Agregat na budowe domu
Agregat na budowe domu
Witam. Przymierzam się do zakupu agregatu 3-fazowego. Czy ktoś z Was przerabiał może temat i może polecić coś wartego uwagi w rozsądnych pieniądzach? Myślę o mocy do 8kw. Żeby zasilić podstawowe obwody- w tym pompy układu co i cw oraz podstawowe urządzenia domowe. Z góry dziękuję za wszelkie kostruktywne uwagi i komentarze.
Re: Agregat na budowe domu
Podstawowe pytanie. Jaki czas przwidujesz na pracę owego agregatu.? Jle może nie być tego prądu? Też to dopiero maglowałam. Szukałam konwentorowego w kwocie od 5 do 10 tyś. Fogo, Honda albo proton, Hagen.
Kupiłam ups, plus akumulator żelowy do kotłowni, jak brak prądu automatycznie się przełącza. A drugi, ciut mocniejszy planuje kupić na użytek w domu. Jest jeszcze opcja prądownicy (to jest tańsze), ale tu po każdej akcji trzeba akumulator ładować-przy ups ładuje się automatycznie. Za cenę jednego agregatu mam kilka upesów. Czas pracy zależy od mocy akumulatora (ja ten mam 60,a ten drugi kupię 100).
Z tego co się orientowałam to generator prądu warto jest zamówić w Leroy Merlin.
Sklep ma dobre ceny na wiele sprzętów.
Kupiłam ups, plus akumulator żelowy do kotłowni, jak brak prądu automatycznie się przełącza. A drugi, ciut mocniejszy planuje kupić na użytek w domu. Jest jeszcze opcja prądownicy (to jest tańsze), ale tu po każdej akcji trzeba akumulator ładować-przy ups ładuje się automatycznie. Za cenę jednego agregatu mam kilka upesów. Czas pracy zależy od mocy akumulatora (ja ten mam 60,a ten drugi kupię 100).
Z tego co się orientowałam to generator prądu warto jest zamówić w Leroy Merlin.
Sklep ma dobre ceny na wiele sprzętów.
-
Grzegorz881
- Czytelnik

Wypożyczenie agregatu na budowę, to bardzo dobra opcja, zwłaszcza gdy na daną chwile nie dysponujemy większą gotówką. Ja na tą chwilę skupiam się remoncie domu. Chcę wyburzyć ścianę dzielącą salon i kuchnie. Jedno i drugie połączyć, by było więcej przestrzeni. Chciałbym w końcu mieć "wyspę" o której marzyłem. Nad nią z kolei przydałaby się oprawa szynowa, najlepiej w kolorze czarnym, coś w tym stylu https://area-led.eu/pol_m_Oswietlenie-s ... D-158.html Najlepiej żeby była cała czarna, będzie idealnie pasowac do białych mebli, które mam w kuchni.
Oprócz agregatów, które rzecz jasna są mega ważne, warto pamiętać też o czymś takim jak falowniki , które są zwłaszcza przydatne chociażbym przy wiertarkach stołowych, frezarkach itd.