Problemy w BROKACIE?

Dr.MO
Czytelnik
Czytelnik

Problemy w BROKACIE?

Post autor: Dr.MO »

Czy ktoś słyszał o problemach w Brokacie?

Podobno sprzedają już tylko za gotówkę i mają problemy z kasą,

zalegają z płatnościami, wypłatami.

Czy ktoś może potwierdzić takie rewelacje?

Czy rzeczywiście ten "moloch" stoi na glinianych nogach?

pozdrawiam

PS:
i oby te rewelacje okazały się nieprawdziwe.

oknoAD

Judd
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Judd »

Słyszałem, że Veka przestała im dawać na krechę i przez tydzień produkcja stała... :?
Hans K
Czytelnik
Czytelnik

Na krechę

Post autor: Hans K »

Nie słyszałem zeby Veka komukolwied kawała na krechę. Ale że są wstrzymania w dostawach z niewyjasnionych powodów to tak.
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Nikt nic nie napisze ? Też jestem ciekaw, jak sobie radzi konkurencja. Zresztą mam znajomego, któty sprzedaje ich okna W Poznaniu. A tak nawiasem mówiąc wystarczy , że firma zacznie kombinować z innym profilem i już zaczynają się jej problemy. Duże firmy nie lubią jak się zmienia ich na kogo innego. NAPISZCIE COŚ ! :) :) :)
waldemar11
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: waldemar11 »

Szanowni Państwo
Wszystkich , którym leży na sercu dobro Brokatu i chcieliby się dowiedzieć jak funkcjonuje Kołobrzeska Fabryka Okien Brokat - zarówno w istniejących halach produkcyjnych jak i nowo oddanych do użytku - zapraszam serdecznie do odwiedzin w tym pięknym mieście. Gdybyście Państwo mieli problemy z noclegiem, zapraszamy do gościnnego apartamentu przeznaczonego dla naszych Partnerów i Współpracowników. Kłopoty z otzrymaniem stolarki otworowej nie mają Partnerzy , którzy sumiennie rozliczają się z KFO Brokat. Dzienna produkcja rzędu 1200-1300 okien - nie licząc rezerw - pozwala nam spokojnie spoglądać w przyszłość, przy nieustannie zwiększających się zamówienich spływających codziennie z rynku.
Myślę, że jestem najbardziej kompetentną osobą , która od 15 lat jest właścicielem liczącej się na rynku i ciągle rozwijającej się w 100% polskiej firmy.
Wszystkim zainteresowanym podaję telefon do KFO Brokat :
tel. (+48) 94 35 51 810
Waldemar Grochowski
maxio
Ekspert
Ekspert

Post autor: maxio »

Panie Waldemarze , niech Pan sobie głowy nie zawraca tego typu postami , jak firma XYZ upada etc. Tego typu posty piszą różni życzliwi . Dotkneło to prawie chyba każdego liczącego producenta w Polsce . Także może Pan potraktować to w swoim rodzaju jako komplement bo znaczy że zalicza się Pana firma do czołówki polskich producentów okien PCV .

Ps. Jak Pan zauważył większość (90%) osób nie komentuje tego typu postów i czeka aż same "umrą śmiercią naturalną" .

Pozdrawiam
Maxio
Maxio

Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Nie wiem jak jest w Brokacie, życzę im jak najlepiej, niemniej jednak dookoła słyszę plotki że to ten lub tamten ma kłopoty.
Jest ich tyle że straciłem orientację, czy nasza branża się rozwija, a może zwija. Firma w której pracuję zwięsza obroty dynamicznie, jest ok piszę z Łodzi. Proszę napiszcie jak jest u Was. Hossa czy bessa, pozwoli to poznać nastroje w branży, a te maja zasadnicze znaczenie dla rozwoju naszych firm. Proszę piszcie o sobie ni o kimś innym. Z góry dzięki.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
maxio
Ekspert
Ekspert

To że w branży źle się działo(dzieje) to wiadomo nie od dziś wystarczy spojrzeć na wykres akcji firmy TRAS poziom jej akcji spadł z 13,30 zł za akcję z dnia 30.04.2004 do 5,25 zł dziś (było nawet 4,97 nie dawno) .Na wykres można patrzeć jak na barometr całej branży . I podobno TRAS 30-40% swojej sprzedaży przeznacza na eksport (głównie do Niemiec) . Dlatego wnioskuje że ogólnie sytułacja całej branży jest nieciekawa dotyczy się to większości producentów w kraju.[/url]
Maxio
Gość!
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Gość! »

Maxio, Tras notuje straty już od ponad 2 lat. Nie jest to w żaden sposób miarodajny wsaźniik rynku. Firma ta jest źle zarządzana i stąd te spadki. A jeśli chodzi o duże spadki kursu akcji Trasu to spowodowane one są wycofywaniem się większych akcjonariuszy ze spółki, gdyż nie widzą perspektyw na przyszłość. A przecieź pierwsze dwa kwartały w branży były bardzo dobre, więc gdzie zysk Trasu?
Jeśli chodzi o Brokat to w tamtym roku nie popisał się zyskiem:-)
maxio
Ekspert
Ekspert

Jeżeli chodzi o TRAS i jego dane to zanotował zysk w II kwartale tego roku , co wynika pewnie z rewelacyjnego kwietnia , wystarczy spojrzeć na wykres jego akcji od początku roku to widać że kurs utrzymywał się w miare na jednym poziomie po 30 kwietnia jest nagłe załamanie , po czym lekki wzrost i systematyczny spadek notowań . Moim zdaniem ta sytułacja ma dużo wspólnego z ogólnym rynkiem stolarki , napewno gdyby byli inni producenci stolarki na rynku obecni na parkiecie ich wykres kształtował by się w podobny sposób , może nie aż tak drastycznie ale napewno w podobny sposób , w tym roku niestety branża przeżywa kryzys , po dobrych pierwszych 4 miesiącach tego roku nastąpiła stagnacja która nie jednego producenta wpędziła w problemy finansowe ...
Maxio
Gość!
Czytelnik
Czytelnik

maxio pisze:Jeżeli chodzi o TRAS i jego dane to zanotował zysk w II kwartale tego roku , co wynika pewnie z rewelacyjnego kwietnia , wystarczy spojrzeć na wykres jego akcji od początku roku to widać że kurs utrzymywał się w miare na jednym poziomie po 30 kwietnia jest nagłe załamanie , po czym lekki wzrost i systematyczny spadek notowań . Moim zdaniem ta sytułacja ma dużo wspólnego z ogólnym rynkiem stolarki , napewno gdyby byli inni producenci stolarki na rynku obecni na parkiecie ich wykres kształtował by się w podobny sposób , może nie aż tak drastycznie ale napewno w podobny sposób , w tym roku niestety branża przeżywa kryzys , po dobrych pierwszych 4 miesiącach tego roku nastąpiła stagnacja która nie jednego producenta wpędziła w problemy finansowe ...
Ale narastająco mają straty! I są podstawy fundamentalne by cena akcji była taka jaka jest. Natomiast jesli w takim dobrym okresie dla okniarzy oni notuja stratę to ewidentnie widać że jest coś nie dokońca dobrze. Cena akcji Trasu nie jest odzwierciedcleniem tendencji rynkowych. Podobnie jest z innymi firmami. Firmy kt6óre notują spore straty nawet w okresie hossy mają akcje na niskim poziomie. Popatrz np na ceny akcji firm budowlanych. Są firmy które notują historyczne spadki i hisoryczne wzrosty. I jak wytłumaczysz Drogti Maxio taką sytuację?
zuczek
Czytelnik
Czytelnik

brokat

Post autor: zuczek »

Wydaje mi sie ze to poczatek konca "gazeli biznesu"Brokat-u.
Albo rynek POLSKI juz nie interesuje , brak dbania o przedstawicieli (punkty sprzedazy) zaczynaja uciekac do innych producentów (jeden z powodów -drogie okna w Brokacie).
A pan prezes co ma powiedziec na forum ze sie sypie wszystko nieee to mowi o noclegach jestem ciekaw czy jak ktos podjedzie to taki usmiechniety bedzie z powazaniem p.Waldku.

Pozdrawiam
były_fan_Brokatu
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: były_fan_Brokatu »

prowadzę autoryzowany punkt FO Brokat, i mam pytanie do pana W. Grochowskiego czy to prawda ,że najwięksi odbiorcy FO Brokat zaczynają zmieniać dostawców, bo jeśl tak to chyba żałuje Pan tej kasy która była w nich pakowana, i że za Pana pieniądze wypromowali sobie własne firmy. Natomiast my ,"mali" odbiorcy zawsze skazani na siebie chyba też powiemy stop dla Brokatu. Przyczyn jest wiele
1.Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony Brokatu po 1 maja 2004
2.Brak przedstawicieli do których można zgłosić problem
3.Wycofanie połowy oferty galanteri okiennej ----- czemu ???????\
4.CENA!!!!!!!!!!!!!!! na pewnych pozycjach od 120-150zł na sztuce.(Veka i Roto)
5.Brak foliowania okien- tragiczny stan po dostawie
i mogę jeszcze pisać i pisać, ale to już nie ten BROKAT co parę lat temu SZKODA!!!!!!!!!
Myślę że ktoś z Brokatu powinien wsiąść do auta i pojechać w POLSKĘ, by zobaczyć co się dzieje w w naszej branży.
POZDRAWIAM
zuczek
Czytelnik
Czytelnik

brak dyskusji

Post autor: zuczek »

Nie ma chetnych do opisania realnych faktów w FO Brokat(poza 2 konkretnymi osobami),widze ze p.Waldemar tez juz tak chetnie nie zaprasza.A moze pan prezes nie zna tematu calej sieci delerow.Proponuje sprawdzic u koordynatorów sprzedazy o ile tacy sa bo mam wrazenie ze ich nie ma.Bo na "spotkanie"raczej nie ma szans - brak kasy w FO.W takim okresie gdzie mozna by juz zarabiac na sprzedazy (tanszych okien niz FO-proponuje)nic pomysłu tylko zmniejszanie art.dodatkowych,oraz nie terminowe dostawy(brak profilu jak juz ktos napisal).Jestem ciekaw czy ktos w Brokacie robił anlize rynku (ceny)bo naprawde sa duzo tansze okna od innych producetów tego samego i za miedza!
Proponuje "Gazeli Biznesu"pomysles nad soba , bo pare ładnych osób powiekszy grono bezrobocia na pomorzu.

Pozdrawiam.
były_fan_Brokatu
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: były_fan_Brokatu »

witam serdecznie
wiesz zuczek co to nasze klikani po F>O Brokat lekko spływa , oni chyba mają tych co robią dla nich kasę mają gdzieś, a analizę rynku to chyba ja im wyślę jak będą chcieli. Zrobiłem już chyba z 6 firm BROKAT poległ na wszystkich liniach
pozdrawiam i czekam na gogoś z F.O Brokat
Jacek Zagłoba
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Jacek Zagłoba »

Z Brokatem potwierdzam ... też miałem z nimi problem. Obsunieli kilka terminów i klienci się zeźlilii ... na szczęście to już historia. Pożegnałem Brokat :lol:
Jacek
Gość!
Czytelnik
Czytelnik

Oj problem jest i to duży! Panie Waldemarze i co Pan na to. Co
Gość!
Czytelnik
Czytelnik

Oj problem jest i to duży! Panie Waldemarze i co Pan na to. Cos Pan zamilkl
Dr.MO
Czytelnik
Czytelnik

no widze po tych wypowiedziach, ze cos jest nie tak jak byc powinno w takiej FIRMIE JAK BROKAT.

ostatnio doszły mnie wiesci ze podobno dostawcy wstrzymuja dostawy?

niestety nie od samych dostawcow ale pewnie jak zawsze bedzie i w tej rewelacji odrobina prawdy.(niekt rozsadny nie obmawial by wlasnego klienta)

Panie Waldemarze co Pan na to?

ps:
proponuje wymienic pokoj goscinny na lepsze "opinie" o Pana firmie na rynku

pozdrawiam
maxxx
Czytelnik
Czytelnik

Re: Problemy w BROKACIE?

Post autor: maxxx »

Dr.MO pisze:Czy ktoś słyszał o problemach w Brokacie?

Podobno sprzedają już tylko za gotówkę i mają problemy z kasą,

zalegają z płatnościami, wypłatami.

Czy ktoś może potwierdzić takie rewelacje?

Czy rzeczywiście ten "moloch" stoi na glinianych nogach?

pozdrawiam

PS:
i oby te rewelacje okazały się nieprawdziwe.
:D :D :D czy ktoś słyszał o problemach dr.mo...bo od nich by należało zacząć tę wypowiedź,znając życie jesteś jednym z ludzi sprzedających wyroby oknopodobne...bo nikt z dobrej firmy nie zadawał by sobie trudu pisaniem takich bredni.sprzedaje okna brokatu trzy lata i nigdy nie miałem z nimi problemów .nie powiem że nigdy nie miałem przesuniętego terminu dostawy bo bym skłamał.ale to nie trafia się tylko tym co produkują trzy okna miesięcznie...nie ma firm idealnych.ale porównując problemy firm sprzedających wyroby oknopodobne.to i tak brokat jest przy nich idealnym producentem..panie waldku .musimy wszystkim pokazać na co stać brokat.jesteśmy najlepsi i tak już zostanie.A ZNAJĄC ŻYCIE JUTRO PODŁOŻĄ ŚWINIE INNEMU PRODUCENTOWI Z SĄSIEDNIEJ ULICY...
oknomax
Dr.MO
Czytelnik
Czytelnik

maxxx
gratuluje takiego oddania mysle ze Pan Waldek wyplaci premie :)

a teraz powaznie nie jestem producentem wyrobow oknopodobnych i nie stanowie konkurencji ani dla Brokatu ani dla zadnej innej firmy produkcyjnej
jestem zwiazany z branz od kilkunastu lat (TY od 3 sprzedajesz okna Brokatu) i widzae co sie dzieje SZOK !!!!
dochodza do mnie sygnaly ze coraz wiecej firm ma problemy (ale ciezko na forum pytac o firmy malo znane prawda?) Brokat byl pierwszy potem dochodzili nastepni dobroplast oknoplast profiloplast i jeszcze pare nie wspominajac o wczesniejszej burzy w M&S tak sie sklada ze spora czesc tych producentow pracuje na Vece i pewnie tylko veka wie jaka jest naprawde kondycja tych firm, ale pewnie nikomu nie powie :)

co do uwag odnosnie podkladania swin to trudno sie z Toba maxxx nie zgodzic jest ich na tym forum sporo ale doszukiwanie sie jakis niecnych intencji w kazdym poscie tez jest przesada

widzac co sami zrobilismy z branza plakac sie chce;(
pamietacie czasy gdzie o34 kosztowalo kolo 800-850 zł i nik nie pytal o rabaty promocje itp a teraz - makabra
kiedys dobrze zarabiali wszyscy teraz nikt
Klient jesli milby zaplacic 700 zl za okno i tak by zaplacil wiec po co zdolowalismy ten rynek ??
z tego wszystkie problemy w firmach produkcyjnych sprzedac okno z malym zyskiem = miec problemy finansowe

ktos zaraz powie ze w ilosci sila - odpowiem nieprawda wiecie jakie potezne sa koszty stale firm ktore maja duze moce ?? same linie do produkcji pracownicy administracja transport i cala otoczka KUPA KASA

pozdrawiam wszystkich i zycze przetrwania w tych ciezkich czasach
misiek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: misiek »

To co się dzieje z Brokat-em, to chyba ich porażka. Chyba nie mają już pieniędzy, każą wpłacać zaliczkę w wysokości 40 %. Obniżyli cenę typówki, ale za to podnieśli cenę do góry na nietypówkę. Coraz częściej się słyszy, że dealerzy uciekają do innych producentów. Jakość Brokatowskich produktów jest fatalna !!! Nie ma z kim w Brokacie rozmawiać.
sthulp
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sthulp »

PROBLEMY!?
A KTO ICH NIE MA??
ODPOWIEDZ