pytanie o okna tzw. MEETH

pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

pytanie o okna tzw. MEETH

Post autor: pchelek »

Czy ktoś w Polsce wie co się dzieje z tymi oknami.
Z tego co ja wiem to interesuje się nimi bardzo Główny Urząd Celny i Urząd Ochrony Środowiska - zupełnie nie wiem dlaczego - może ktoś wie.

oknoAD

pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

lody na patyku - hej!!!!!!!!!!!!!
Ja na poważnie się pytam.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Wiem, że na przewóz odpadów przemysłowych, surowców wtórnych jak stłuczka szklana, makulatura, złom, przetworzone opony - w te i we wte - czyli przez granicę, trzeba mieć zgodę Ministerstwa Ochrony Środowiska - a oni nie mieli. A profil ten jest robiony z przetworzonych surowców wtórnych. Więc chyba Twoje przypuszczenie jest słuszne i potwierdza to co ja wiem.
Meeth
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Meeth »

Panie pchelek proponuje zwrócić sie do ITB w Warszawie a dokładnie do znawcy profili Pana Płońskiego, który jest autorytetem w dziedzinie wypowiadania sie na temat profili (min. publikacje w czasopiśmie OKNO), który jednoznaczne i ostatecznie rozwieje problem czy profile MEETH posiadają aprobatę techniczną ITB oraz czy spełniają wymagania co do stosowania w budownictwie mieszkaniowym
Pozdrawiam
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Meeth pisze:Panie pchelek proponuje zwrócić sie do ITB w Warszawie a dokładnie do znawcy profili Pana Płońskiego, który jest autorytetem w dziedzinie wypowiadania sie na temat profili (min. publikacje w czasopiśmie OKNO), który jednoznaczne i ostatecznie rozwieje problem czy profile MEETH posiadają aprobatę techniczną ITB oraz czy spełniają wymagania co do stosowania w budownictwie mieszkaniowym
Pozdrawiam
NIE MOGĘ :lol: mam nadzieję, że się dowiesz czemu nie mogę wytrzymać :lol:
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Maniek ja też :D :D :D :D :D

pvc
Małomówny
Małomówny

Post autor: pvc »

Meeth pisze:Panie pchelek proponuje zwrócić sie do ITB w Warszawie a dokładnie do znawcy profili Pana Płońskiego, który jest autorytetem w dziedzinie wypowiadania sie na temat profili (min. publikacje w czasopiśmie OKNO), który jednoznaczne i ostatecznie rozwieje problem czy profile MEETH posiadają aprobatę techniczną ITB oraz czy spełniają wymagania co do stosowania w budownictwie mieszkaniowym
Pozdrawiam
Jak się pchelek dowie o istnieniu niejakiego Pana Płońskiego , będzie mu z pewnością bardzo przykro :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam
aprel
Małomówny
Małomówny

Post autor: aprel »

Meeth pisze:Panie pchelek proponuje zwrócić sie do ITB w Warszawie a dokładnie do znawcy profili Pana Płońskiego, który jest autorytetem w dziedzinie wypowiadania sie na temat profili (min. publikacje w czasopiśmie OKNO), który jednoznaczne i ostatecznie rozwieje problem
Tylko pchełek pogadaj z Płońskim z samego rana, jak umysł jeszcze będzie miał rześki -najlepiej przy goleniu - potem juz może nie być taki jednoznaczny i ostateczny :wink: :wink: :wink:
czy profile MEETH posiadają aprobatę techniczną ITB oraz czy spełniają wymagania co do stosowania w budownictwie mieszkaniowym
Pozdrawiam
A jaki jest nr tej aprobaty i przez kogo wydany ,bo w tym wykazie jakoś nie mogę jej namierzyć. :roll:
dkokno
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

meeth

Post autor: dkokno »

przyjacielu handlowałem tymi oknami, ale już nie handluje
ale mam za to same problemy, dużo reklamacji . okna pękaja na zgrzewach i nie wytrzymują temperatury- robi się kołyska
po prostu s z a j s na wielką sklae. I zastanawiam się się nad skierowaniem sprawy do sądu.
jak najdalej od tych okien i drzwi-bagno i złom
Pozdrawiam
dkokno
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

meeth

aprobate techniczną posiadają tylko za jakie pieniądze?
papier wszystko przyjmie .
rzeczywistość jest inna.
a rzeczoznawca ile dostał?????????????????????
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

do dkokno - już jeden to zrobił o czym Ty myślisz - sprawa się toczy w sądzie niemieckim - firma jest ze Śląska, mają te same problemy - okna się rozlatują
dkokno
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

meeth

jeżeli możesz to podaj mi na nich namiary >siła w kupie <
wyslij je meilem ok , Pozdrawiam
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Na priva 8) - jutro
dkokno
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

meeth

prosze pchelek skontaktuj sie ze mna meilem.
chodzi mi o adres firmy ,która dała niemca do sądu.
Pozdrawiam/
ODPOWIEDZ