Okucia bezpośrednio od producentów

fapim
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Okucia bezpośrednio od producentów

Post autor: fapim »

Czy istnieje możliwość zakupienia okuć bezpośrednio od ich producentów po bardzo atrakcyjnych cenach przez firmę prefabrykującą ślusarkę?
Zastanawiam się już nad tym od jakiegoś czasu i mam na ten temat pewną tezę, którą być może przy udziale uczestników tego forum uda mi się potwierdzić bądź obalić.
Mianowicie myślałem o stworzeniu czegoś na kształt "spółdzielni" (wiem, wiem te czasy już dawno minęły), chodzi mi jedynie o zasadę - dokonywanie zakupów wspólnie na potrzeby kilku firm (mogą być z różnych regionów kraju, żeby nie były dla siebie konkurencją, chociaż moim zdaniem to akurat w niczym nie przeszkadza). Myślę, że taki system pozwoliłby na uzyskanie bardzo korzystnych warunków współpracy z producentami okuć.
Co sądzicie o takim pomyśle?
Ostatnio zmieniony pn sie 16, 2004 8:46 pm przez fapim, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz

oknoAD

ulikboss
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ulikboss »

Chyba kolega ma problem z wynegocjowaniem dobrej ceny dla siebie :lol:

A tak serio to pomysł jest niezły ale realia !!! kto będzie odpowiedzialny za płatności do dostawcy ?
fapim
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Jeśli chodzi o problemy z wynegocjowaniem dobrej ceny, to według mnie jest tak, że wszystko zależy od tego ile się kupuje i jak szybko się płaci ... wniosek z tego płynie taki, że najlepiej dla takiej spółki byłoby robić duże zakupy za gotówkę, tylko pozostaje pytanie kto tą gotówkę wyłoży ??? Można zadać kolejne pytanie: co się bardziej opłaca, kupić tanio za gotówkę czy drogo na przelew ? To są takie dylematy ... ale najważniejsze jest to, żeby znaleźć solidnych partnerów do takiej "spółdzielni" z którymi można byłoby kupować tanio i na kredyt ... w tym jest sęk :D
Ostatnio zmieniony pn sie 16, 2004 8:47 pm przez fapim, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariusz
artprof
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: artprof »

Ha, Ha ...

Odbiór miesięcznie za jakieś 500 000 zł. i płatność w terminie!!!

Jak wyglądają Wasze płatności do dostawców, płacicie wszystko w terminie...? Jeżeli nie to zapomnijcie szybko o kupowaniu u producentów.
fapim
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Rozumiem, że przy tak wysokim miesięcznym obrocie współpracujecie bezpośrednio z producentami okuć i przywozicie je TIR-ami bezpośrednio z fabryk ? A może któryś z polskich dystrybutorów okuć jest w stanie obsłużyć tak potężną firmę ?
Mariusz
Paweł72
Czytelnik
Czytelnik

okucia

Post autor: Paweł72 »

Dostarczyć takš iloœć w krótkim czasie i powtarzać to co tydzień sš w stanie tylko firmy montujšce w Polsce a więc Siegenia - Kluczbork, Winkhaus - Rydzyna i może Złotów

Kaktus
Czytelnik
Czytelnik

Re: okucia

Post autor: Kaktus »

Paweł72 pisze:Dostarczyć takš iloœć w krótkim czasie i powtarzać to co tydzień sš w stanie tylko firmy montujšce w Polsce a więc Siegenia - Kluczbork, Winkhaus - Rydzyna i może Złotów

Totalna bzdura - jest jeszcze ROTO, MACO. A oprocz producentow VBH i VDV - obrót w okuciu za 500.000 zl miesięcznie nikogo z wymienionych na kolana nie powali.
Paweł72
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Paweł72 »

CHODZI TU O KOMPLETNOSC A NIE ILOSC, WIEM JAK TO BYWA. I PRZYPUSZCZAM ZE LATWIEJ JEST DOSTARCZYC TOWAR KOMUS KTO PRODUKUJE BLIZEJ OD MOJEJ FIRMY NIZ DALEJ.
kos.z
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kos.z »

Witam

Panowie pracuje w jednej z takich firm, i zapewniam że to oczym tu dyskutujecie jest do zrobienia przez każdego wiekszego producenta jak i handlarza (brzydko pisząc)

Pozdrawiam
kos.z
ODPOWIEDZ