Profile GEALAN ?

BitDei

Profile GEALAN ?

Post autor: BitDei »

Zasłyszałem pochlebną opinię o profilach GEALAN. Czy naprawdę są takie doskonałe?

oknoAD

LUCKY\

Post autor: LUCKY\ »

PODOBNE DO KBE
WOLE THYSSEN
Ramona

Post autor: Ramona »

Lucky i Ruchaś nie mają racji, nie znają się, są nie kompetentni - GEALAN jest klasyfikowny jako system profili XXI wieku i ma bardzo mądrą politykę sprzedaży w przeciwieństwie so np. aluplsta czy kbe, które dają każdemu nawet garażowcom.
FX

Gealan - pierwsza liga

Post autor: FX »

LUCKY chyba widział tylko 3-komorówkę Gealana i na pewno nie przyjrzał się jej dobrze :) Porównanie z KBE to cios poniżej pasa. Gealan ma obecnie 3 liczące się systemy profili: 3, 4 i 5-komorowe. Najbardziej znana jest 3-komorówka, która jest jak na swoją klasę dobra ale wprowadza rewolucji. Największą rewelacją są pogłębione systemy (74 mm) w szczególności system S 7000. To zdecydowanie pierwsza liga - wystarczy porównać ciepłochronność i parametry statyczne. Zaletą tego profilu jest również to, że zaprojektowano go z myślą o antywłamaniowości. Od wielu lat na 5-komorówce Gealana produkuje potentat na rynku niemieckim - firma PAX, która bardzo mocno wykorzystuje antywłamaniowe właściwości profilu. W Polsce 5-komorówka Gealana jest mało znana, produkuje na niej tylko kilka firm.
mirek

Post autor: mirek »

jestem pod wrazeniem - mamy profil antywlamaniowy jeszcze o czym takim nie slyszalem prosze o wiecej danych na ten temat tylko bez bluzgow i rzucania inwektywami prosze o konkrety i certyfikat na profil antywlamaniowy
Gość

Post autor: Gość »

A ja słyszałem i to nie z jednego źródła że to to produkują w Rumunii
Prawda to ??

pvc
Małomówny
Małomówny

Rumunia

Post autor: pvc »

Tak to prawda .
A dokladniej w Transylwani w Siedmiogrodzie ( wczesniej byly tam produkowane trumny dla Draculli )
Z tego co wiem maja teraz przeniesc produkcje z Siedmiogrodu do Ciemnogrodu , aby dac mozliwosc zatrudnienia takim pracownikom jakich spotyka sie od czasu do czasu na tym forum .
Theo
www.pcv.pl
BitDei

-

Post autor: BitDei »

Gościu, chyba przesadziłeś.

http://www.gealan.com/

No chyba, że Niemcy zatrudniają biedne rumuńskie dzieci, by produkowały im profile, a te w zamian dostają kromkę chleba i czarną kawę bez cukru 2x dziennie.
Sisi

Re: Rumunia

Post autor: Sisi »

pvc pisze:Tak to prawda .
A dokladniej w Transylwani w Siedmiogrodzie ( wczesniej byly tam produkowane trumny dla Draculli )
Z tego co wiem maja teraz przeniesc produkcje z Siedmiogrodu do Ciemnogrodu , aby dac mozliwosc zatrudnienia takim pracownikom jakich spotyka sie od czasu do czasu na tym forum .
Theo
www.pcv.pl
THEO - ty masz jakieś problemy ? To idź pracować do glaspolu - tam ci pokażą gdzie twoje miejsce w unii !!! :lol:
ODPOWIEDZ