klej na oknach drewnianych
klej na oknach drewnianych
Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zakupiłem okna drewniane we Włoszczowej i monterzy (nie z Włoszczowej) podczas montażu okleili ramy okien taśmą malarską samoprzylepną. Okazało się, że po zerwaniu taśmy, na ramach pozostaje klej. Czym można usunąć ten klej? Zastanawiam się nad acetonem, ale czy nie spwoduje to zmatowienia koloru okien. Może ktoś ma jekiś pomysł, może już gdzieś był ten temat. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
erkon
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Dlatego zabraniam montażystom uzywać tasmy malarskiej do okien drewnianych, a jesli juz to należy ją zerwać najpozniej wnastepnego dnia.
Tasma do drewna - polecam PCW, białą, cena za rolkę szer. ok 3 -4 cm - ok 4-6zł. Droższa ale nie zdarzyło mi sie zeby ją zrywac..
A jak juz sie stało?
Sposób pierwszy: posmarowac olejem roslinnym (może być masło). Odczekać parę minut, ścierać szmatką nasączoną benzyną ekstrakcyjną. Zalecam spróbowac na niewidocznej częsci czy nie dziala za mocno.
Sposób drugi - cudowny środek WD 40. Psik, szmatka, i po bólu.
Tasma do drewna - polecam PCW, białą, cena za rolkę szer. ok 3 -4 cm - ok 4-6zł. Droższa ale nie zdarzyło mi sie zeby ją zrywac..
A jak juz sie stało?
Sposób pierwszy: posmarowac olejem roslinnym (może być masło). Odczekać parę minut, ścierać szmatką nasączoną benzyną ekstrakcyjną. Zalecam spróbowac na niewidocznej częsci czy nie dziala za mocno.
Sposób drugi - cudowny środek WD 40. Psik, szmatka, i po bólu.