Rosa po zewnętrznej stronie szyby
Zjawisko roszenia szyby po stronie zewnętrznej jest zupełnie normalne i zachodzi najczęściej w bardzo dobrych ciepłych pakietach. Zjawisko to polega na wytrącaniu się wilgoci z powietrza, które jest cieplejsze od szyby ( zwłaszcza rano wiosno i jesienią), jest to takie same zjawisko jakie występuje jak wyjmiemy szklankę z lodówki.
Niestety Panie Prezesie odwrócenie pakietu zupełnie niewchodzi w grę - proszę niezapominać o warstwie termoflotu.
Niestety Panie Prezesie odwrócenie pakietu zupełnie niewchodzi w grę - proszę niezapominać o warstwie termoflotu.
Pozdrawiam: Marko
Ale też nie masz pewności, że szyba w tej chwili jest prawidłowo zamontowana!( bo zapalniczką to można... ale zapalić papierosa), jeśli jesteś klientem, a z twoich postów tak wynika, to może serwis po prostu pozbył się problemu z ciągłym zawracaniem im głowy i obrócił szybę termo na zew. ( wiem bo się już spotkałem z takim przypadkiem). Ciekawe co by powiedzieli, albo zrobili, gdyby szyba była P2, lub ze szprosem biało-kolor ??? Kiedyś widziałem jak się sprawdza szyby zapalniczką, jest to mało wiarygodne. Są testery do szyb. Dzięki Marko za pomoc, myślałem, że nikt nie stanie po mojej stronie.