Drutex nu nu nu

ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

Drutex nu nu nu

Post autor: ex-drutex »

czy ktos wie jak mozna zmusic drutex do usuniecia wad okien wyprodukowanych przez tego "potentata" a oto list grzeszkow;
1. zle ustawione szprosy miedzy szybowe roznica na jednym polu dochodzi do 4 mm :oops:
2. polamane zakonczenia w ruchomych slupkach :evil:
3. brak wzmocnien stalowych w lukach okien :shock:
4. niepomalowane zgrzewy ( okna oklejnowane ) :(
5. uszkodzona oklejna w kilku oknach uszkodzenia zamalowane farba podobna do oklejny ( to dlaczego nie pomalowano zgrzewow? ) :?:
6. firmowa brygada z bytowa uszkodzila podczas wymiany skrzydel tynki
7. brak certyfikatow na aluplasta 5000 w kolorze :!:
8. brak certyfikatow na zastosowanie szyby P.4 w aluplascie 5000 ( w zamian przyslano mi certyfikat na zastosowanie szyby P.4 w aluplascie 2000 a wiec to jedno i to samo jak twierdzi p. Gierszewski ) :!:
9. pecherzyki powietrza pod oklejna w kilku skrzydlach ( wymiana trwala ok. 7 miesiecy az w koncu sie udalo za 3 razem w sumie wyprodukowali 12 skrzydel zamiast 4 ale to nie moj problem ) :wink:
13. zawyzona faktura VAT korygowany chyba z 5-iec razy :idea:
14. faktura wystawiona w 2003 a okna zostaly wyprodukowane w 2004 ( swiadcza o tym daty na ramkach aluminiowych oraz termin dostawy rok 2004 :D
15. brak okuc antywlamaniowych w kilku oknach ale oczywiscie rachunek wystawiony za okucia co do grosza :lol:
byc moze w ten sposob drutex zostal firma o najwiekszych obrotach za 2003 majac ok 1000 punktow sprzedazy wystawia sie faktury zamiast na styczen 2004 na grudzien 2003 zakladajac np. od kazdego punktu sprzedazy przedztowanie faktor na np. 40 tys x 1000 = 40000000 ( czterdziesci milionow tylko na papierkowej operacji ) i juz mamy producenta roku z nie notowana gdzie indziej dynamika wzrostu.
prosze porownac date rejestracji spolki drutex i date rozpoczecia dzialalnosci gospodarczej daje to do myslenia no , ale jesli chce sie miec nastepna statuletke i uscisk p. Kwasniewskiego w Palacu Namiestnikowskim to trzeba troche kombinowac.
moze inni miel iwiecej szczescia ja niestety mialem pecha interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat pracownikow drutex-u prosze o nie zabieranie glosu chyba ze po zakonczeniu usuwania usterek, i wystawieniu faktury przez p. Furtan

oknoAD

Umberto
Rozgadany
Rozgadany

Ja Wiem!!!

Post autor: Umberto »

Podaj ich do sądu!
Gdyby to było w Dojczlandzie to za trzy dni miałbys problem rozwiazany a ponieważ zyjemy w Polandzie to za trzy lata może zacznie cos się dziać w Twojej sprawie.
Życzę wytrwałości
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

Re: Ja Wiem!!!

Umberto pisze:Podaj ich do sądu!
Gdyby to było w Dojczlandzie to za trzy dni miałbys problem rozwiazany a ponieważ zyjemy w Polandzie to za trzy lata może zacznie cos się dziać w Twojej sprawie.
Życzę wytrwałości
umberto powinienes robic za siostre milosierdzia potrafisz pocieszac, a tak na powaznie w dojczlandzie juz bym ich puscil z torbami ( no prawie )
w kraju nad wisla fakt pare lat to potrwa ale ja mam czas pozyje ( mam nadzieje lat jeszcze kilkadziesiat ) jeszcze troche, a do sadu na pewno pojde i bede walczyl czyli pozyjemy zobaczymy.
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

Tomsi masz racje TO JEST ZAKLAD PRACY CHRONIONEJ, przynajmiej p. Gierszewski i bracia od tego zaczynali czyli zatrudniali inwalidow , ale to nie powod zeby tak robic okna. z tego co slyszalem to zaczeli isc na masowke od czasu przeksztalcenia sie w S.A.
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

1.Zdarza się
2.Mogli to zrobić montażyści podczas montażu (ściągli skrzydło i oparli na podłodze)
3. Do łuków nie daje wzmocnienia (nie wejdzie)
4.Zdarza się
5.Tego nie powinno być (ale przy tej operacji mogło braknąć pisaka na punkt 4 :lol: )
6.Zdarza się
8.Certyfikat jest na szyby, nie na okna z szybami
9.Zdarza się
15. Zdarza się.
Reszta bez komentarza. Aha pytanie czy historia dotyczy jednego klienta?
aprel
Małomówny
Małomówny

Re: Drutex nu nu nu

Post autor: aprel »

ex-drutex pisze:........ ja niestety mialem pecha interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat pracownikow drutex-u prosze o nie zabieranie glosu chyba ze po zakonczeniu usuwania usterek, i wystawieniu faktury przez p. Furtan
Drogi ex-drucie
Tak naprawdę to nie wiem o co Ci chodzi:czy interesuje Cię czyjekolwiek zdanie na ten temat czy pobełkotałeś trochę i prosisz o niezabieranie głosu??? Czy większość z tych niedociągnięć jest jeszcze nieusunięta czy juz naprawiona- pkt. 1,2,4,5,6 ,13 i 15???? Posiadanie certyfikatu trzeba było sprawdzić wcześnij- teraz to wygląda na ucieczkę od zapłaty.
A to już mnie zrzuciło z nóg:
8. brak certyfikatow na zastosowanie szyby P.4 w aluplascie 5000 ( w zamian przyslano mi certyfikat na zastosowanie szyby P.4 w aluplascie 2000 a wiec to jedno i to samo jak twierdzi p. Gierszewski ) :!:
czego jeszcze tu potrzeba????To uważasz, że montując te szyby w każdym profilu potrzeba oddzielnych badań i papierów np. w alu ciepłym czy zimnym :?:
14. faktura wystawiona w 2003 a okna zostaly wyprodukowane w 2004 ( swiadcza o tym daty na ramkach aluminiowych oraz termin dostawy rok 2004 :D
No tak , masz problem...a może jednak tak chciałeś, co..
Reasumując: wymieniając kogokolwiek z nazwy lub nazwiska wypadałoby również się przedstawić a nie ukrywać pod bezsensownym nickiem- musiałeś być mizernym dealerem (mniemam z twojej ksywki)skoro o niektórych rzeczach (np. certyfikaty) dowiedziałeś się dopiero jak trzeba było płacić za towar :shock:

paula-zary
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: paula-zary »

chyba musicie zamawiac po jednym oknie na miesiąc
bo ja mam wszystkie reklamacje załatwiane góra w tydzien
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

MANIEK pisze:1.Zdarza się
2.Mogli to zrobić montażyści podczas montażu (ściągli skrzydło i oparli na podłodze)
3. Do łuków nie daje wzmocnienia (nie wejdzie)
4.Zdarza się
5.Tego nie powinno być (ale przy tej operacji mogło braknąć pisaka na punkt 4 :lol: )
6.Zdarza się
8.Certyfikat jest na szyby, nie na okna z szybami
9.Zdarza się
15. Zdarza się.
Reszta bez komentarza. Aha pytanie czy historia dotyczy jednego klienta?
jeden klient i jedno i to samo zamowienie na dodatek zamiast 16 szt. okien zrobili 18 szt. oczywiscie na te dwa nie zamowione tez dostalem fakture .
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

MichałK pisze:Ale było tanio!
g...o prawda bylo normalnie i obiecywali zlote gory ( przepraszam klamiki ) ktore odeslalem z oknami ktorych nie zamawialem takich g.....nych klamek w zyciu nie widzialem ( kolor ruskaje zloto )
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

Maniek nie nerwuj mnie dostalem certyfikat na zastosowanie P.4 w aluplascie 2000 to dlaczego mi wciskaja ze to jest na aluplasta 5000 ?
czyzby aluplast 5000 to to samo co aluplast 2000 ??
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

aprel nie pisalem po to zeby sie wyzalic, sprawa ciagnie sie ponad rok czasu i chce usuniecia usterek nic ponadto nigdy nie pisalem do drutex-u o obniszke cen za towar niepelnowartosciowy. co do mojego zawodu jest to moja prywatna sprawa. anonimowosc zapewnia internet kazdemu nawet Tobie rowniez mam do tego pelne prawo ( moj PC posiada aders i w zwiazku z tym nie jestem anonimowy i jest do dyspozycji admina ale nie twojej ) ucieczka od zaplaty komiczny jestes.
moze gdybym nie zaplacil to usuneliby juz dawno wszelkie usterki.
co do daty wystawienia faktu jesli bym tak chcial to bym sie nie odzywal specialnie dzwonilem do drutex-u 30-12-2003 zeby nie wystawiali faktory na rok 2003 bo okien nie bylo na budowie dotarly dopiero w polowie stycznia2004. a tak na marginesie nie jestem niczyjm dilerm kupilem od firmy ktora autoryzuje drutex swoja piekna flaga na kazdym maszcie.
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

paula-zary pisze:chyba musicie zamawiac po jednym oknie na miesiąc
bo ja mam wszystkie reklamacje załatwiane góra w tydzien
na dom potrzeba troche wiecej okien niz 1 szt. droga paulo
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

Tomsi pisze:
ex-drutex pisze:Maniek nie nerwuj mnie dostalem certyfikat na zastosowanie P.4 w aluplascie 2000 to dlaczego mi wciskaja ze to jest na aluplasta 5000 ?
czyzby aluplast 5000 to to samo co aluplast 2000 ??
Gdyby dokładnie przeczytali załącznik do AT to by nie musieli Ci nic pokazywać poza dekl.zgodności. A tak to Ci namieszali w głowie. Hej
Tomsi juz mi nic nie musza pokazywac z prostego powodu , teraz musz wszystko pokazac w sadzie to tyle na temat. wiem ze na Szarych Szeregow nie mam szans ale sa jeszcze inne instancje.
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

Certyfikat na szyby bezpieczne i antywłamaniowe wydawany jest osobno i nie ma znaczenia w jakich oknach zostały zastosowane. Akurat to czepianie jest idiotyczne.
W łukach okien nie daje się usztywnień - to totalne nieporozumienie - nie ma takiej fizycznej możliwości.
Reszta to sprawy kosmetyczne.
Certyfikatów nie ma 90% firm w Polsce.
insp
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: insp »

MANIEK
Ekspert
Ekspert

insp pisze:a co kolega na tooo:
http://www.oknonet.pl/news.php?k=news/605&p=605
.
Na zdjęciu pokazana jest rama co znaczy, że po ponacinaniu wzmocnienia stalowego co kilka centymetrów wejdzie bez problemu ale co ze sztywnością. Chyba że wzmocnienie jest gięte razem z profilem :?:
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Żle mnie zrozumiałeś, nie ma możliwości włożenia już wygiętego wzmocnienia stalowego do profilu. (No chyba, że Japończycy maczali w tym palce :) )
ex-drutex
Czytelnik
Czytelnik

insp pisze:a co kolega na tooo:
http://www.oknonet.pl/news.php?k=news/605&p=605
milczaco oczekiwalem na wasze dobre rady i porady i dziekuje wszystkim za informacje jakie by nie byly
inspi , probowalem "fachowca" z drutex-u wytlumaczyc ze istniej mozliwosc zastosowania wzmocnienia w lukach ale jak mi powiedziano cytuje " my wzmocnienia w lukach nie dajemy" oczywiscie wszelkie uzgodnienia przed zlozeniem zamowienia dla drutex-u byly tylko po to zeby miec zamowienie i naturalnie kase a ja musze zyc z tym badziewiem bo inaczej tego nie mozna okreslic. pozdrawiam
ODPOWIEDZ