Rosa po zewnętrznej stronie szyby

MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

JEST TO NATURALNE ZJAWISKO NIEZALEŻNE OD OKIEN. NA POJAWIANIE ROSY MOŻE WPLYWAĆ WIELE CZYNNIKÓW ZWŁASZCZA ATMOSFERYCZNYCH. MUSISZ SIĘ PRZYZWYCZAIĆ, ŻE NA WIOSNĘ I JESIEŃ NIEKTÓRE SZYBY ( BO NIE MUSZĄ TO BYĆ WSZYSTKIE ) BEDĄ POKRYTE ROSĄ. :wink:

oknoAD

Prezes
Małomówny
Małomówny

Post autor: Prezes »

wypnij szybę obróć ją o 180 stopni.powinno pomóc.powodzenia.
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Swietna rada PREZES, pójdę tym tropem i doradzę klientowi, że jeżeli zacznie się skrzaplać para wodna na ramach i szybach wew. mieszkania to niech wypnie okno obruci o 180 st. i zamontuje. :lol: :lol: :lol:
Prezes
Małomówny
Małomówny

maniek ,baranie naucz się czytać ,rosa była po zew. stronie .a nie wew.
maniek może ty jesteś szewcem
Prezes
Małomówny
Małomówny

pisałem o przekręcaniu szyb a nie ram
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Przeczytaj mój post a potem zabieraj głos.Chyba,że nie czytasz i piszesz pierdoły! Powtórzę w samochodach szyby jak są zroszone rankiem TO TEŻ BĘDZIESZ JE OBRACAŁ ????? :oops: :oops: :oops:

Prezes
Małomówny
Małomówny

maniek dzieciaku nie porównuj szyb samochodowych do szyb stosowanych
w oknach.na kilku szybach miałem rosę od zew. przyjechał serwisant
obrócił szybę i jest ok.czy wiesz jak się sprawdza położenie szyb za pomocą zapalniczki.
Marko
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Marko »

Zjawisko roszenia szyby po stronie zewnętrznej jest zupełnie normalne i zachodzi najczęściej w bardzo dobrych ciepłych pakietach. Zjawisko to polega na wytrącaniu się wilgoci z powietrza, które jest cieplejsze od szyby ( zwłaszcza rano wiosno i jesienią), jest to takie same zjawisko jakie występuje jak wyjmiemy szklankę z lodówki.
Niestety Panie Prezesie odwrócenie pakietu zupełnie niewchodzi w grę - proszę niezapominać o warstwie termoflotu.
Pozdrawiam: Marko
Prezes
Małomówny
Małomówny

w moim przypadku odwrócenie pakietu pomogło,dlatego o tym piszę
Prezes
Małomówny
Małomówny

marko od początku szyba była żle wstawiona ,po odwroceniu znalazła
sie w prawidlowej pozycji tz.powłoką niskoemisyjną na wew.stronie
pakietu szyby wew.
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Ale też nie masz pewności, że szyba w tej chwili jest prawidłowo zamontowana!( bo zapalniczką to można... ale zapalić papierosa), jeśli jesteś klientem, a z twoich postów tak wynika, to może serwis po prostu pozbył się problemu z ciągłym zawracaniem im głowy i obrócił szybę termo na zew. ( wiem bo się już spotkałem z takim przypadkiem). Ciekawe co by powiedzieli, albo zrobili, gdyby szyba była P2, lub ze szprosem biało-kolor ??? Kiedyś widziałem jak się sprawdza szyby zapalniczką, jest to mało wiarygodne. Są testery do szyb. Dzięki Marko za pomoc, myślałem, że nikt nie stanie po mojej stronie. :D
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Jeszcze jedna sprawa prezes, określeniami typu dzieciak lub baran nie wyprowadzisz mnie z równowagi. :wink: No bo chyba taki miałeś plan ???
ODPOWIEDZ