mam pytanie
mam pytanie
czy długo pochodzi balkon (z szybą p4) o wymiarach1180*2250 bez szczebliny, dodam że skrzydło waży 80 kg wykonane na profilu aura, dodam że oscieżnica ma 64 mm szerokosci a skrzydło 75mm,grubość scianek kl.a czyli 3,2 mm i czy jeśli pochodzi rok to można być spokojnym o jego dalszą żywotność?? (kolor biały) balkon zamontowany jest od południa.
-
miroslaw
Długo nie pochodzi,wymyslanie okien na calej szybie w pcv predzej czy pózniej kończy sie szybszymi awariami.A drgie to ze klient zamyka to z kopa i ma to w nosie -dlatego polowa okien juz po montazu w Polsce jest zle wyregulowana lub ustawiona,duzo przykladów szczególnie w instytucjach,blokach szybko stawianych i innych bym podał ale nie bede robil antyreklamy bo towar jest jaki jest a ludzie sa brani jacy sa .
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Lekomin, powiedz że żartujesz, bo pomyślę sobie coś złego.lekomin pisze:co to jest profil aura?
Aura to kawałek polskiej historii okiennej.
Wg mojej wiedzy jeden z pierwszych profili czterokomorowych na polskim rynku. 64 mm oscieznicy i 72 skrzydła (o ile dobrze pamietam). Profil początkowo MD z przegrodą środkową (to co ma w końcu Schueco Si82 i "pochodne")
Aura sprzedawała sie znakomicie kiedy Veka wprowadzała w Polsce Topline.
Aura zawsze była chwalona za bardzo dobrą sztywność i izolacyjność. Wyglądem nie ustępuje naszym średniakom.
Z resztą - poszukajcie jej sobie w Okfensie - do tej firmy też mam wielką sympatię!
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
lekomin - produkujesz na profilu należącym do najlepszych z najlepszych. Ale mam pytanie - dlaczego nie proponujesz Klientom "ciepłej ramki" w szybach ? Przecież to jeden z podstawowych elementów domu pasywnego !!!lekomin pisze:MD ma też jedna z wersji CT70.
Szczerze? Do Okfensu i do Thermoplastu mam wrodzony, historyczny szacunek. Po prostu jak byłem nastolatkiem, to ojciec mówił o tych firmach z uznaniem, jako tzw. dobrej konkurencji.
O profilu Aura w życiu nie słyszałem.. dla mnie historia zaczyna się od Softline'u
Jestem zaskoczony
jawaryn 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Dam sobie głowę uciąć że Jezierski wypuszcza okna z ciepłą ramką jako standard (nie mówię tu o 3 komorowkach, bo to rzeczy już niesprzedawalne).KNMTG pisze:lekomin - produkujesz na profilu należącym do najlepszych z najlepszych. Ale mam pytanie - dlaczego nie proponujesz Klientom "ciepłej ramki" w szybach ? Przecież to jeden z podstawowych elementów domu pasywnego !!!lekomin pisze:MD ma też jedna z wersji CT70.
Szczerze? Do Okfensu i do Thermoplastu mam wrodzony, historyczny szacunek. Po prostu jak byłem nastolatkiem, to ojciec mówił o tych firmach z uznaniem, jako tzw. dobrej konkurencji.
O profilu Aura w życiu nie słyszałem.. dla mnie historia zaczyna się od Softline'u
Jestem zaskoczony