Puszczam nowy wątek: kto z Was miał najśmieszniejszych klientów?
Śmieszni klienci
Śmieszni klienci
Witam wszystkich!
Słoma z butów
- Hermene Gilda
- Czytelnik

zachowanie
Klient: "Ile kosztuje okno w kolrze białym" i podaje wymiar
Nasz sprzedawca: "618 zł"
Klient:" A jakby obciągnąć z jednej strony"
Nasz sprzedawca: "618 zł"
Klient:" A jakby obciągnąć z jednej strony"
Witam. Jak widac jestem nowy na tym forum. Jestem tzw. "zoltodziobem" i na forum i w kwestii produkcji okien. Po prostu okazja spowodowala abym zajal sie ta branza, wiec oto jestem - producent okien PCV
A teraz na temat.
Mam wystawke przy wejsciu do biura (okno nietypowe, bo po co wstawiac typowke, ktora mozna sprzedac...) i bardzo wielu klientow pyta: Ile kosztuje to okno? - To zalezy od wymiarow... - yyy.... nie wiem. Ja chce wiedziec ile kosztuje akurat to okno.
A teraz na temat.
Mam wystawke przy wejsciu do biura (okno nietypowe, bo po co wstawiac typowke, ktora mozna sprzedac...) i bardzo wielu klientow pyta: Ile kosztuje to okno? - To zalezy od wymiarow... - yyy.... nie wiem. Ja chce wiedziec ile kosztuje akurat to okno.
$LAWEK
Człowieczek przychodzi pierwszy raz gdzieś we wrześniu 2003 z zestawem okien do wyceny siedzi dobrą godzine zostawia projek domu i ma odebrać wycenę na drugi dzień. Kiedy zachodzi po wycenę siedzi tak z godzinę i tak do lutego jeszcze ze trzy wizyty po nowe wyceny (każda wycena to kilka cm mniej na wysokości okien a z okrągłych zrobiły się kwadratowe) w marcu postanawia już zamówić umawia się na pomiar w trakcie decyduje się na okna typowe to znaczy jeszcze kilka cm mniej maksymalna (wysokość okna w całym domu to 1135) Zaczwycony ostateczną ofertą umawia się na podpisanie umowy (z jednym ale szare uszczelki mają być w cenie a dopłata 200 to już za dużo). Z rana wpada jeszcze po materiały dotyczące profili i okuć a ok godziny 12 - 13 wchodzi z uśmiechem na twarzy i informuje że przypadkowo przechodził obok innej firmy w mieście i tam zamówił okna kosztowały go tylko ok 500 więcej ale w standardzie miały szare uszczelki.