawet jeśli ślepo chcesz drewno to dowiesz się u mnie, że nie jest to produkt dla zapracowanych lub leniwych i trzeba go będzie po jakimś czasie odnowić.
A jak mówisz wyłącznie o PCW to nie będę Cię przekonywał że warto kupić drewno, chociaż osobiście uważam że to bardzo wdzieczny materiał na stolarkę, ale i bardzo wymagający.
a moze Ty myslałes o jeszcze innych kwitach?
Sprzedaje zbyt wiele różnych marek, w tym okna PCW, co poniekąd się gryzie. Z resztą - sprzed dziesięciu lat pamiętam wojnę prowadzoną przez producentów drewna - ech, jak byłem "atakowany" przez ich pracowników broniąc na targach ekspozycji "plastikowej". Takie namawianie na siłę skutecznie mi wtedy obrzydzono, dlatego jak przyjdziesz do mnie po okna nie usłyszysz że dane firma jest "jedyna słuszna i najlepsza" a przy okazji najtańsza. Usłyszysz "za" i "przeciw", nawet jeśli ślepo chcesz drewno to dowiesz się u mnie, że nie jest to produkt dla zapracowanych lub leniwych i trzeba go będzie po jakimś czasie odnowić.
A jak mówisz wyłącznie o PCW to nie będę Cię przekonywał że warto kupić drewno, chociaż osobiście uważam że to bardzo wdzieczny materiał na stolarkę, ale i bardzo wymagający.
a moze Ty myslałes o jeszcze innych kwitach?
Koledzy!Dobre okna drewniane to tylko od Biegusa!Dojazd naprawde ma wąski ale chyba nie o to chodzi!Faktycznie czasem z terminem było ciężko ale co najwyżej o góra 1-2 tygodni nie tragedia a klienci zawsze narzekają jak przychodzi do płacenia.
Że termin za długi że kolor nie ten który sami wybrali jeżeli handlujecie czymkolwiek to wiecie że klient potrafi wymyslec cuda.
Termin u Biegusa bardzo sie poprawił ponieważ chłopaki się rozwijają i postawili 3 potężne nowe hale więc okienka idą znacznie szybciej .
Drugim powodem czasem z opóźnianiem terminu realizacji po prostu była dokładność przy tym co robią .
Pozdrawiam
Że termin za długi że kolor nie ten który sami wybrali jeżeli handlujecie czymkolwiek to wiecie że klient potrafi wymyslec cuda.
Termin u Biegusa bardzo sie poprawił ponieważ chłopaki się rozwijają i postawili 3 potężne nowe hale więc okienka idą znacznie szybciej .
Drugim powodem czasem z opóźnianiem terminu realizacji po prostu była dokładność przy tym co robią .
Pozdrawiam
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Rolmet - bzdury opowiadasz!
Trzy nowe, wielkie hale? A co to ma za znaczenie. Co, oni produkują tysiące okien miesiecznie ze sie nie miescili?
To ma ze sobą niewiele wspólnego.
Dokładność? A co to ma wspolnego z terminem?Chyba wiedzą jak szybko robią i potrafią to oszacować podając odpowiednio długi termin!?No chyba że liczą żę większość okien przejdzie szybciej nie potrzebując dokładności.
Nic nie ma do Biegusa. Może to nawet firma która by mi sie spodobała, ale po takiej "reklamie" nie zainteresowałbym się nią na poważnie.
A niedotrzymywane terminy biorą się z takich przyczyn jak:
1. Zła organizacja. I to by w sumie wyczerpywalo temat, ale rozwinę, bo tu można poszukać podpunktów:
- brak pieniędzy,
- brak surowców wynikający ze złej organizacji, wyboru złych dostawców lub/i braku pieniędzy
- "twórczy" handlowcy życjący nadzieją że coś się uda zrobic szybciej i obiecujący cuda
- zachłanność i kombinatorstwo, czyli przyjmowanie zamówień na expres i odsuwanie ustawionej wcześniej, "mniej ważnej" produkcji.
Napisałem to ogólnie - wcale nie w odniesieniu do jakiejś konkretnej firmy.
A najczęściej to jest tak, że w mniejszych firmach wszystkiego chcialby dopilnować osobiście właściciel wkładając w każde okno własne serce, ale tak się nie da rozwijać wielkości produkcji. Co nie znaczy, że takie podejscie nie zasługuje na szacunek.
Trzy nowe, wielkie hale? A co to ma za znaczenie. Co, oni produkują tysiące okien miesiecznie ze sie nie miescili?
To ma ze sobą niewiele wspólnego.
Dokładność? A co to ma wspolnego z terminem?Chyba wiedzą jak szybko robią i potrafią to oszacować podając odpowiednio długi termin!?No chyba że liczą żę większość okien przejdzie szybciej nie potrzebując dokładności.
Nic nie ma do Biegusa. Może to nawet firma która by mi sie spodobała, ale po takiej "reklamie" nie zainteresowałbym się nią na poważnie.
A niedotrzymywane terminy biorą się z takich przyczyn jak:
1. Zła organizacja. I to by w sumie wyczerpywalo temat, ale rozwinę, bo tu można poszukać podpunktów:
- brak pieniędzy,
- brak surowców wynikający ze złej organizacji, wyboru złych dostawców lub/i braku pieniędzy
- "twórczy" handlowcy życjący nadzieją że coś się uda zrobic szybciej i obiecujący cuda
- zachłanność i kombinatorstwo, czyli przyjmowanie zamówień na expres i odsuwanie ustawionej wcześniej, "mniej ważnej" produkcji.
Napisałem to ogólnie - wcale nie w odniesieniu do jakiejś konkretnej firmy.
A najczęściej to jest tak, że w mniejszych firmach wszystkiego chcialby dopilnować osobiście właściciel wkładając w każde okno własne serce, ale tak się nie da rozwijać wielkości produkcji. Co nie znaczy, że takie podejscie nie zasługuje na szacunek.
Też polecam okna Biegusa. Solidna firma, super jakość warta swojej ceny.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
A może jakieś przykłady ? dlaczego tak właśnie uważasz?wlen pisze:Też polecam okna Biegusa. Solidna firma, super jakość warta swojej ceny.
Wybacz - pytam złośliwie. Zwykle tak traktuję pierwsze posty osoby, która właśnie się zarejestrowała i zanim przedstawiła to od razu używa superlatyw...
To zawsze pachnie kryptoreklamą.
Z mojej wiedzy wynika Drodzy Panowie (a jest ona spora ) że niemal wszyscy producenci okien drewnianych w naszym kraju mają zarówno takie same urządzenia i technologie jak i ten sam system ,,68,, różnią się jedynie szczegółami estetycznymi . Co do okładziny alu , to radziłbym kupić okna i dać je do okładzinowania do firmy Effektor lub Aluron . Są to krajowi producenci tych systemów i tylko oni we właściwy sposób to zrobią . A jeśli szukacie dobrego okna drewnianego to sugerowałbym system ,,78,, który od niedawna jest u nas wdrażany i można nim zaimponować klijentowi . Nie wspomnę o oknie pasywnym które też się u nas robi ale cena niestety odstrasza .
pozdrawiam
pozdrawiam
-
grzegorz37b
- Czytelnik

M&S Pomorska odpada ostatnio sie popsuli. I będzie kłopot, bo bywają takowe i to duże. Z powodu jakości nawet, majace różne finały.
Choć sprawdzić ich zawsze można.
Warto jednak spróbować kogoś mniejszego kto się postara.
Pozdrawiam.
Choć sprawdzić ich zawsze można.
Warto jednak spróbować kogoś mniejszego kto się postara.
Pozdrawiam.
żarty z tą stolarnią u biegusa ,za taką kasę kupisz sprawdzone markowe z gwarancją
różnica taka jak adidas z CHRL
różnica taka jak adidas z CHRL
-
tata_muminka
- Czytelnik

A co sądzicie na temat humdrex-u, włoszczowej, bądź tez sokółki ????? Ja już wymieniałem pięcio letnie okno z Sokółki na nowy plastik.
w stolarce otworowej drewnianej pracuje ok 1200 firm w Polsce. Z moich namiarów wynika, że ok 300 - 500 firm ze wspomnianej puli ma JAKOŚĆ na poziomie najwyższym.
Bardzo podobne procenta występują wśród producentów PVC
Bardzo podobne procenta występują wśród producentów PVC
jawaryn 
Re:
Nadawanie przez Kolegę Jezierskiego bardzo mi się podobalekomin pisze:Kiedyś pewnym niemcom powiedziałem wprost, że jeśli dalej będą tak działali jak działają, to za ćwierć wieku będą musieli się uczyć mówić po polsku. Od tego czasu w rozmowach o mnie mówią "sk... młody Jezierski". Wiem bo do mnie doszło pocztą pantoflową. Nie muszę mówić, jak jestem z tego dumny![]()
jawaryn 
tzw Zachodu - nie ma co się bać. Polscy producenci są LEPSI pod każdym względem - jakość, cena, wydajność, terminowość, logistyka - szybko się uczymy i mamy niepohamowaną chęć zysku co nas determinuje do realizowania wyzwań w szybki sposób. Zanim Zachód wykreuje decyzyjność My jesteśmy w realizacji danego projektu 
jawaryn 
Jak chcecie mieć problemy, to ja rzeczywiście polecam ze swojego doświadczenie firmę Biegus.Dwa lata temu jesienią zadatkowałem 3000 zl za okna,z terminem realizacji ok. 6 miesięcy.Od tego czasu szlag mnie trafia, Pan Przemek kilkakrotnie obiecywał szybki montaż, ale były to zwyczajne kłamstwa.Nie odbiera moich telefonów, nie oddaje zaliczki.
Spotkałem go ok. 2 tygodnie temu w Jeleniej Górze, oczywiście był bardzo miły i grzeczny, umówił się ze mna tego samego dnia na kojejne pomiary ( te sprzed 2 lat pewnie juz wyrzucił) i tyle go widziałem, oczywiście nie reaguje na moje telefony.Jak chcecie mieć takie atrakcje, to POLECAM FIRMĘ BIEGUS.
Spotkałem go ok. 2 tygodnie temu w Jeleniej Górze, oczywiście był bardzo miły i grzeczny, umówił się ze mna tego samego dnia na kojejne pomiary ( te sprzed 2 lat pewnie juz wyrzucił) i tyle go widziałem, oczywiście nie reaguje na moje telefony.Jak chcecie mieć takie atrakcje, to POLECAM FIRMĘ BIEGUS.
za własną głupotę się płaci !!!
Dzięki anko za dobre słowo!!!!!Moja gehenna z firmą Biegus dobiegła końca, dostałem zwrot zaliczki, Pan Przemek po 2 latach stwierdził,że moje okno tarasowe jest zbyt trudne i łaskawie oddał zaliczkę.