Czy będzie lepiej????

artur1
Małomówny
Małomówny

Czy będzie lepiej????

Post autor: artur1 »

Ten rok się kończy i nie widać, że będzie lepiej a co z przyszłym. Na pewno wszyscy się zastanawiamy kto odpadnie a kto się wzmocni na rynku okien.
Jakie są wasze prognozy ( ale nie pogodowe).

oknoAD

w.a75
Małomówny
Małomówny

Post autor: w.a75 »

W przyszłym roku będzie lepiej jak okna będziemy rozdawać za darmo a do montażu klientowi dopłacać
matka
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: matka »

Jak narazie to u mnie jest coraz gorzej, klienta nie widać. Czyżbzy trzeba było się przygotować na martwy sezon który będzie trwał 4 miesiące?
Czy ja to wytrzymam-raczj chyba nie. Ale czlowiek się łudzi że będzie lepiej, a może trzeba by było zamknąć żeby nie wpędzać się w coraz większe długi?
decr
Małomówny
Małomówny

Post autor: decr »

Lepiej już było.
perfect
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: perfect »

Powiało pesymizmem w waszych wypowiedziach. Ja myślę, że w końcu rynek zweryfikuje słabych i nastąpi konsolidacja firm zarówno produkujących jak i sprzedających. Obecnie jest nadwyżka podaży nad popytem i to musi doprowadzić do upadku słabych. W żadnej branży nie ma takiego rozproszenia jak w oknach.
monciak
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: monciak »

:D będzie padaczka w roku 2005, słabeuszki się pozwijają tak już jest na rynku mam nadzieje że mnie to ominie.

JERRY
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: JERRY »

Takiej padaki nie miałem nigdy. Ludzie teraz już nie chcą kupować, a speeda na faktury też raczej nie będzie. Mam zainteresowanych oknami na wiosnę, ale co przez zimę? Może weźmy przykład z niedźwiedzi :D
Dobranoc
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Zapowiadana przez kolejne 5 lat z rzędu (jak dobrze pamiętam) weryfikacja rynku staje się powoli rzeczywistością... No i dobrze!
Zostaną najlepsze punkty sprzedaży i najsilniejsi producenci - to jest moje pobożne życzenie :D
Ci, którzy niedawno przerzucili się z handlu pietruszką na okna przejdą na ciuchy albo jeszcze co innego a okiarze z prawdziwiego zdarzenia zostaną i nadal będą zarabiali!
...Czego życzę wszystkim profesjonalistą w tej branży !!
monciak
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: monciak »

w końcu ktoś napisał rozsądne słowa. Trzeba przetrwać słaby sezon ma on właśnie te dobre zalety że może pozamykają się ci od pietruszek. Już teraz połowa ma problemy z płatnościami a zima goni a tak naprawde to narzekają ci dla których wydatek 5 tys ne reklame to abstrakcja. Więc głowa do góry "okniarze". :wink: Za rok znowu będzie jesień myśle że ta lepsza jesień.
ODPOWIEDZ