Jędraszek.

gjasinski
Czytelnik
Czytelnik

Jędraszek.

Post autor: gjasinski »

Jakie są Wasze opinie o Firmie Jędraszek z Łodzi ?

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

spaprana
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

Nie z Łodzi tylko z Pabianic.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

w ciagu ostatnich lat zrobili duzy postep. na dobrym poziomie logistyka.
MarioZ
Małomówny
Małomówny

Post autor: MarioZ »

Logistyka na najwyższym poziomie HAHAHAHA Jasne.Dostawy o 1 w nocy z 6 tygodniowym poślizgiem.Tak trzymać. :D
gjasinski
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: gjasinski »

No to jak jest dobrze czy żle ? 8)

kiepski
Małomówny
Małomówny

Panie Mario ! Ja pracuje akurat u konkurencji ABM ale mamy wielu wspólnych odbiorców i nigdy nie słyszałem w ostatnich dwunastu miesiącach aby ktoś czekał 6 tygodni. Troche powagi i rozwagi
szczupak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: szczupak »

Może MarioZ zamówił coś w ralu [na co się czeka 6 tyg.], a nie odróznia złotego dębu od koloru czerwonego. :idea:
MarioZ
Małomówny
Małomówny

kiepski pisze:Panie Mario ! Ja pracuje akurat u konkurencji ABM ale mamy wielu wspólnych odbiorców i nigdy nie słyszałem w ostatnich dwunastu miesiącach aby ktoś czekał 6 tygodni. Troche powagi i rozwagi
Piszę poważnie i rozważnie! Współpracowałem z ABM zbyt długo...
kiepski
Małomówny
Małomówny

jak handlował Pan z ABM kilka lat to musi być z Pana kawał chłopa co to lubi . . . . takie traktowani przez partnera. . . handlowego
MarioZ
Małomówny
Małomówny

Niestety czy stety , zdrowia na współpracę starczyło mi tylko na niecały rok.Co do przedstawiciela , to nic do niego nie mam.Za to biuro i dział reklamacji to wielkie ....Może sie zmienili .Ja w ta sama rzekę nie będe wchodził drugi raz
sadam1
Małomówny
Małomówny

Post autor: sadam1 »

Ja wytrzymałem równe 100 zamówień i ..... dałem sobie spokój choć mój znajomy hadlował dalej i był w miarę zadowolony. Pozdro dla Jarka i narka. :lol:
kiepski
Małomówny
Małomówny

pozdro dla Taniiiii inż Kołolika i Maciuśka oraz dla reszty kumatych
adi1975
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: adi1975 »

czesc all ABM zaczynam miec ich dość dział reklamacji tragedia pytam tych co współpracują jak to robicie jak wam towar przyjeżdza zdążycie sprawdzic np.szyby profile w 72 h???
MarioZ
Małomówny
Małomówny

Czy okna przyjeżdżaja brudne i wysmarowane ? Ja tak miałem.Ja mam za miękkie serce i zawsze szkoda mi było kierowców aby nie czekali.Ale te cwaniaczki chyba na to liczą.Sprawdzaj od razu po przyjeżdzie.Czas skończyć z partactwem i olewactwem.
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

żle sie d zieje z firmą okniarską - firmuy z czołówki zachowują sie jak ,,,,,,, (tu wymieńcie firmy gdzie jest jakość termin logistrka i serwis do d. ) to jak sie zachowują firmy z końca listy ??? - zgroza
adi1975
Czytelnik
Czytelnik

no ale jak tu sprawdzic czy szyby są bez rys co mam je myć a jak przyjeżdza 60 sztuk to musiałbym zatrudnić ze 2 osoby parodia ja nie wiem co sie dzieje z tymi firmami ostatnio miałem uszkodzony profil pod folią to oczywiście też nie uznali tylko wysłali standartowe pismo że minął czas 72 h a poprzeczka warta dla nich pewnie z 20 zł jak tu w ogóle z taką firmą handlować bo nie miożna powiedzieć współpracować mam nadzieje że wkoncu to oni nas bedą prosić aby sprzedawać te ich wyroby pozdrowienia dla pani P.......
kiepski
Małomówny
Małomówny

ciekaw jestem jak firma zamawiająca okna za około 5 000 pln miesięcznie ma problemy ze stwierdzeniem wad ? Pozdro dla Pana D...
tomi
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: tomi »

kiepski pisze:ciekaw jestem jak firma zamawiająca okna za około 5 000 pln miesięcznie ma problemy ze stwierdzeniem wad ? Pozdro dla Pana D...
Mają, mają. Potrafią przysłać nawet zestawy "Zrób to Sam", rok temu we wrześniu przyszedł do mnie klient, który nie wiedział jak zrobić ze skrzydła R skrzydło RU, podobno (według klienta) tam gdzie kupił okno robili na automatach które nie okuwały skrzydeł RU, a że kupił okno bez montażu dostał okucia w paczce.

W większej firmie zawsze trudniej upilnować pracowników, a w sezonie zawsze są przecież nowi, którzy nie są tak wydajni jak stara załoga, i nie tak dokładni (choć zdażają się wyjątki, ludzie są różni).

pozdrowienia :roll:
adi1975
Czytelnik
Czytelnik

kiepski pisze:ciekaw jestem jak firma zamawiająca okna za około 5 000 pln miesięcznie ma problemy ze stwierdzeniem wad ? Pozdro dla Pana D...

P kiepski może za 5000tyś i wystarczy bo nie wyobrażam sobie kłopotów przy innych wiekszych zamówieniach pozdro szpiegu
kiepski
Małomówny
Małomówny

ale Pan napisał o transporcie ok 60 okien jednorazowo
Volltur
Małomówny
Małomówny

Post autor: Volltur »

komarko1 pisze:żle sie d zieje z firmą okniarską - firmuy z czołówki zachowują sie jak ,,,,,,, (tu wymieńcie firmy gdzie jest jakość termin logistrka i serwis do d. ) to jak sie zachowują firmy z końca listy ??? - zgroza
komarko piszesz zgroza - a co sprawdziles? duzy zawsze pokpi sprawe bo ma Cie w d.... (jest was wielu) jeden w ta czy w ta co to za roznica, a nie odejdziesz do "malego" bo niby strach tu masz marke itp - a gow** prawda,
i w rezultacie dostaje sie gowniane niedoroby.. duzy przywiezie Ci jedno okno na drugi dzien? przykładow jest wiele wiec nie nalezy skreslac takich z listy.. mali maja sporo niezlych atutow..

pozdrawiam
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

tak - mali mają mają sporo atutów -
1. szyba robiona przez znajomego szklarza z argonem ??(gdzie warunki produkcji???:)
2. zgrzewarki jednogłowicowe z kątem 90 stopni albo jak sie uda
3. pięknie ciete listwy na starej pile - samoróbce
4. fachowe szklenie na stole(albo kolanie :))
5. powtarzalnosć wyrobu (lub cepeliowska niepowtarzalnosć)
6. super cena (jeśli kupuje się jednostkowe ilości materiału)
7. długowieczna gwarancja (pod warunkiem ze garaż nie zostanie sprzedany)
8. Fachowa - sezonowa - obsługa maszyn i urządzeń (przecież wiosną mniej zamówień) - no chyba że firma rodzinna i obsługa stała - dziadek,wujek,syn i kuzyn :)
9. wsparcie reklamowe (na starym powielaczu)
10. - wymyślcie coś sami bo mi się nie chce
Volltur
Małomówny
Małomówny

Post autor: Volltur »

Własne doswiadczenia? Wspolczuje...
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

na szczęście nie - wystarczaja mi kłopoty z "dużymi :)" ale od czasu do czasu warto puścić handlowca zeby obejrzal ofertę innych :)
kiepski
Małomówny
Małomówny

Słychać na rynku że ABM wchłania odbiorców Brokatu
kiepski
Małomówny
Małomówny

?co słychać ?
robop
Małomówny
Małomówny

ABM I CZECHY

Post autor: robop »

Wrześniowe forum branżowe donosi że firma ABM-JĘDRASZEK otworzyła nową fabrykę okien w Czchach i mają moce przerobowe wyliczone na 10 tys. sztuk miesięczne ----- , ciekawe czy to prawda ??????
ODPOWIEDZ