KBE na Złotowie.

Żuraw
Czytelnik
Czytelnik

KBE na Złotowie.

Post autor: Żuraw »

Przedstawiciel jednej z firm produkującej to g.. namówił mnie na kupno tego dziwoląga. Nic więcej nie dodam ale czy ktoś ma też takie odczucia jak ja. Okuwają też na Roto. Tylko czy jak nie potrafią okuć na tamtym to jak z tym. Poza tym jak doszło do reklamacji to odpisali, że przy dostawie podpisałem protokół odbioru, że okna są ok i jak założyłem okna a były rzeczywiście wadliwe to znaczy , że to ja oszukałem klientów. A sprawdźcie okna przy rozładunku czy wszystko jest ok. Firma jest z okolic Słupska. Więcej nie dodam bo powiedzą , że okna były ok a teraz to szargam ich dobre imie. :?
Ostatnio zmieniony pt wrz 16, 2005 7:56 am przez Żuraw, łącznie zmieniany 1 raz.

oknoAD

and 4
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: and 4 »

a czy nie uczą czytaj co podpisujesz . klient podpisał niewiedział co i teraz ma żal do wszystkich
and4
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

Jeżeli cena była niska. to stać cie na własny serwis. Jak nie masz kogoś takiego to już jest problem. W tych czasach każdy szanujący się punkt handlowy powinien mieć takiego specjalistę. Nawet w dobrych firmach zadarzają się wpadki.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
zbigniew
Małomówny
Małomówny

Post autor: zbigniew »

Swiat sie konczy- producent wypuszcza bubel a koledzy dilerzy jeszcze z wyrozumieniem przyjmuja niedoróbke producenta i daja rady w stylu " radz sobie sam jak takis glupi " Przy dostawie mozna sprawdzic szyby , skontrolowac czy ramy nie sa porysowane , okleina czy jest w calosci , ale okucia przeciez nie skontrolujesz , w oknie opartym o sciane na nierównym podlozu , nie ma sensu nawet otwierac okna . Jesli okucie jest wadliwie zmontowane lub niekompletne to sa ewidentne bledy producenta , które powinny by szybko usuniete przez serwis fabryczny który szanuje swoich klientów .
bartoszP
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: bartoszP »

CAŁKOWICIE ZGADZAM SIĘ ZE ZBIGNIEWEM I PRZESADĄ JEST STWIERDZENIE ŻE KAŻDY PUNKT DEALERSKI POWINIEN MIEĆ SERWISANTA - NIE POPADAJMY W SKRAJNOŚCI - NIE ODWALAJMY BRUDNEJ ROBOTY ZA PRODUCENTA .
NIE MAMY OBOWIĄZKU NAPRAWIAĆ FABRYCZNYCH WAD BO NIE OD TEGO JESTEŚMY, A W TYM MOMENCIE PRODUCENT POWINIEN DAĆ POPIS W POSTACI SPRYTNEGO "PANA X Z SERWISU" EWENTUALNIE ZAWSZE MOŻE DELIKATNIE "ZJECHAC" Z CENY, ŻEBY KLIENT I DEALER POMYŚLAŁ PRZEZ CHWILĘ, ŻE SIĘ NIM KTOŚ ZAINTERESOWAŁ.
MIŁEGO DNIA
BartekP
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

Dealerzy ktorzy bez zmrozenia okiem buble de facto sprzedaja takie firmy co ich w d.... maja utrzymuja. Od nas samych zalezy los takich producentow
hmmm.....od 10 lat w branzy

pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

to nie producent okuć ZŁOTOW jest do d. a jedynie producent okien albo bardzo kiepski montażysta na budowie - okucie może się przyrafić wadliwe - to jest normalne - trzeba je naprawić lub wymienić a nie zwalać na producenta okuć.
zawadzki
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zawadzki »

znam tego producenta kiedys miałem do czynienia z jego oknami - zadna tam rewelacja ale rzeczywiscie tanie. Niestety porobiło sie tak że Cena Czyni Cuda. Montowalem te okna dla klienta który je sobie kupił 3 lata temu i cisz a do dziś i spokój. Pozdrawiam
Żuraw
Czytelnik
Czytelnik

znam tego producenta kiedys miałem do czynienia z jego oknami

no i własnie to jest to. Jak by produkowali ok to byś dalej brał od nich. A tak to każdy weźmie raz i da sobie spokój albo do pierwszej reklamacji czyli po drugim razie.
Pozdrawiam normalne firmy
zawadzki
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zawadzki »

zgoda ale mozę sie źle wyraziłem klient sobie u nich sam kupił ja mu je tylko montowąłem. pozdrawiam
Żuraw
Czytelnik
Czytelnik

Cisza to u ciebie.
A oni pewnie klienta mają głęboko w d....
Kupił , zapłacił to wiedział za co.
Tak jak ja. Kupiłem, zamontowałem, klient zgłosił reklamacje, sprawdziłem, wina producenta (okucia po prostu się rozpadają, klamka nie chce się zamknąć) złosiłem reklamacje telefonicznie, przyjechali po miesiącu, oglądnęli, pojechali i później na moje pisemko po miesiącu odpisali, że przecież odebrałem okna i były ok. To o co mi chodzi. Jak by były złe to trzeba było nie odbierać. A teraz to mogę wymienić klientowi na swój koszt. Aha, i jeszcze jedno. jak będę dalej mówił, że ich okna są do d.. to podadzą mnie do sądu za naruszanie dobrego(sic!) imienia firmy. Takie pismo dostałem od ich prawnika.
Ech....
brozi
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: brozi »

o tej g........j firmie co piszecie to alfa z ustki . Juz dawno sygnalizoalem KBE -POLSKA ze to badziewiacy !!!! sam pracuje na KBE -9 lat bezproblemowo pozdrawiam !!!!!
eopo
Czytelnik
Czytelnik

alfa

Post autor: eopo »

Dlaczego boicie się nazywać rzecz po imieniu? (alfa z charnowa). Zrobiłem 3 (!) zlecenia oknami z tej firmy i wszystkie to reklamacje...
Ale oni nawet się nie wstydzą w przekroju profilu (narożniku) pokazać wzmocnienia stalowego z wygiętej blachy 0,7mm (a może 0,55). Nic tu nie ma też producent okuć. Po prostu ilość i jakość materiałów dopasowana jest do "dobrej ceny". Poza tym okna na magazynie są tak skatowane, że gdyby klent je zobaczył... odeszłaby mu ochota na wymianę.
eopo
ODPOWIEDZ