ILE OKIEN SPRZEDALIŚCIE??

Celtic69
Czytelnik
Czytelnik

ILE OKIEN SPRZEDALIŚCIE??

Post autor: Celtic69 »

Witam. Prowadzę firmę w Otwocku i jestem ciekaw ile sprzedaje sie miesiecznie z jednego punktu w okolicy warszawy.. jak wyglada to w zime? pytam dlatego, poniewaz musze zaplanowac sobie jakos kilka nastepnych miesiecy, poniewaz w branzy jestem od lipca... jezeli mozecie cos doradzic, to bylbym wdzięczny. Pozdrawiam. 8)

oknoAD

Umberto
Rozgadany
Rozgadany

Porada

Post autor: Umberto »

Mogę Ci coś poradzić: ZMIEŃ BRANŻĘ!!!
Jeszcze nie jest za późno.
Jeśli nie skorzystasz z mej porady to przynajmniej ją zapamietaj. Jeśli jej nie zapamiętasz to sobie ją przypomnisz w niewłaściwym już wtedy czasie.
Poradzam
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

Umberto w jakze trafny sposob odpowiedzi Ci udzielil
Planowac na zime?
Planowac na lato?
Cokolwiek w tej branzy planowac?
To juz z gwiazd lepiej wrozyc ;)
hmmm.....od 10 lat w branzy
Celtic69
Czytelnik
Czytelnik

Głowa do góry

panowie... jakies konkretne liczby?
jeszcze ostatni rok odliczen, wiec sie moze w grudniu rzuca.. a branzy na razie nei zmieniam:) tak przy okazji: skad bierzecie tanie żaluzje?
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Branża super czemu narzekacie. Okna tanie, dostawcy terminowi, klienci
mili i uczciwi.
Tanie żaluzje biorę z demontażu :lol:
olek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: olek »

w tej branzy mozesz zalozyc jedynie to ze 15 placi sie ZUS a 20 VAT no i ze Nowy Rok bedzie 1 stycznia
olek

Celtic69
Czytelnik
Czytelnik

..

hm...
ale nadal nei dostaje konkretnych danych... ok. ile sprzedaliscie w sierpniu? a ile w styczniu ? to dla mnie wazne. ile macie punktów?
sinclair
Czytelnik
Czytelnik

Re: ..

Post autor: sinclair »

Celtic69 pisze:hm...
ale nadal nei dostaje konkretnych danych... ok. ile sprzedaliscie w sierpniu? a ile w styczniu ? to dla mnie wazne. ile macie punktów?
Drogi "NOWY" Kolego ...
ze sprzedaża to jest tak że w jednym mieście jest np. 20 punktów z czego 1/4 należy do jednego człowieka który je kontroluje ... jeden punkt sprzedaje 100 okien, inny 200 a jeszcze inny zrealizuje 2 zamówienia i też się cieszy ... takiej sprzedarzy nie można w żaden sposób zaplanować chyba że będziesz chodził i zbierał ankiety ludzi mieszkających w okolicy kto i kiedy planuje wymiane okien i u jakiego przedstawiciela ... jednak jesli jeszcze nie wiesz na czym polega Twoje błędne myślenie zacznij chodzić po firmach z innej branży ... np po stacjach benzynowych albo po sklepach z częściami do traktorów i pytaj jak oni planują sprzedarz ... w handlu nie ma nic pewnego ani nie można wyznaczyć żadnych stałych

mimo to pozdrawiam ... odezwij się jak przetrwasz zime :D
sinclair
Czytelnik
Czytelnik

.

Post autor: sinclair »

olek pisze:w tej branzy mozesz zalozyc jedynie to ze 15 placi sie ZUS a 20 VAT no i ze Nowy Rok bedzie 1 stycznia
no i jeszcze można założyć że ok 1 każdego miesiąca Twoi pracownicy przyjdą po wypłatę :lol: :lol: :lol:
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Olek VAT do 25. Podatek dochodowy do 20 :lol:
ignorant
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ignorant »

Bira pisze:Olek VAT do 25. Podatek dochodowy do 20 :lol:
...miał Olek prawo się omsknąć z dokładnością. I tak nikt z nas nie płaci w terminie :roll: ...
Celtic69
Czytelnik
Czytelnik

ehh.... sinclair... nie jestem totalniei zielony... chodzi mi raczej o oszacowanie szans przetrwanie zimy:) ale ok... moja sprzedaż sie rozwija bardzoz dynamicznie... teraz sporo zamowien, ale nie wiem, czy przetrwam zime... i wlasnie pytam sie o to ludzi, ktorzy w tej branzy sa juz od cho cho cho.. dzieki za rady
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

Celtic69 pisze:ehh.... sinclair... nie jestem totalniei zielony... chodzi mi raczej o oszacowanie szans przetrwanie zimy:) ale ok... moja sprzedaż sie rozwija bardzoz dynamicznie... teraz sporo zamowien, ale nie wiem, czy przetrwam zime... i wlasnie pytam sie o to ludzi, ktorzy w tej branzy sa juz od cho cho cho.. dzieki za rady
wiesz co - juz tyle ci powiedziano a ty ciagle swoje
na to pyatnie nikt nie jeste w stanie dac ci konkretnej dopowiedzi
Bo co ci da sprzedaz w sierpniu czy w lipcu?
Postaw sobie pasjansa lub pojdz do wrozki
totalnie zielony moze nie jestes :( - bo bylbys kosmita ;)
:lol:
hmmm.....od 10 lat w branzy
ODPOWIEDZ