Witam
już niebawem nasza sprzedaż i wariactwo montażowe się zakończy ze względy na nadciągający "sezon ogórkowy". Czy też na koniec roku prowadzicie analize swoich wyników? A pytanie jest takie JAKI BYŁ WŁAŚCIWIE TEN ROK? vat sie ustabilizował, jakiś specjalnych mobilizatorów nie było (ulgi itp). Niby mamy booomm w budownictwie. Licze że podzielicie się wiedza jak zachowują sie wskazniki sprzedaży u was, czy zmieniacie dostawcą, strategie..
Czy jest już zima??
...1 kwartał 2007 super - rokowania świetne, ale ...późniejsze miesiące lekkie rozczarowanie. Wzrost oczywiście w stosunku do 2006 jest, ale ...uwielbiam wspomnienia z czasów swoistego szaleństwa w 4 kwartale. Ta adrenalina, Klienci co o cenę się nie targują tylko klepią rzeczywistość i 100% przedpłaty kładą na stół nie pytając się o nic ...
jawaryn 
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Pamietam jak wiosną zapowiadałes niezliczone podwyzki cen szkłaKNMTG pisze:...1 kwartał 2007 super - rokowania świetne, ale ...późniejsze miesiące lekkie rozczarowanie. Wzrost oczywiście w stosunku do 2006 jest, ale ...uwielbiam wspomnienia z czasów swoistego szaleństwa w 4 kwartale. Ta adrenalina, Klienci co o cenę się nie targują tylko klepią rzeczywistość i 100% przedpłaty kładą na stół nie pytając się o nic ...
A tak sie stało ze mniej wiecej w czerwcu ceny sie ustabilizowały, tak samo jak te super zamówienia. Ale ja nie narzekam na drugą połowę roku, bo tez odnotowałem duzy wzrost (chyba głownie przez fakt, ze jestem ciagle w fazie "rozwoju" - w sumie - to juz drugi pelny rok, wiec bedzie juz tylko trudniej, ale i ambicji wiekszych nie mam, bo hurt mnie nie interesuje).
Za to od polowy pazdziernika pusto, co gorsza takze w segmencie drzwi.
Polowa listopada to znow większy ruch w wymianach, ale juz od tygodnia odbieram jedynie faksy z promocjami i obnizkami cen...
za to w drewnie...grudzien i zamowienia na przyszły rok beda nie gorsze niz normalną wiosną (bo juz mam zapowiedzi podwyzek... )