okucia srebrne i złote
-
MIŚ
okucia srebrne i złote
Panowie handlowcy z firm co produkują okna PCV na okuciach innych niż WINKHAUS - Jak wasi dostawcy okuć tłumaczą różnicę między okuciami srebrnymi i złotymi mam na myśli głównie ich trwałość , która powłoka jest lepsza.
-
marcinek
-
Barto
-
Gość
-
Gość
Szanowni Panowie
Ta dyskusja do nikąd nie zmierza, nikt z okuciowców(Maco, Siegenia i.t.p.)
ani handlowców, a przynajmniej tych których znam nie ukrywa, że żółta powłoka jest o niebo lepsza.
Niestety Unijne normy zabranaiją, jak to ktoś wyżej zauważył, produkcji żółtego, bo jest szkodliwe.
Nie zostaje nam nic innego jak sprzedawać, produkować i okuwać na srebrze.
Pozdrawiam
Ta dyskusja do nikąd nie zmierza, nikt z okuciowców(Maco, Siegenia i.t.p.)
ani handlowców, a przynajmniej tych których znam nie ukrywa, że żółta powłoka jest o niebo lepsza.
Niestety Unijne normy zabranaiją, jak to ktoś wyżej zauważył, produkcji żółtego, bo jest szkodliwe.
Nie zostaje nam nic innego jak sprzedawać, produkować i okuwać na srebrze.
Pozdrawiam
kos.z
[quote="Anonymous"]No no trwałość powłoki samej jest może i mniejsza ale patrz jeszcze jak ta powłoka jest zabezpieczona każde okucia inaczej i inne wytrzymałości - lider SIEGENIA[/quote]
[b][size=18]Nie wiem czy wiecie ale niektórzy dostawcy Siegeni oszukują producentów i "żółte" okucia cynkują na srebrne. Najwięcej okuć Siegeni było cynkowanych w roku 2002 (brakowało wtedy narożników i z "żółtych" robiło się srebrne) - w cynkowni koło Torunia i niektóre zaczepy i części były cynkowane w Gdańsku.[/size][/b]
[b][size=18]Nie wiem czy wiecie ale niektórzy dostawcy Siegeni oszukują producentów i "żółte" okucia cynkują na srebrne. Najwięcej okuć Siegeni było cynkowanych w roku 2002 (brakowało wtedy narożników i z "żółtych" robiło się srebrne) - w cynkowni koło Torunia i niektóre zaczepy i części były cynkowane w Gdańsku.[/size][/b]
Nie wiem czy wiecie ale niektórzy dostawcy Siegeni oszukują producentów i "żółte" okucia cynkują na srebrne. Najwięcej okuć Siegeni było cynkowanych w roku 2002 (brakowało wtedy narożników i z "żółtych" robiło się srebrne) - w cynkowni koło Torunia i niektóre zaczepy i części były cynkowane w Gdańsku.
Normy unijne nie nakazują i nie zabraniają używania okuć żółtych o czym można przekonać się w samej Uni gdzie wiele firm nadal używa tej powłoki.Natomiast nakazy stosowania powlok srebrnych były uwarunkowane dyrektywami, które miały wejść w życie w 2004, potem zmieniono na 2005,następnie na 2007 , a teraz mówi się o nowej zmianie daty obowiązywania.Jako ciekawostke podam sytuacje w branży motoryzacyjne , która w całości uciekla z powłok srebrnych w ostatnich 2 latach.Zainteresowanych odsyłam do lektury gazetki zakładowej Maco z pażdziernika lub listopada gdzie pisze się o gorszej jakości okuć w powłoce srebrnej.Mi osobiście kolor ten nieodpowiada ( zwlaszcza w drenie lub drenopodobnych) i uważam ,że narazie jest to kwestia mody.Wprawdzie niektórzy okuciowcy weszli już tylko w powłokę srebrną przy wdrażaniu nowego systemu bo było to najrozsądniejsze ale nadal sprzedają okucia w kolorze "gelb" na życzenie odbiorców.Konkludując uważam ,że każdy robi to co lubi 
To tymrazem najlepiej na tym wyszli odbiorcy. Dostali dwie powłoki. Starą dobrą złotą i modną srebrną. Sam bym chciał taką Siegenie!!!Barabasz pisze:Nie wiem czy wiecie ale niektórzy dostawcy Siegeni oszukują producentów i "żółte" okucia cynkują na srebrne. Najwięcej okuć Siegeni było cynkowanych w roku 2002 (brakowało wtedy narożników i z "żółtych" robiło się srebrne) - w cynkowni koło Torunia i niektóre zaczepy i części były cynkowane w Gdańsku.