Agregat na budowe domu

emts
Zaangażowany
Zaangażowany

Agregat na budowe domu

Post autor: emts »

Witam. Przymierzam się do zakupu agregatu 3-fazowego. Czy ktoś z Was przerabiał może temat i może polecić coś wartego uwagi w rozsądnych pieniądzach? Myślę o mocy do 8kw. Żeby zasilić podstawowe obwody- w tym pompy układu co i cw oraz podstawowe urządzenia domowe. Z góry dziękuję za wszelkie kostruktywne uwagi i komentarze.

oknoAD

Awatar użytkownika
sterek
Rozgadany
Rozgadany

Re: Agregat na budowe domu

Post autor: sterek »

Podstawowe pytanie. Jaki czas przwidujesz na pracę owego agregatu.? Jle może nie być tego prądu? Też to dopiero maglowałam. Szukałam konwentorowego w kwocie od 5 do 10 tyś. Fogo, Honda albo proton, Hagen.
Kupiłam ups, plus akumulator żelowy do kotłowni, jak brak prądu automatycznie się przełącza. A drugi, ciut mocniejszy planuje kupić na użytek w domu. Jest jeszcze opcja prądownicy (to jest tańsze), ale tu po każdej akcji trzeba akumulator ładować-przy ups ładuje się automatycznie. Za cenę jednego agregatu mam kilka upesów. Czas pracy zależy od mocy akumulatora (ja ten mam 60,a ten drugi kupię 100).
Z tego co się orientowałam to generator prądu warto jest zamówić w Leroy Merlin.
Sklep ma dobre ceny na wiele sprzętów.
milkaj452
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: milkaj452 »

Zawsze można opcjonalnie wypożyczyć, ale długoterminowo to sie nie opłaci.
Grzegorz881
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Grzegorz881 »

Wypożyczenie agregatu na budowę, to bardzo dobra opcja, zwłaszcza gdy na daną chwile nie dysponujemy większą gotówką. Ja na tą chwilę skupiam się remoncie domu. Chcę wyburzyć ścianę dzielącą salon i kuchnie. Jedno i drugie połączyć, by było więcej przestrzeni. Chciałbym w końcu mieć "wyspę" o której marzyłem. Nad nią z kolei przydałaby się oprawa szynowa, najlepiej w kolorze czarnym, coś w tym stylu https://area-led.eu/pol_m_Oswietlenie-s ... D-158.html Najlepiej żeby była cała czarna, będzie idealnie pasowac do białych mebli, które mam w kuchni.
RafalR87
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RafalR87 »

Oprócz agregatów, które rzecz jasna są mega ważne, warto pamiętać też o czymś takim jak falowniki , które są zwłaszcza przydatne chociażbym przy wiertarkach stołowych, frezarkach itd.
ODPOWIEDZ