Śmieszni klienci

konioziar
Czytelnik
Czytelnik

Śmieszni klienci

Post autor: konioziar »

Witam wszystkich!
Puszczam nowy wątek: kto z Was miał najśmieszniejszych klientów? :shock:
Słoma z butów

oknoAD

Awatar użytkownika
Hermene Gilda
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Hermene Gilda »

chodzi Ci o to że garbaty kulawy lub łysy ??
można by powiedzieć wątek do d...
hg
konioziar
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: konioziar »

Oczywiœcie, że nie :oops:
le sformułowałem temat, który koryguję: œmieszne zachowania klientów :D
Słoma z butów
zbyro
Czytelnik
Czytelnik

zachowanie

Post autor: zbyro »

Klient: "Ile kosztuje okno w kolrze białym" i podaje wymiar
Nasz sprzedawca: "618 zł"
Klient:" A jakby obciągnąć z jednej strony"
duzy
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: duzy »

Byłem u klienta 3 razy, dzwonił do mnie 4 razy, jak byłem u niego 3 raz to przyznał się, że rozpatruje oferty 11 firm, a jak dzwonił do mnie ostatnio to poinformował mnie,że jestem numer jeden w rankingu...
Trwa to już miesiąc a ja zacząłem łykać tabletki na uspokojenie :lol:
dell
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dell »

a może tak

mam mieszkanie M-3 ile kosztuje okno w małym pokoju

lub

ile będą kosztowały dwa okna u mojej siostry

troys
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: troys »

a moze cos takiego?

ekipa wchodzi do mieszkania (wymiana okien w calym mieszkanku m-4 :D ) wniesli narzedzia, okienka na dole .. - a klien: no to panowie szybciutko za godzinke wychodze... mam nadzieje ze jeszcze zdazycie odkurzyc..
slawek.f
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: slawek.f »

Witam. Jak widac jestem nowy na tym forum. Jestem tzw. "zoltodziobem" i na forum i w kwestii produkcji okien. Po prostu okazja spowodowala abym zajal sie ta branza, wiec oto jestem - producent okien PCV :)

A teraz na temat.
Mam wystawke przy wejsciu do biura (okno nietypowe, bo po co wstawiac typowke, ktora mozna sprzedac...) i bardzo wielu klientow pyta: Ile kosztuje to okno? - To zalezy od wymiarow... - yyy.... nie wiem. Ja chce wiedziec ile kosztuje akurat to okno.
$LAWEK
alplast
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: alplast »

Dzwoni klyent i pyta:
- Panie mam taki balkon od podlogi do sufitu i od ściany do ściany, a ile on będzie kosztowal
.............
dell
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dell »

Człowieczek przychodzi pierwszy raz gdzieś we wrześniu 2003 z zestawem okien do wyceny siedzi dobrą godzine zostawia projek domu i ma odebrać wycenę na drugi dzień. Kiedy zachodzi po wycenę siedzi tak z godzinę i tak do lutego jeszcze ze trzy wizyty po nowe wyceny (każda wycena to kilka cm mniej na wysokości okien a z okrągłych zrobiły się kwadratowe) w marcu postanawia już zamówić umawia się na pomiar w trakcie decyduje się na okna typowe to znaczy jeszcze kilka cm mniej maksymalna (wysokość okna w całym domu to 1135) Zaczwycony ostateczną ofertą umawia się na podpisanie umowy (z jednym ale szare uszczelki mają być w cenie a dopłata 200 to już za dużo). Z rana wpada jeszcze po materiały dotyczące profili i okuć a ok godziny 12 - 13 wchodzi z uśmiechem na twarzy i informuje że przypadkowo przechodził obok innej firmy w mieście i tam zamówił okna kosztowały go tylko ok 500 więcej ale w standardzie miały szare uszczelki.
ODPOWIEDZ