podwyżki, podwyżki !!!!

superman
Czytelnik
Czytelnik

podwyżki, podwyżki !!!!

Post autor: superman »

Dostawca przysłał informację o podwyżkach, i szok !!!!!! 5% zmniejszył rabat czyli 10% wzrost ceny, jak to wygląda u was? Ae może to już najwyższy cza żeby więcej zarabiać? :D

oknoAD

superman
Czytelnik
Czytelnik

Re: podwyżki, podwyżki !!!!

Post autor: superman »

superman pisze:Dostawca przysłał informację o podwyżkach, i szok !!!!!! 5% zmniejszył rabat czyli 10% wzrost ceny, jak to wygląda u was? Ae może to już najwyższy cza żeby więcej zarabiać? :D
Oczywiście chodzi o okna PVC, i jeszcze jedna ciekawosta - podobno to jest jedna z kilku podwyżek w tym roku. A może zrobimy sondaż - ile będzie kosztować O34 na koniec roku ?
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

sprecyzuj - ciebie czy KLIENTA ? :)
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

Jak my podwyższyliśmy w styczniu to się z nas śmiali... Kolejna podwyżka koło czerwca jak będzie dalej tak szło. Ja będę miał obroty o jakieś 140% wyższe niż w zeszłym roku za pierwszy kwartał, a po zamówieniach widać, że to nie jest kwestia "lekkiej zimy". Struktura sprzedaży też się zmienia.. w ciągu stycznia i lutego kupilismy 1/3 całości zakupów nośnika (do okien w pełnym kolorze) w zeszłym roku. I to nie jest kwestia sezonowości, ale kwestia fundamentalnych zmian na rynku.
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

Ja dealerowi "jeszcze " spylam O34 na 5 komorach po 390 - 400 zeta. Wiem, że dealerzy popychają w granicach 580 - 650 zeta. Myślę, że podwyższę o minimum 50 złotych na O34 tylko zastanawiam się czy okucia nie pójdą do góry a wszystko na to wskazuje. Prawie cała konkurencja producencka jest już zapchana łącznie ze mną a to tylko może świadczyć o boomie. A jak jest boom to się powinno zarabiać krocie i ja mam to zamiar zrobić.

Cześć
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

U nas o34 jest w normalnej, płaskiej piątce po trochę poniżej 600.. Masz jeszcze trochę podwyżek do zrobienia ;)

ODPOWIEDZ